Hoeveel kost het om de wereld rond te reizen? (Zo goedkoop mogelijk budget!)

Hoeveel kost het om de wereld rond te reizen? (Goedkoopst mogelijke budget voor backpacken)

Ik moet dit wel 100 keer gegoogled hebben voor ik voor het eerst ging reizen, lang geleden in 2006, en pas nu, 15 jaar en nu, nu ik naar elk land ter wereld gereisd heb later, voel ik me echt gekwalificeerd om er een categorisch antwoord op te geven. Het antwoord op de vraag “Hoeveel kost het om de wereld rond te reizen?” is geruststellend eenvoudig. Niet zoveel als je denkt. Zolang je bereid bent een paar offers te brengen, wel te verstaan.

Ik neem aan dat je, omdat je googled op “Hoeveel kost het om de wereld rond te reizen”, bedoelt hoeveel de GOEDKOOPSTE KOST is om de wereld rond te reizen, nietwaar? Voor mij, bijvoorbeeld, toen ik voor het eerst begon met wereldreizen, gaf ik Engelse les in Thailand voor $700 per maand, dus ik was blut. Daardoor waren de eerste paar landen waar ik backpackte Bangladesh, India, Nepal enz. Ze behoorden tot de goedkoopste landen ter wereld om in te reizen, dus het was logisch. Ik overleefde met ongeveer $7 per dag! Maar dat was ruw.

$250.000USD!!!

Toen ik ouder werd, zette ik mijn zinnen op het plan om als eerste Ier elk land ter wereld te bezoeken, en dat kostte me uiteindelijk meer dan 10 jaar, en meer dan $250k. De kosten escaleerden dus naarmate ik naar meer obscure plaatsen ging (hallo Somalië, Jemen, vrachtschepen enz.).

Maar als het je er niet om gaat alle 197 landen af te vinken, en je gewoon WILT REIZEN. Hoeveel kost het dan om de wereld rond te reizen? Voor 3 maanden, 6 maanden? Het korte antwoord? Je kunt je net redden voor $1k per maand als je de juiste landen kiest. Lees verder om te zien welke landen, en hoe!

Hoeveel om 6 maanden over de wereld te reizen?

Ik weet het, je wilt koude harde cijfers. Laten we dus aannemen dat je de kosten wilt weten om 6 maanden lang de wereld rond te reizen. Ik ga dus proberen op de meest rudimentaire manier een gekwantificeerd antwoord te geven voor één voorbeeld van een tussenjaarreis.

De standaard rugzakroute. Hiaatjaar voor $30 per dag?

Laten we het hebben over het budget voor een gewone reis van 6 maanden, met vertrek vanuit Europa naar Zuidoost-Azië voor 4 maanden, Australië en Fiji voor 1 maand en de VS voor 1 maand. Dit is de standaard tussenjaarreis die door twintigers gemaakt wordt. Let op, je kunt goedkoper reizen dan dit door zeker goedkopere landen te kiezen. Bekijk HIER de GOEDKOOPSTE landen om in te reizen.

Vliegtickets rond de wereld? Of toch niet?

De grootste kostenpost op dit soort reizen is de vliegticketprijs. Dat stelt je voor een andere vraag over het al dan niet kopen van een Round-the-world (RTW) vliegticket. Wat is een RTW (round-the-world) vliegticket? Het is in wezen een vliegticket met meerdere etappes. In plaats van van Londen of New York naar Bangkok te vliegen, en dan terug van Bangkok naar Londen of New York, koop je één groot ticket. Van Londen, naar Delhi, naar Bangkok, naar Singapore, naar Sydney, naar Hawaï, naar LA, en dan terug naar Londen.

De voordelen van een RTW ticket?

Je betaalt één voorschot en hoeft je dan voor de rest van je reis geen zorgen meer te maken over de belangrijkste vervoerskosten. Het komt ook iets goedkoper uit dan elke etappe apart te boeken.

De nadelen van een RTW ticket?

Het gebrek aan flexibiliteit. Het mooie van rond de wereld reizen is het pure plezier en de vrijheid. Maar met een RTW ticket weet je dat je tegen 2 juli in Bangkok moet zijn, tegen eind augustus in Sydney enz. Het neemt veel van de romantiek weg. Wat als je ergens langer wilt blijven? Of een bestemming wilt overslaan? Met een RTW ticket zit je vast.

Hoewel je natuurlijk de data van elke etappe tegen betaling kunt veranderen, verlies je, als je dat gaat doen, het voordeel van de goedkopere prijs in de eerste plaats.

Dus, Moet je een RTW ticket kopen?

Voor mij? Nope. Het beetje geld dat je bespaart is niet de vrijheid waard die het van je steelt. Bovendien, als je nadenkt over Hoeveel kost het om de wereld rond te reizen dan is de goedkoopste manier om dat te doen in één streek/continent te blijven en lokaal te vliegen. Blijf bijvoorbeeld in Azië en hop van Thailand naar Maleisië, naar India, naar Singapore of naar plaatselijke (goedkope!) luchtvaartmaatschappijen. Als je continenten gaat hoppen, kost het VEEL meer om de wereld rond te reizen!

6 maanden backpacken budgettelling

Afgezien van de vliegkosten kun je je redden met gemiddeld $30 of zo ALS je voorzichtig bent.

Waar je ook heen gaat, het loont de moeite om wat onderzoek te doen. Meestal bieden zelfs grote attracties online kortingen aan. Het budget valt meestal uiteen in iets als dit:

Rond de wereld (RTW) ticket $1000/$1500

Reisverzekering $200

Visumkosten $200

Reisbenodigdheden (rugzak, zaklampen enz.) $200

180 Dagen budget X $30 $5400

TOTALE KOSTEN VOOR EEN BUDGETREIS VAN 6 MAANDEN: $7.000USD

OPMERKING: Je kunt daar dus $1k van afhalen als je je RTW vliegtickets schrapt en in één streek blijft.

