Hoe kom je aan een Vanuatu-paspoort? 5 dingen om te weten

Bron: Wikipedia | Alphacenturie123

U kunt een Vanuatu-paspoort krijgen via het Citizenship Investment Program dat in 2017 door de regering van Vanuatu is gelanceerd en dat aanvragers en hun respectieve families recht geeft op Vanuatu-paspoorten als ze een grote financiële investering doen. In ongeveer een maand kunt u genieten van toegang tot 96 landen en uw huis in Vanuatu met fantastische belastingvoordelen.

Dit artikel bespreekt alles wat potentiële aanvragers moeten weten om een ​​Vanuatu-paspoort te verkrijgen.

1. Hoe kom je aan een Vanuatu-paspoort?

U moet eerst het Vanuatu-burgerschap aanvragen om een ​​Vanuatu-paspoort te verkrijgen. Het proces voor het verkrijgen van staatsburgerschap in Vanuatu kan variëren, afhankelijk van het gekozen programma of de gekozen investeringsoptie. Meestal worden echter de volgende stappen genomen:

Kies een programma of investeringsoptie: Er zijn verschillende programma’s en investeringsopties beschikbaar voor Vanuatu-burgerschap, zoals het Development Support Program en het Citizenship by Investment Program.

 1. Voldoe aan de toelatingseisen: Zorg ervoor dat u voldoet aan de deelnamevereisten van het programma of de investeringsmogelijkheid die u kiest. Deze vereisten kunnen een goed karakter, geen strafblad en een aanzienlijke financiële investering in Vanuatu zijn.
 2. Verzamel de nodige documenten: Verzamel de benodigde documenten zoals een geldig paspoort, geboorteakte, politieverklaring, medische verklaring en financiële documenten.
 3. Dien uw aanvraag in: Dien uw aanvraag en vereiste documenten in bij de Vanuatu Citizenship Commission.
 4. Wacht op verwerkingstijd: De verwerkingstijd kan 3 tot 6 maanden duren.
 5. Betaal de kosten: Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, moet u de relevante kosten betalen.
 6. Leg de eed af: Na betaling van de vergoedingen moet de aanvrager een eed van trouw afleggen aan Vanuatu.
 7. Haal je paspoort: Zodra het proces is voltooid, ontvangt u uw Vanuatu-paspoort.

Het is belangrijk op te merken dat het proces kan variëren, afhankelijk van het programma of de geselecteerde investeringsoptie. Het is altijd het beste om contact op te nemen met de relevante autoriteiten of een professionele adviseur te raadplegen voor de meest actuele informatie en begeleiding.

2. Vanuatu-paspoortaanvraagprocessen

Het Vanuatu-paspoortaanvraagproces omvat meestal de volgende stappen:

 1. Vul het paspoortaanvraagformulier in en verzamel de vereiste documenten, inclusief een bewijs van staatsburgerschap, een pasfoto en alle andere vereiste documenten zoals gespecificeerd door de regering van Vanuatu.
 2. Dien het ingevulde aanvraagformulier en de vereiste documenten in bij het dichtstbijzijnde Vanuatu-consulaat of de dichtstbijzijnde ambassade.
 3. Betaal de vereiste vergoeding, die varieert afhankelijk van het type paspoort dat u aanvraagt ​​en de verwerkingstijd die u kiest.
 4. Wacht tot de aanvraag is verwerkt. Dit kan enkele weken of maanden duren, afhankelijk van de door u gekozen verwerkingstijd.
 5. Ontvang uw paspoort zodra het klaar is, in persoon of per post als u een gefrankeerde, aan uzelf geadresseerde envelop verstrekt.

Het is belangrijk op te merken dat dit proces kan variëren afhankelijk van het land van waaruit u solliciteert, dus het wordt aanbevolen dat u contact opneemt met uw dichtstbijzijnde Vanuatu-consulaat of -ambassade voor specifieke instructies en vereisten.

3. Vereisten voor het paspoort van Vanuatu

Hier zijn enkele algemene vereisten om in aanmerking te komen voor het Vanuatu-burgerschap:

