Hoe een reisblog beginnen in 2022

Hoe begin je een reisblog in 2022 (UPDATE: maart 2022)

Hoe een Reisblog Beginnen; Een 5 Stappen Gids voor Hoe Je Een Reisblog Kunt Beginnen in Minder Dan 30 minuten…

UPDATE 10 MEI 2022. Bloggen veranderde mijn leven, ik ging van een blut lerares Engels in Azië naar het verdienen van meer dan een miljoen dollar met mijn reisblog, het kopen van eigendommen in Londen en Bangkok, Thailand, reizen naar IEDER land ter wereld, en nu echt vrij zijn. Dat is mijn eerlijke verhaal. Ik word uitgenodigd in luxe hotels in alle uithoeken van de wereld, krijg aanbiedingen voor keynote conferenties van Algerije, tot Dublin tot Hongarije. TV shows, gratis spullen, respect op mijn gebied. Allemaal door mijn blog. Mijn reisblog beginnen veranderde mijn leven, nu wil ik jullie laten zien hoe je ook een reisblog kunt beginnen.

In dit artikel leer ik je hoe je een reisblog kunt beginnen in hooguit ongeveer 30 minuten, en voor minder dan $70 totaal. Maak je klaar om je leven te veranderen….

Nadat mijn verhaal viraal ging, van Forbes tot Yahoo, tot BBC en FHM, krijg ik elke dag e-mails en berichten op mijn Facebook pagina en Instagram met de vraag hoe ook jij een blog kunt beginnen, geld kunt verdienen en de wereld kunt rondreizen.

Daarom leg ik het hier stap voor stap uit, samen met een paar heel vaak gestelde vragen en een technische verklarende woordenlijst met al die rare tech woorden onderaan.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik AWFUL ben met technologie, dus als ik een blog kan beginnen en het populair maken, en er elke maand geweldig geld mee kan verdienen, met als extraatje eindeloze ‘gratis’ reizen, dan kun jij dat echt, echt ook.

Ik vind persoonlijk dat iedereen een blog zou moeten hebben, of het nu een reisblog, fitnessblog, lifestyle, mode, beauty of wat dan ook is. In het ergste geval is het een geweldig dagboek van je leven dat je voor altijd bij je hebt, en het geeft je een stem, en niet te vergeten een geweldige extra functie voor een cv. Het beste scenario is eindeloze gratis reizen, en zes cijfers per jaar door alleen maar over je leven te praten. Ja, graag zelfs. Ik ga je leren hoe je je eerste blog kunt beginnen.

Met dat in gedachten gaan we stap voor stap verder met hoe je een reisblog begint. Als je dit volgt, heb je in ongeveer 30 minuten een blog:

STAP 1. De naam van je blog kiezen

Bij het uitwerken van How to Start a Travel Blog is dit super belangrijk, denk er echt over na. Je blog kan je online persona bepalen, en het is er om te blijven. Hier zijn wat snelle tips om je op het rechte pad te houden:

A) Stop jezelf niet in een hokje

Het beste advies dat ik kan geven is om jezelf niet in een hokje te plaatsen met je blognaam. “24yearoldtraveler.com” klinkt nu misschien goed, maar volgend jaar is het alweer verouderd! Evenzo kun je superbudgettraveler.com vandaag een winnaar vinden, maar 5/10 jaar later als je reisstijl wat luxer is, past je blog niet meer bij je. Wees voorzichtig.

Kies iets dat je tot iets anders kunt kneden, mocht je dat later willen doen. Probeer het algemeen te houden, zodat je blog kan rijpen/evolueren zoals jij dat doet. Voor mij laat One Step 4 Ward me dat toe, ik had geen flauw benul van online zaken doen toen ik begon, maar nu kan ik dat in mijn blognaam verwerken en dat is geweldig. Wees slim met je keuze, je wilt niet dat je hem later moet veranderen en opnieuw moet beginnen.

B) Wees slim met je karakters

Wees voorzichtig met cijfers, afkortingen enz. Ik WIL dat iemand me dit vertelde toen ik OneStep4Ward.com koos. De meeste van mijn blog gesprekken beginnen nu als volgt….

“Wat is je blog?”

“One Step Forward, maar nee, met het cijfer vier, ja het cijfer, niet het woord ‘forward’… ermmm… wacht even ik schrijf het op, eurrrgh”

Ik heb dit gesprek dagelijks, maak mijn fout niet. Houd het zo eenvoudig mogelijk, en vermijd cijfers, afkortingen, koppeltekens als het kan.

