Hoe te besparen op vaporetto-tickets in Venetië

Vaporetto rijdt het station binnen. Foto: Tom Meyers

Zich door Venetië verplaatsen kan erg duur zijn – en dan heb ik het niet eens over de watertaxi’s, die hun eigen prijssysteem hebben (yikes!). Ik heb het over “openbaar vervoer”, wat in Venetië meestal betekent dat je met de vaporetti (waterbussen) op en neer moet over het Canal Grande.

Een enkele reis met de vaporetto kost € 7,50 (60 minuten geldig), of u nu de boot neemt voor één stop of de hele reis langs het Canal Grande. Gelukkig is er een systeem ontworpen voor toeristen dat je serieus geld zal besparen.

Meer Venetië-tips
• 10 goedkope dingen om te doen in Venetië
• De meest romantische hotels in Venetië die de bank niet kapot maken
• Roll With It: Venice gaat rollende tassen niet verbieden

Toeristische reiskaarten

In de afgelopen jaren realiseerde ACTV (Venice Bus and Boat System) zich dat ze met een toeristenvervoerkaart moesten komen, dus creëerden ze verschillende soorten “tijdgebonden reiskaarten”, die elk voor een andere periode geldig waren.

Reiskaarten zijn beschikbaar:

1 dag: €21
2 dagen: €30
3 dagen: €40
7 dagen: €60

Er is ook een driedaagse jongerenkaart (voor 18 t/m 29 jaar) die 28 euro kost. (Prijzen zijn correct vanaf juni 2022. Kijk op de ACTV-website voor actuele prijzen.)

Met deze reiskaarten kunt u in- en uitstappen op elke vaporetto (ook naar de eilanden Murano, Burano en Torcello) en alle bussen die in de stad Venetië reizen (inclusief naar Mestre en Marco Polo Airport). Met deze kaarten hoef je niet elke keer in de rij te staan ​​om een ​​kaartje te kopen en kleingeld bij je te hebben.

De tickets zijn niet erg goedkoop, maar gezien het feit dat je onbeperkt gebruik kunt maken van het transportsysteem, zijn ze de moeite waard. Bedenk eens hoeveel het zou kosten als je Murano-Burano en Torcello zou willen bezoeken en voor elke reis zou moeten betalen!

Bezoek deze handige ACTV-website in het Engels voor meer informatie over tickets, inclusief instructies voor het gebruik ervan.

Waar tickets voor toeristenvervoer te kopen

Je kunt deze vervoersbewijzen kopen bij elke vaporetto-halte (meestal zijn er loketten bij de haltes, anders kun je ze aan boord kopen en ze spreken bijna altijd Engels), op Piazzale Roma (bij het ACTV-loket) of bij elke tabakswinkel . Het “ACTV”-teken wordt weergegeven. Hier is de volledige lijst met loketten.

Je kunt ze ook online kopen.

Tip: Overweeg de Venezia Unica City Pass

in 2009 De Comune di Venezia heeft de City Pass Venezia Unica gelanceerd, een gecombineerde kaart voor vervoer, musea, parkeren en zelfs wifi en toegang tot openbare toiletten. Prijzen variëren omdat u een aangepaste combinatie kunt maken op basis van uw reisbehoeften. U kunt echter tot 30% besparen op verschillende museumtickets. Besparingen variëren per periode (buiten het seizoen, in het seizoen, speciale evenementen, enz.).

Helaas is de kaart alleen online beschikbaar en moet deze meer dan twee dagen voor uw aankomstdatum in Venetië worden gekocht. Dus hoe eerder u boekt, hoe meer u bespaart. Aangezien de aankoop van de kaart alleen al de initiële prijs kost, is dit ticket perfect voor frequente bezoekers of langdurige bezoekers. Bezoek de officiële website voor meer informatie en om een ​​kaart te kopen.