Laten we deze afzonderlijk bekijken.

Vliegtickets:

Veel maatschappijen (STA travel, virgin enz.) bieden zeer concurrerende RTW tickets aan. De prijzen beginnen gewoonlijk rond $900. Ze stijgen dan naarmate je vluchten en continenten aan je reisplan toevoegt. Over het algemeen kun je een reis met 5 vluchten en 3 continenten vinden voor rond de $1000 als je goed genoeg zoekt. Je moet zeker nooit meer dan $1500 betalen.

Persoonlijk hou ik ervan om vrij te zijn als ik reis, dus ik boek geen RTW tickets. Ik geef liever elke keer een paar honderd dollar extra uit MAAR ik kan vliegen wanneer ik wil. Of waar ik wil.

Ook als je air miles verzamelt, kun je deze vergoeding helemaal wegvegen! Bekijk hier hoe air miles werken, en hier de beste credit card voor Britse miles. Zo schreef ik mijn Emirates First Class recensie en Gulf Air business class recensie enz.

Reisverzekering:

Ik ga geen reisverzekeringsmaatschappij goedkeuren die je honderden dollars vooruit laat betalen. Wees gerust, er is kwaliteitsdekking voor minder dan $300 voor 6 maanden. Ik gebruik persoonlijk THESE GUYS voor mijn digital nomad verzekering. Lees hier mijn recensie, ik gebruik ze voor mijn digital nomad verzekering.

En ik gebruik THESE guys voor mijn gewone reisverzekering.

Visumkosten:

Afhankelijk van de landen waar je van plan bent heen te gaan zou een reis van 6 maanden tussen de $100-$200 aan visumkosten moeten kosten.

Als China of Vietnam op je reisroute staan, denk er dan aan dat ze geen visa bij aankomst aanbieden (d.w.z. je kunt niet aan de grens aankomen en je laten instempelen). Je moet dat dus van tevoren regelen, al kun je dat tijdens je reis in een buurland doen. Zo kreeg ik mijn Chinees visum in Bangkok, Thailand.

Reisuitrusting:

Bekijk mijn post over dingen die je mee moet nemen als je inpakt. Je zou echter geen enkele behoefte moeten hebben om meer dan $200 uit te geven aan al je spullen. Tenzij je een nieuwe rugzak nodig hebt, die kunnen iets meer kosten.

Je Dagelijkse Budget:

Dit is de grote. Degene waarvan het succes van je hele reis afhangt. Azië vraagt ongeveer $20 per dag ALS je straatvoedsel eet, kamers deelt enz. Naarmate je weer in de Westerse maatschappij komt, moet je veel beter op je portemonnee letten.

Als je dat doet en zuinig blijft (dat betekent plaatselijke drank drinken als die voorhanden is, zoals 4 liter vatwijn/goon in Australië voor $8 per doos of sub van de dag eten in plaats van je gehaktbal marinara) dan is $40 net-om-hoeveel te doen.

Al met al kun je je met een backpackersbudget redden voor gemiddeld $30 per dag ALS je niet tussen continenten vliegt, en als je kamers deelt, en als je supermarkten gebruikt voor voedsel.

ZO. Hoeveel kost het om de wereld rond te reizen? $7k voor 6 maanden?

Ok, als je open staat voor backpacken. Open staat voor lange busreizen, en super market delis. Als je de middelbare school afmaakt, afstudeert aan de uni of gewoon een loopbaanonderbreking neemt is dit het antwoord waar je naar op zoek was. Als je blij bent met:

 • Slapen in slaapzalen in hostels
 • Eten in supermarkten
 • Blijf grotendeels uit de 1e wereld landen weg
 • Vlieg niet te veel

Dan:

Je hebt ongeveer $7.000 USD nodig voor een pauze van 6 maanden

Bedenk dat een reis van $7k, 6 maanden niet comfortabel zal zijn in de traditionele zin. Maar het zal episch zijn. Het zal wild zijn. Je zult mensen ontmoeten en dingen doen waar je alleen maar van droomde. Jong zijn draait om dit soort ervaringen. Nu, achter in de 30, is er geen manier waarop ik me aan zo’n budget zou kunnen houden. Maar 18-35? Zeker, ga ervoor. En drink elke seconde op!

Wacht. Echt, $1k per maand?

Op een standaard rugzaktocht? Het is nog net mogelijk. Maar die dronken nachten in Thailand, of die epische bucket list ervaringen in Zuidoost-Azië, die kunnen je budget snel opblazen. Als je blut bent en je wilt reizen, als je ervan droomt om 1 jaar plus reizen te maken, wat dan?

Super blut reizen?

Ik kwam rond met $300 tot $500 per maand tijdens mijn eerste paar reizen op reis. En dat kwam op 2 dingen neer. Jhe mate van ongemak die ik bereid was te ondergaan, en de landen die ik uitkoos om in te reizen. Als ook jij echt wilt reizen, kun je hetzelfde doen. Bekijk hier de goedkoopste landen om te bezoeken in de wereld. Maar als je niet de moeite kunt nemen om op de blogpost te klikken, mik dan op reizen in deze landen als je rond wilt komen van $500 per maand!

 • Bangladesh
 • Pakistan
 • India
 • Sri Lanka
 • Nepal
 • Kyrgyzstan
 • Malawi

Spaar op en ga op weg. Fijne reizen jongens!!!