C) Wees professioneel

Als het gaat om samenwerken met grote merken, luxe hotels en het maken van producten – deze bedrijven willen niet op één lijn staan met dubieuze bloggers, dus alles wat verwijst naar drugs, dronken worden, seks hebben lijkt nu misschien cool, maar als Nikon, of de Four Seasons 2 jaar later weigeren met je te werken vanwege je branding, zul je wensen dat je iets professionelers had gekozen. Denk vooruit.

STAP 2. Je Blog Online krijgen.

Eerst leg ik uit hoe het werkt, dan neem ik je stap voor stap mee….

How to Start a Travel Blog begint hier! Om je blog online te krijgen moet je hosting instellen (zie de volgende paragraaf) en je moet je blognaam kopen (dit wordt je Domeinnaam genoemd). Het is veel beter en gemakkelijker om hetzelfde bedrijf te gebruiken om zowel je domeinnaam te kopen, als de hosting in te stellen. Als je dan problemen hebt, heb je maar één aanspreekpunt.

Hosting van je website. Klinkt verwarrend ik weet het, maar dat is het niet beloof ik. Je website hosten betekent in wezen het ‘huren’ van de ruimte op het internet waarop je blog verschijnt. Op dezelfde manier als je je appartement kunt huren om in te wonen, moet je de ruimte voor je blog huren om in te wonen. Gemakkelijk. Er zijn veel bedrijven – GoDaddy, HostGator enz. en na ze allemaal geprobeerd, bevochten en verlaten te hebben, zou ik alleen, BlueHost aanraden. Hun tarieven zijn super goedkoop met tussen $3.95 en $5.95 per maand. Ze bieden ook een 30 dagen geld-terug garantie, ze hebben live chat om je door je tech problemen heen te praten (iets wat ik vaak nodig heb!) EN ze laten je je domeinnaam voor gratis als je je voor het eerst registreert! Winnaar!

Je website kopen: Als je website beschikbaar is (niemand anders heeft hem eerder geregistreerd), dan koop je de rechten op de naam, bijvoorbeeld ‘YOURNEWTRAVELBLOG.com’. Dit kost ruwweg zo’n $15 per jaar, MAAR zoals ik hierboven al zei als je via mijn jongens bij BlueHost gaat als je ook je hosting bij hen registreert, geven ze je je domeinregistratie gratis. Boem.

Ok, dus nu we bedacht hebben hoe je een reisblog kunt beginnen, maken we al vorderingen. Je hebt je blognaam gekozen (uit Stap 1) , je begrijpt wat hosting en je domein kopen is (uit Stap 2) ga naar de Blue Host startpagina en laat je reisblog vandaag nog beginnen. Dit is wat je ziet….

DEEL A) Klik op de grote ‘GET STARTED NOW’ knop in het midden van het scherm…

DEEL B) KIES JE PLAN:

Nu moet je kiezen welk hosting plan je wilt, de goedkoopste optie is prima, ik bezit honderden sites en heb alleen ooit ‘starter’ gekozen.

DEEL C) Je blognaam kopen (Domeinnaam)

Nadat je je plan uit DEEL B hierboven gekozen hebt, krijg je deze pagina te zien, hier kun je de beschikbaarheid van je blognaam controleren, en hem dan kopen. Typ de naam van het blog dat je wilt kopen in het vakje links, en klik op ‘volgende’. Als iemand anders de naam al heeft opgepikt, geen paniek. Bedenk een paar alternatieve blognamen, probeer die uit, je vindt vanzelf de juiste voor jou. Als je je perfecte beschikbare domein gevonden hebt, klik je op ‘volgende’…

DEEL D) Vul je gegevens in

Je kunt nu kiezen om je hosting voor 1-3 jaar vast te leggen, waarbij de prijzen variëren van $3.95 tot $5.95 per maand. Als je voor het eerst een blogger bent, zou ik zeggen dat de 1 jaar optie het beste is, maar het is aan jou.

Al die extra dingen die je kunt toevoegen? Verwijder het allemaal. De enige die je kunt kiezen te behouden is domein privacy, zodat niemand kan achterhalen wie de eigenaar van je blog is. Ik stoor me er echter niet aan.

