Hoe u uw hypotheek aflost terwijl u de wereld rondreist

Afbeeldingsbron: Pixabay

Nu 2023 nadert, zullen veel mensen beginnen met het maken van hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Degenen die de wereld willen zien, zullen ergens op de lijst reizen, maar meestal nadat ze zich ertoe hebben verbonden eerst schulden af ​​​​te lossen.

Maar reizen hoeft niet schuldenvrij te zijn! Veel mensen reizen terwijl ze actief hypotheken en andere schulden afbetalen, en alles wat we nodig hebben om de wereld te zien is nu toegankelijker dan ooit.

Met wat onderzoek, een goede planning en onderstaande tips kun je je hypotheek aflossen terwijl je de wereld rondreist.

Plan uw uitgaven en reserveer geld voor reizen

Maak eerst een inventarisatie van uw financiën. Met budgettering kunt u bepalen hoeveel geld u nodig heeft om uw kosten van levensonderhoud en hypotheekaflossingen te dekken, en hoeveel geld u kunt sparen voor vakanties.

Houd bij het budgetteren rekening met uw huishoudelijke uitgaven. Bepaal uw gemiddelde wekelijkse uitgaven en voeg vervolgens regelmatige jaarlijkse en maandelijkse betalingen toe voor uw hypotheek, telefoon, nutsvoorzieningen, creditcard, internet, tv-abonnementen, verzekeringen en andere kosten.

Op het eerste gezicht zou deze snelle training je ervan kunnen weerhouden om weer op vakantie te gaan. Het zal u echter helpen bij het bepalen van uw strategieën en het vrijmaken van geld in uw budget voor de feestdagen.

Gebruik uw hypotheek om uw vakantie te financieren

Zodra u klaar bent met budgetteren en een besparingsdoel heeft ingesteld, gebruikt u een andere rekening voor uw reisgeld. Dit voorkomt dat ze worden opgenomen in uw normale uitgaven, zodat u uw reisbesparingen kunt zien groeien.

Een fantastische manier om dit te doen, is door uw herfinancieringshypotheek te gebruiken als reiskat. Dit scheidt niet alleen uw spaargeld van uw lopende rekening, maar het biedt ook het extra voordeel dat u uw hypotheekrentebetalingen verlaagt.

U kunt uw lening in één keer aanvullen of uw maandelijkse aflossingen op uw lening verhogen, wat u aanmoedigt om regelmatig te sparen voor de vakantie. Als je genoeg spaargeld hebt en je bent klaar om te gaan, neem dan de extra aflossingen opnieuw op en je bent onderweg.

U kunt ook overwegen om over te stappen naar een woonkrediet met een lagere rente. Voor meer informatie over woningkredieten met een lage rente kunt u online informatie opzoeken en sites als SoFi.com bekijken.

Begin alvast met de voorbereidingen

Sparen voor die vakantie kan wat langer duren dan toen je jong was en wilde gaan backpacken vanwege hypotheeklasten en andere kosten van levensonderhoud. Dus om jezelf meer tijd te geven om te sparen, plan je vakantie ongeveer een jaar van tevoren.

Voorkom extra reisschuld

Het kan verleidelijk zijn om te overwegen een creditcard te gebruiken voor een paar aankopen of misschien een persoonlijke lening aan te vragen als uw vakantiesparen niet zo goed gaat als u had gehoopt. Het verdient echter de voorkeur om zoveel mogelijk van de vakantie uit spaargeld te betalen, omdat het ontstaan ​​van extra schulden uw uitgavenlijst zal verhogen.

Reis verantwoord

Kunt u het zich veroorloven om een ​​maand of twee, misschien langer, van land naar land te gaan? Tenzij u van plan bent uw huis te verhuren, waarschijnlijk niet.

Overweeg in plaats daarvan uw bezoeken twee weken tot een maand te plannen en kies plaatsen die echt op uw bucketlist staan. U moet ook realistisch denken bij het overwegen van uw accommodatie-opties. Luxe kan heel aantrekkelijk zijn, maar als je het niet kunt betalen, moet je het niet doen.

Je locatie vermelden op een homestay-service zoals Airbnb

De komst van accommodatiediensten zoals Airbnb heeft regelmatig, kosteneffectief reizen meer dan ooit mogelijk gemaakt. Deze online services maken het voor huiseigenaren gemakkelijk om een ​​woning op de kortetermijnhuurmarkt veilig te stellen en maandelijkse hypotheekbetalingen te doen.

Door uw huis te verhuren, creëert u extra back-upinkomsten die kunnen worden gebruikt voor reizen, terwijl u “iemand anders” de maandelijkse hypotheeklasten laat betalen. Dit plan is natuurlijk afhankelijk van een aantal belangrijke factoren, dus bekijk hoe je Airbnb kunt gebruiken om je hypotheek af te betalen terwijl je op reis bent.

De meeste mensen voelen zich erg aangetrokken tot de allure van ontspannende vakanties en verre oorden. Voor veel huiseigenaren is reizen echter slechts een herinnering vanwege de last van hypotheekverplichtingen en de angst om te overwegen meer schulden aan te gaan.

Maar de waarheid is dat als u wacht met het afbetalen van uw hypotheek, u een aantal van uw beste reisjaren misloopt, zowel voor u als voor uw gezin. Reizen is wanneer relaties en herinneringen worden gemaakt.