Hoe de epische Anne Frank Huis-lijn te vermijden?

We wachten op de ingang van het Anne Frank Huis in Amsterdam. Foto: mattmangum

Opmerking van de uitgever: We publiceerden dit artikel oorspronkelijk in 2014, toen bezoekers (soms uren!) moesten lopen om het Anne Frank Huis binnen te gaan. Nu kunt u alleen bezoeken met tickets die vooraf online zijn gekocht. We hebben de informatie bijgewerkt om de laatste wijzigingen in het ticketingsysteem voor 2022 weer te geven. in juni

Elke zomer begint mijn korte periode als Amsterdamse reisleider met grote bedoelingen. We starten vanaf de Dam, wandelen een uur en genieten van een middagwandeling. We verkennen de geheime tuin van het Begijnhof, duiken in een kunstgalerie van het Amsterdam Museum, dwalen in de bloemenmarkt en de 9 straatjes van de grachtengordel. Misschien hebben we het over wiet en de Wallen, en vind ik altijd een to-do-lijst voor het nachtleven.

Eerder, toen we de Anne Frank Huis, zou er een wolk over ons hoofd rollen. Ik zou de museumgoden willen smeken om genade voor mijn reisgezelschap, maar sinds mei. we werden meestal begroet door een toegangslijn die wedijverde met het Louvre en de Uffizi. Wanneer juli rond rolt, zal mijn groep first-timers naar Amsterdam niet eens proberen binnen te komen.

Maar een nieuw ticketingsysteem in het Anne Frank Huis biedt een sprankje hoop, vooral voor degenen die weten hoe ze vooruit moeten plannen. Lees verder om erachter te komen hoe u ervoor kunt zorgen dat u deze typische Amsterdamse attractie ziet.

Verwant:
• Lees dit voordat u uw hotel in Amsterdam boekt
• Wanneer (en wanneer niet) Amsterdam bezoeken
• Top 10 budgethotels in Amsterdam

Tips voor een bezoek aan het Anne Frank Huis in Amsterdam

In het artikel De New York Times. meldde dat het bezoeken van Europese topmusea voor genoeg congestie zorgde dat de regisseurs geen idee meer hadden.

Maar dat betekent niet dat je moet opgeven. In feite is het nieuwe ticketingsysteem geïntroduceerd in 2016. (en vervolgens herzien in 2018), heeft de bezoekersstrategieën veranderd, dus we zijn hier om u enkele tips te geven en vragen te beantwoorden zoals: Hoe kunt u de wachtrij overslaan? Wanneer is de beste tijd om te gaan? Kan ik van tevoren kaartjes krijgen? Dit zijn uw beste opties.

1. Boek online en kies een tijdstip

De enige manier om tegenwoordig aan kaartjes voor het Anne Frank Huis te komen is door ze online te reserveren. Er zijn geen tickets meer aan de deur. Zodra u uw Amsterdamse data op de kalender heeft staan, gaat u naar Op de site van het Anne Frank Huis en gebruik uw creditcard om die tickets te kopen. Houd u aan een bepaald tijdsbestek en houd u eraan.

Alle beschikbare maandpassen worden vrijgegeven op de eerste dinsdag van de voorgaande maand. Als ze eenmaal uitverkocht zijn, is er geen manier om op de wachtlijst te komen. Als u eenmaal een datum en tijd heeft gereserveerd, kunt u geen nieuwe afspraak maken.

Voorheen gold het beleid dat het museum na 15.30 uur zonder voorverkoop toegankelijk werd voor bezoekers. Dit is echter niet meer het geval.

Tip: Kom NIET aan in Amsterdam en probeer een ticket voor de volgende dag te boeken. Ze zullen waarschijnlijk uitverkocht raken omdat er slechts een select aantal online beschikbaar is. U moet een maand voor uw bezoek zorgvuldig zijn met het kopen van de gewenste tickets.

2. Ken de regels voor het kopen van museumtickets

Tickets gaan op de eerste dinsdag van de maand om 12.00 uur (Amsterdamse tijd) in de verkoop voor beschikbare data van de volgende maand. Dus als je van plan bent om op 24 augustus naar het museum te gaan, kun je op zijn vroegst de eerste dinsdag van juli kaartjes krijgen. 12.00 uur in Amsterdam is 6 uur in New York en 3 uur in Los Angeles.

Het Anne Frank Huis is nu dagelijks geopend van april tot oktober van 9.00 tot 22.00 uur en van november tot maart van 9.00 tot 19.00 uur. (en op zaterdag tot 21.00 uur). Het museum is elke dag van het jaar geopend, behalve Yom Kippur.

Verwant:
• Goedkope hotels nabij het Anne Frank Huis
• De beste budgethotels in Amsterdam

3. De vroege vogel vangt echt de worm

Als je voor je reis geen kans hebt gehad om kaartjes voor het Anne Frank Huis te kopen, mis het dan niet! Mogelijk kunt u online tickets vinden. En als je tijdens je reis geen kaartjes krijgt, heb je nog een reden om terug te komen!

Verwant: 10 tips om goedkoop te eten in Amsterdam

Bovenaanzicht. Foto: migulski

4. Haal het meeste uit uw tijd vóór het bezoek

Als je extra tijd hebt voordat je naar binnen gaat, moedig ik bezoekers aan om te picknicken of te genieten van een koffiepauze. Aan de overkant van de Westerkerk is een Albert Hein-supermarkt, zelfs een bakker of twee. Pak een kopje koffie, een broodje, een snack of wat je ook maar lekker vindt.

Je kunt ook de rest van je dag plannen, want ze hebben wifi waarmee je verbinding kunt maken terwijl je wacht op je toegangstijd.

Verwant: Top beginnersfouten om te vermijden in Amsterdam

5. Korting buiten het seizoen

Bezoek je Amsterdam na eind september, dan blijft het bezoekersverkeer rustig en koel tot begin april het tulpenseizoen begint en de bussen weer arriveren. Je hebt een grotere kans om je ticket minder dan een maand van tevoren online te kopen.

Voor € 14 per kaartje (€ 7 voor kinderen van 10-17 jaar) is het Anne Frank Huis een geweldig stukje geschiedenis voor minder dan de meeste musea in Amsterdam. Als u van plan bent om tijdens uw reis meer musea te bezoeken, kan het Amsterdam Museum Ticket ook een voordelige optie zijn om meerdere locaties, waaronder het Anne Frank Huis, tegen een vergoeding te zien.

Op zoek naar alternatieven voor het Anne Frank Huis? Bekijk 20 gratis dingen om te doen in Amsterdam en slimme alternatieven voor veel plezier.

Veel geluk!

Heb je tips voor een bezoek aan het Anne Frank Huis? Laat het ons weten!