DEEL E) Je BlueHost wachtwoord aanmaken

Nadat je de fase van het invullen van je gegevens voltooid hebt, word je begroet door dit scherm, klik op ‘create your password’

Dit scherm verschijnt, ga verder en maak je wachtwoord

STAP 3. Je blog op een blog laten lijken – WordPress installeren

Geweldig, dus je was bezig met How to Start a Travel Blog en nu al heb je je domeinregistratie geregeld (je hebt je blognaam gekocht), en je hosting (je hebt de online ruimte voor je blog gehuurd), je bent er klaar voor dat het echt live is, op het internet en er als een blog uitziet. Geweldig, goed gedaan tot nu toe!

Hier kun je nodig WordPress te installeren vanuit je BlueHost controlepaneel. WordPress is GRATIS software waarmee je artikelen kunt publiceren, reclame kunt toevoegen, je ontwerp kunt veranderen enz. en het is allemaal super gebruikersvriendelijk. Er zijn ook andere platforms – Blogspot, blogger enz, gebruik ze niet! WordPress is degene die elke succesvolle blogger gebruikt, mij inbegrepen.

Ok, dus hoe voeg je WordPress toe, laat me je wat schermafbeeldingen geven om verwarring te voorkomen:

DEEL A) Bluehost heeft een nieuwe functie ingevoerd die automatisch WordPress installeert zodra je je voor hosting registreert.

DEEL B )

Nadat WordPress geïnstalleerd is, voer je je domeinnaam in in het Bewerk je WordPress sites sectie.

DEEL C )

Zodra je je domein en wachtwoord hebt ingevoerd, word je direct naar het dashboard van je nieuwe blog op WordPress gestuurd.

Je blog staat nu op het internet. Je site is LIVE. Zie je wel dat dat veel goedkoper was dan je dacht, veel gemakkelijker dan je dacht en veel sneller dan je dacht, toch? Geweldig. Volgende halte… Hawaï. Ok ok, nog niet, maar je bent op weg!

STAP 4. Inloggen op je site en je blog vormgeven

Nu moet je een ontwerp (in WordPress een ’thema’ genoemd) installeren voor je nieuwe blog. Je hebt je hosting via BlueHost geregeld, nu moet je je site vernieuwen (door een thema op WordPress te zetten). Als je naar de URL gaat (onthoud dat de volledige versie van je site, zoals https://www.onestep4ward.com voor mij, of http://www.YOURNEWTRAVELBLOG.com), zie je een super basic website. Nu moet je hem nog wat sexyer maken.

DEEL A)

Ga nu naar: http://www.YOURNEWTRAVELBLOG.com /wp-admin

Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord uit deel G in stap 2 en log in op de backend van je sexy nieuwe website…

Het ‘achtereind’ van je blog is als het controlecentrum, waar je alles kunt bewerken, blogberichten kunt publiceren enz. Alleen jij hebt hier toegang toe, niet je lezers. We noemen dit het ‘Dashboard’

DEEL B)

Eenmaal ingelogd in de backend van WordPress ga je naar de zijbalk aan de linkerkant, zoek ‘Appearance’, ga er met de muis over, en klik op ‘Themes’ als het verschijnt.

Er zijn honderden gratis thema’s die je kunt kiezen, dus kies er een die je mooi vindt, ga er met je muis over, en klik op activeren. Maak je geen zorgen, dit alles is niet blijvend, dus je kunt er een paar uitproberen, als je er een gekozen hebt en op activeren geklikt hebt, ga dan naar de adresbalk, typ je nieuwe website URL http://www.YOURNEWTRAVELBLOG.com in en je ziet je nieuwe thema. Klaar.

Kies een gratis thema, en klik op ‘activeren’

DEEL C)

Nu rest je alleen nog je eerste blogbericht te publiceren, dus ga terug naar die zwarte zijbalk op de achterkant van je WordPress, ga met je muis over ‘all posts’, klik op ‘add new’. Geef je blogbericht dan de titel ‘Mijn eerste bericht yaaaay!”, en schrijf in het onderwerpvak iets als “Hier begint mijn nieuwe leven….”, klik op publiceren aan de rechterkant.

Ga nu terug naar de live versie van je nieuwe blog opYOURNEWTRAVELBLOG.com!!! En het is live, CONGRATULATIONS!

