Hoeveel pageviews heb je nodig om geld te verdienen met je blog?

Hoeveel pageviews heb je nodig om geld te verdienen aan je blog?

Eenvoudige vragen verdienen eenvoudige antwoorden. Ik heb meer dan $3m USD verdiend met mijn reisblog, je kunt meer lezen over het inkomen van reisbloggers in mijn blogpost hier. Maar hoeveel pageviews heb je nodig om geld te verdienen met je blog? Laten we snel kijken.

Hoe Geld Verdienen Met Een Blog:

Ik leg uit hoe bloggers geld verdienen in deze blogpost. En over reisbloggers salaris en inkomen hier. En nog diepgaander in mijn gratis ebook als je je aanmeldt op mijn blog. Maar dit zijn de manieren waarop bloggers geld verdienen:

  • Advertenties (Deze blogpost concentreert zich hierop)
  • Gesponsorde inhoud
  • Affiliate Marketing
  • Merkdeals
  • Spreken in het openbaar
  • Producten en Cursussen
  • Rondleidingen/Trips

Ik leg er alles over uit in andere blogposts, deze post gaat alleen over ‘Advertenties’.

Hoeveel geld verdien je op een blog met advertenties

Ok, ik weet dat je een eenvoudig antwoord wilt. Ik zal proberen het eenvoudig te houden. Op deze blogpost die je aan het lezen bent, zie je toch de advertenties? Om de paar alinea’s staat een advertentie, onderaan de post staat een advertentie. Ok, ik krijg betaald voor elke persoon die deze blogpost bekijkt. Maar hoeveel krijg ik betaald? Dat hangt af van uit welk land de persoon kijkt. Als de persoon Amerikaans is, krijg ik het meest betaald. Daarna UK/Australië enz. Als de persoon uit Pakistan, Bangladesh enz. Krijg ik het minst betaald. Waarom? Omdat Westerse landen veel meer geneigd zijn iets te kopen. Of het nu een nieuwe iPhone kabel is, of een t-shirt. Dat is de realiteit.

Wat is RPM:

Het gemakkelijkste antwoord op How Many Page Views Do You Need to Make Money from Your Blog komt neer op RPM. RPM is ‘revenue per mille’ OF in normaal Engels, hoeveel je betaald krijgt voor elke 1000 mensen die de advertentie zien/het blogbericht lezen. Het is deze ‘RPM’ die van land tot land verschilt. Dus als je schrijft over ‘Florida bezoeken’, is je RPM hoog omdat het publiek overwegend Amerikaans is. Als je schrijft over dingen die te doen zijn in Bangladesh (wat precies het soort dingen is die ik schrijf, en waar ik in geïnteresseerd ben!) is je RPM veel lager.

Ok, maar hoeveel verdienen mensen eigenlijk met advertenties op hun blogs!

Ok, Ok. Houd me hier niet aan, want het varieert sterk. RPM’s kunnen variëren van $0.10 voor elke 1000 views, zoals te zien is in mijn inkomstenrapport hieronder. Tot $50+ RPM voor elke 1000. Maar ik schrijf over reizen, wat qua inkomsten per 1000 views niet zo lucratief is als andere niches.

Welke niche betaalt het meest aan bloginkomsten?

Ik schrijf over reizen, dus je kunt zien dat mijn RPM varieert van ruwweg $0.10 tot iets minder dan $20. Reizen is een beetje waardeloos voor bloginkomsten. Als je over financiële diensten of verzekeringen schrijft, is de RPM VEEL hoger. Dat komt omdat mensen voortdurend online producten kopen die met de blog inhoud te maken hebben.

Ik raad je echter aan te bloggen over wat je leuk vindt. Niet wat lucratief is. Je zult opbranden. Ik hou van reizen, vooral naar avontuurlijke bestemmingen, dus als bloggen over reizen naar Irak, of reizen naar Syrië me niet veel geld oplevert, is dat niet erg. Ik geniet ervan. Daarom blog ik 10 jaar later nog steeds. Als ik over bankieren zou bloggen, zou ik meer geld per 1000 page views verdienen, zeker, MAAR dan zou ik jaren geleden al gestopt zijn met bloggen. En daardoor VEEL MINDER geld verdiend hebben, want ik stopte ermee! Dus ja, blog wat je leuk vindt.

1 miljoen pageviews per maand inkomsten

Om makkelijk te kunnen rekenen, wil je toch weten wat 1 miljoen page views per maand aan inkomsten oplevert? Ok. Laten we eens kijken. Afhankelijk van het soort verkeer dat je hebt, kan dat variëren van $200 per maand tot $50.000USD per maand voor 1 miljoen paginaweergaven.

In mijn reis niche zou ik ruwweg $15.000USD per maand verdienen voor 1 miljoen page views. $180.000USD per jaar.

Als we denken dat een gemiddelde RPM $7,5 tot $10 per 1000 views is, dan zou dat $7.500 tot $10k per maand zijn voor 1.000.000 views.

Slotgedachten over paginaweergaven en blog inkomsten

Nu weet ik zeker dat deze cijfers betwist kunnen worden, maar ze geven je een idee over welke paginarang je nodig hebt, en hoeveel unieke maandelijkse bezoekers je nodig hebt om een bepaald bedrag aan geld te genereren (via advertenties enz.). Dus als je $50k USD per jaar met je blog wilt verdienen, dan heb je ruwweg 500.000 pageviews per maand nodig. Dit is allemaal zonder ebooks te verkopen, affiliate marketing te gebruiken of je tijd of expertise te verkopen, die allemaal de inkomsten verder verhogen.

Let op, ik verkoop hier niets, ik verdien geen geld aan dit bericht, ik weet alleen dat toen ik begon met bloggen ik wat cijfers wilde weten en die waren moeilijk te krijgen, dit zijn het soort cijfers dat ik, en sommige van mijn vrienden, regelmatig van elke website omzetten. Stel je nu voor dat je 4 of 5 websites hebt. Plotseling neemt het geld snel toe! Veel succes en gelukkige reizen!!!