 1. Belangrijkste kanshebber moet 18 jaar oud zijn maar niet ouder dan 65 jaar om een ​​verzoekschrift in te dienen bij de Vanuatu Citizenship Commission.
 2. Het bankrekeningsaldo van de hoofdaanvragers dient minimaal gelijk te zijn aan $ 250.000
 3. Inwoners Iran, Irak, Syrië, Noord-Korea of ​​Jemen zijn niet toegestaan ​​in het programma. Alleen als zij een vast adres hebben buiten deze landen en langer dan 5 jaar aaneengesloten in het buitenland hebben gewoond.
 4. Goed karakter: Aanvragers mogen geen strafblad hebben en een goede reputatie hebben in hun thuisland.
 5. Financiële bijdrage: Individuen moeten een aanzienlijke financiële investering in Vanuatu doen door onroerend goed te kopen of in een bedrijf te investeren.
 6. De financiële bijdrage moet minimaal $ 130.000 bedragen en kan niet worden gerestitueerd.
 7. Woonplaats: Sommige programma’s vereisen mogelijk dat aanvragers een bepaalde hoeveelheid tijd in Vanuatu doorbrengen voordat ze het staatsburgerschap aanvragen.
 8. Taalvaardigheid: Sommige programma’s kunnen van aanvragers vereisen dat ze vaardigheid in het Engels of Frans aantonen.
 9. Achtergrondcontrole: Alle aanvragers moeten een antecedentenonderzoek uitvoeren om hun identiteit te bevestigen en aan redelijke karaktervereisten te voldoen.
 10. Door ijverigheid en verwerkingskosten

Houd er rekening mee dat dit algemene vereisten zijn en dat specifieke programma’s aanvullende of andere vereisten kunnen hebben. Het wordt aanbevolen dat u een professionele adviseur zoals Global Residence Index of de regering van Vanuatu raadpleegt voor specifieke informatie en voorwaarden.

4. Welke documenten zijn vereist om het Vanuatu-burgerschap te verkrijgen?

De documenten die nodig zijn om het Vanuatu-burgerschap te verkrijgen, kunnen variëren, afhankelijk van het gekozen programma of de gekozen investeringsoptie. Meestal zijn echter de volgende documenten vereist:

 1. Paspoort: Alle aanvragers hebben een geldig paspoort nodig.
 2. Geboorte certificaat: Origineel of gewaarmerkt afschrift van de geboorteakte van de aanvrager.
 3. Politie certificaat: Een politierapport uit het land van verblijf van de aanvrager waaruit blijkt dat de aanvrager geen strafblad heeft.
 4. Medisch getuigschrift: Medisch attest waaruit blijkt dat de aanvrager in goede gezondheid verkeert.
 5. Financiële documenten: bewijs van financiële investering in Vanuatu, zoals eigendomsbewijzen of bedrijfsregistratiedocumenten.
 6. Huwelijksakte: Als de aanvrager getrouwd is, is een gewaarmerkte kopie van de huwelijksakte vereist.
 7. Due diligence-rapport: Een rapport waarin de achtergrond van de aanvrager wordt beschreven.
 8. Foto’s: Twee recente pasfoto’s van de aanvrager.
 9. Andere documenten kunnen een bewijs van adres, opleiding en werk zijn.

U moet de bovenstaande documenten indienen bij de Citizenship Commission als u en uw gezinsleden een aanvraag willen indienen om staatsburger van Vanuatu te worden. De Commissie zal uw verzoek beoordelen om te bepalen of het voldoet aan de eisen van de Burgerschapswet. In dit scenario krijgen u en uw gezinsleden op de lijst het staatsburgerschap van Vanuatu en mogen ze 96 landen bezoeken zonder visum of met een visum bij aankomst dankzij uw Vanuatu-paspoort.

5. Wat is de rang van Vanuatu-paspoorten?

De classificatie van Vanuatu-paspoorten varieert afhankelijk van de bron en de criteria die worden gebruikt om het te evalueren.

Volgens de Henley Visa Restrictions Index kregen Vanuatu-burgers vanaf 1 januari 2020 toegang tot 130 landen en gebieden zonder visum of visum bij aankomst, waarmee het paspoort van Vanuatu wereldwijd op de 42e plaats staat in termen van internationale mobiliteit.

Ook in de paspoortindex bezet het Vanuatu-paspoort de 72e positie met visumvrije toegang tot 129 landen.

Het Vanuatu-paspoort wordt echter over het algemeen als sterk beschouwd, met goede visumvrije reismogelijkheden.

Het is vermeldenswaard dat deze ranglijsten in de loop van de tijd veranderen en dat visumvrije reismogelijkheden ook kunnen veranderen.

Een laatste opmerking

Wonen in Vanuatu kan een unieke en plezierige ervaring zijn. Het land bestaat uit 83 eilanden in de Stille Zuidzee en staat bekend om zijn prachtige stranden, weelderige tropische regenwouden en diverse cultuur.

De kosten van levensonderhoud in Vanuatu worden over het algemeen als lager beschouwd dan in veel ontwikkelde landen, maar kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals locatie en levensstijl. Over het algemeen kan wonen in Vanuatu een unieke en lonende ervaring zijn, maar het is belangrijk om de voor- en nadelen te overwegen voordat je verhuist. Het is altijd een goed idee om eerst het land te bezoeken en te kijken of het bij je past.