OPMERKING: De gratis thema’s zijn niet super-duper sexy, maar als je geen geld meer wilt uitgeven, dan voldoen ze natuurlijk wel. Je vindt enkele premium thema’s van grote WordPress ontwerpers zoals Woo Themes, of je kunt iemand inhuren om ze voor je te ontwerpen.

Voor mij geldt dat ik vreselijk ben in ontwerpdingen, vreselijk ben in technologie en het in het algemeen boven mijn pet ging, dus huurde ik een freelancer in om mijn site voor me te ontwerpen. Nu heb ik gelukkig, sinds mijn bloggen een hoge vlucht nam, een team van jongens bij mijn mediabedrijf Step4WardMedia.com die al mijn technische dingen voor me doen. Het goede nieuws is dat ze ook je blog voor je kunnen ontwerpen, we doen leuke, strakke, basic ontwerpen vanaf $300, dus stuur me een berichtje op [email protected] als je wilt dat mijn jongens het voor je doen.

DEEL D) Plugins

Plugins zijn handige kleine widgets die je blog een stuk beter maken. Zoals een ruimte voor mensen om commentaar te geven op je blogberichten of een manier voor mensen om je inhoud te delen via sociale media. Je ziet de ‘plugins’ in de linker zijbalk, maar zorg er voor dat je voor nu al deze gratis plugins installeert:

 • Akismet – om spam tegen te houden
 • WordPress SEO – dit helpt je beter te ranken in Google, je leert er mettertijd meer over
 • WPTouch – om je site beter te laten presteren op telefoons en tablets
 • Easy Social – zodat mensen je inhoud kunnen delen via hun sociale media
 • Contactformulier – zodat mensen met je in contact kunnen komen
 • Plugins zijn handige kleine widgets die je blog een stuk beter maken. Zoals een ruimte waar mensen commentaar kunnen geven op je blogberichten of een manier waarop mensen je inhoud kunnen delen via de sociale media. Je ziet de ‘plugins’ in de linker zijbalk, maar zorg er voorlopig voor dat je al deze gratis

Vanaf dit punt is er nog veel meer te leren. How to Start a Travel Blog houdt niet op als je net begonnen bent met het publiceren van artikelen! Pagina’s, plugins, je menu-opties, netwerken, mediapakketten, SEO, online marketing, affiliate marketing, geld verdienen. Maar je hebt het moeilijkste gedaan, ga nu bloggen en geef niet op.

DEEL A) Sociale media

Zorg ervoor dat je profielen voor je blog aanmaakt in de volgende:

Deze 3 zijn absolute musts, je kunt/moet ook profielen aanmaken voor:

DEEL B) Over jou

‘Over mij’ liever. Maak je ‘Over mij’ pagina, zodat mensen je verhaal kunnen horen. Je kunt het mijne hier ook bekijken. Als je het aankunt om tegen de camera te praten, is een video hier nog beter. Doe jezelf niet tekort, praat over je ervaring, over je hoop en dromen. Wees open, wees eerlijk en wees vooral jezelf.

DEEL C) Geld verdienen

Ik weet, ik weet dat jullie allemaal willen weten hoe je een miljoen dollar kunt verdienen, maar heb geduld. Dat je nu weet HOE je een reisblog kunt beginnen, wil nog niet zeggen dat je op dag 1 een fortuin verdient! Besteed de eerste 6 maanden tot een jaar aan het maken van kwaliteitsinhoud, en leer de kneepjes van het bloggen, een publiek op te bouwen (prioriteit). MAAK JE GEEN ZORGEN OVER GELD VERDIENEN, DENK ER ZELFS NIET AAN GEDURENDE ZES MAANDEN OF LANGER. Als je eenmaal een publiek hebt, dan kun je overwegen hoe je geld kunt verdienen, maar geloof me als ik zeg dat het opbouwen van het publiek het moeilijkste deel is, als je eenmaal je publiek hebt, kun je gegarandeerd geld verdienen. Hier zijn de methoden waarmee succesvolle bloggers hun sites te gelde hebben gemaakt:

 • Affiliate Marketing
 • Google Adsense
 • Gesponsorde Berichten
 • Merk Ambassadeurschappen
 • Spreken in het openbaar
 • Freelance Schrijven
 • Ebooks
 • Producten/Cursussen
 • Rondleidingen

Er zijn een miljoen en één manieren om een miljoen en één dollar te verdienen. RICHT JE NIET OP HET GELD. Richt je op het populair maken van je blog, vergeet dit nooit. Creëer waarde van je blog, en het zal naar je terugkomen. Dat beloof ik je. Veel succes en voel je vrij om me een berichtje te sturen als je hulp nodig hebt.

DEEL D) Google Analytics

Je wilt je verkeer volgen, en je reis. Met Google analytics kun je elk denkbaar beetje gegevens bijhouden, maar het belangrijkste is dat je kunt zien hoeveel hits en bezoeken je krijgt. Je kunt zien welk soort berichten goed resoneren, en welke niet zo veel. Het is van onschatbare waarde, en als het tijd wordt om samen te werken met geweldige hotels, en grote klanten, zullen ze al deze info willen hebben, dus maak er vanaf het begin werk van. Meld je hier aan, het is gratis: https://www.google.com/analytics/

DEEL E) Wees jezelf en GENIET!

Misschien is het belangrijkste van al dit bloggen wel dat je jezelf bent, dus nadat je geleerd hebt hoe je een Reisblog kunt beginnen is het tijd om je ware ik aan de wereld te laten zien. Er is nog nooit een tijd in de geschiedenis geweest met zoveel mogelijkheden, zoveel potentiële vrijheid, zoveel kansen om dingen te doen waar we vroeger nooit van hadden kunnen dromen. Bloggen kan je sleutel tot die levensstijl zijn. Dus zoek je stem en roep hem luid. Laat het me weten als ik jullie op een of andere manier kan helpen, bloggen heeft mijn leven veranderd en ik hoop dat het ook het jouwe kan veranderen.

Mark

FAQ

A) Kan iedereen echt een blog beginnen?

Ja, zo’n beetje iedereen. Ik weet bijna niets van techniek, coderen, ontwerpen enz. en het is me gelukt. Zolang je je kunt aanmelden bij een host, en je maandelijkse kosten kunt betalen, dan kun je het doen. Dus in wezen, als je een credit/debit kaart hebt, en $60 per jaar of zo kunt missen, dan kun je het doen.

B) Moet ik Engels spreken om een reisblog te beginnen?

Zeker niet. Als je Spaans of Arabisch spreekt dan kun je in je moedertaal bloggen, er is een HUGE markt voor niet-Engelstalige blogs. Als je tweetalig bent, dan zou ik in beide talen bloggen, het vergroot je bereik, en natuurlijk heeft Engels het grootste potentiële lezerspubliek.

C) Er zijn zo veel blogs, misschien ben ik te laat om een reisblog te beginnen?

Er is ALTIJD plaats voor een kwaliteitsblog, ALTIJD. Maak je geen zorgen over de concurrentie, als je het serieus neemt, dan kun je slagen. Zo simpel is het. Reisbloggen, en bloggen in het algemeen, is een van de beste ‘banen’ ter wereld, het is alle moeite waard, dat beloof ik.

D) Ik heb nog niet zo veel gereisd, kan ik een reisblog beginnen?

Natuurlijk kan dat, je kunt je reis documenteren. Het plannen om te reizen, de voorbereiding op de reis, de emoties van het op pad willen gaan. Eigenlijk is het een goed idee om een blog te beginnen voor je op reis gaat, want tegen de tijd dat je op reis gaat, kan je site je geld opleveren.

E) Hoe begin je een reisblog? Hoeveel kost het om een reisblog te beginnen?

Heel weinig. Als je blij bent met een eenvoudig gratis WordPress ontwerp, dan ruwweg $60USD per jaar of zo. Super goedkoop.

F) Hoe begin je een reisblog? Maar je kunt toch een gratis blog opzetten? Waarom zou ik betalen?

Juist MAAR terwijl het mogelijk IS om een gratis website te krijgen van Blogspot, Tumblr en blahblahblah.wordpress.com. Mijn advies? Doe het niet dit niet doen. Je kunt geen geld verdienen met een gratis blog, je kunt geen groot publiek opbouwen, mensen lezen of vertrouwen gratis blogs niet, het is beperkend met de vormgeving die je kunt doen. Alles bij elkaar is het onprofessioneel. Ik open letterlijk nooit blogs waarop .blogspot.com of .wordpress.com staat, of als het in wix.com is gedaan. Vermijd het. Als je online geld wilt verdienen en een stem wilt hebben waar mensen naar luisteren, betaal dan de $50 of zo per jaar, het is het waard, eerlijk gezegd.

G) Kan ik echt geld verdienen met bloggen?

Ja, dat kun je, echt waar. Maar het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Als je toegewijd bent, dan kun je binnen een half jaar of zo persreizen krijgen, en reizen zonder soms te hoeven betalen, binnen een jaar, als je het serieus neemt, kun je van je inkomen leven, en verder is het aan jou. Hoe ambitieus ben je? Hoe toegewijd ben je? Ik had honger, dus ik maakte het waar. Ik wil nooit een ‘echte baan’, dus zorgde ik ervoor dat bloggen voor mij werkte. Als je die instelling hebt kun je het goed doen.

H) OK, Hoeveel geld kan ik dus verdienen met een reisblog?

Eerst was het hoe je een reisblog kunt beginnen, en nu wil je al weten hoe je betaald krijgt, nietwaar? Maak je geen zorgen, het is normaal! Hoe lang is een touwtje? Veel bloggers verdienen niets, wees je daarvan bewust. Beroemde reisbloggers kunnen honderdduizenden dollars per jaar verdienen. Voor mij was het maken van de eerste $100USD de sleutel, vanaf daar wordt de grens door jou bepaald. Ik breidde agressief uit en kocht steeds meer blogs, wat me uiteindelijk meer dan een miljoen dollar opleverde. Als ik het kan, kun jij het ook. Eerlijk is eerlijk. Maar het begint allemaal hier.

TECH CHAT WOORDENLIJST

Maak je geen zorgen, ik begreep ook niet zo veel van de termen toen ik begon, laat me proberen het voor jullie te ontleden. Als je meer uitleg nodig hebt, reageer dan op mijn Facebook pagina of in de commentaren hieronder en ik zal die termen ook toevoegen, bedankt.

URL: De eigenlijke naam van je blog in de adresbalk, bijvoorbeeld, de URL van OneStep4Ward is https://onestep4ward.com/

DOMINNAAM: De naam van je website, dus voor mij is het onestep4ward.com

HOST: Eenvoudig gezegd is je host de persoon die je internetruimte ter beschikking stelt, een beetje zoals een huisbaas aan wie je huur betaalt. Bijvoorbeeld, BlueHost is mijn host voor al mijn honderd+ websites. Zij beheren je server.

SERVER: Waar je website ‘woont’, zoals de garage waar je je auto laat staan. Je host beheert dit in jouw naam tegen de maandelijkse vergoeding die je hen betaalt.

BROWSER: Waar je je websites op bekijkt – internet explorer, safari, chrome.

OPMERKING: Je zou Chrome moeten gebruiken, zowel op je laptop als op je telefoon, het is zo veel beter.

FTP: Een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee iemand de bestanden op je server kan openen en veranderen. Onthoud dat de server door je host verzorgd wordt.

SEO: Zoekmachine Optimalisatie. In principe je site aantrekkelijker maken voor Google en Google zoekacties. Als Google jou en je site vertrouwt, en denkt dat je nuttige inhoud maakt voor mensen die zoeken, zul je hoger in de Google zoekresultaten voorkomen. Hoger scoren = meer bezoekers.

Affiliate Marketing: Links naar producten, hotels, cursussen binnen je blog. Deze links sturen je bezoekers naar andere sites zoals Amazon, of Booking.com en jij verdient een klein percentage van hun eventuele aankopen. Als je veel verkeer hebt, kun je hier zes cijfers per jaar mee verdienen. Eerlijk is eerlijk. En het is passief inkomen. De droom.

Dus je hebt je afgevraagd hoe je een reisblog kunt beginnen, wel nu weet je het, dus aarzel niet. Begin vandaag, en als je er serieus mee bezig bent, zie ik je binnenkort ergens op de weg. Veel plezier op je reizen.

Dat was het mensen, voel je vrij me te berichten op FaceBook.com/onestep4ward of Instagram.com/onestep4ward of Twitter.com/onestep4ward, of johnny ‘at’ onetep4ward.com. Zet gerust een bladwijzer bij mijn Hoe begin je een reisblog artikel, maar er is geen tijd als het heden om te beginnen, het is uitstelgedrag dat ons ervan weerhoudt onze dromen te verwezenlijken. Dus maak de stap van het denkproces van Hoe begin je een reisblog naar de realiteit van het vandaag nog live krijgen van je blog! Veel succes en laat het me weten als je hulp nodig hebt 🙂