Naar Luce in 2021

img#mv-grid-img-1::before{padding-top:62.5%; }img#mv-rellis-img-1{display:block;}img#mv-rellis-img-2::before{padding-top:62.5%; }img#mv-rellis-img-2{display:block;}img#mv-rellis-img-3::before{padding-top:62.5%; }img#mv-trellis-img-3{display:block;}img#mv-rellis-img-4::before{padding-top:62.5%; }img#mv-rellis-img-4{display:block;}img#mv-rellis-img-5::before{padding-top:62.5%; }img#mv-trellis-img-5{display:block;}img#mv-rellis-img-6::before{padding-top:72.933549432739%; }img#mv-rellis-img-6{display:block;}img#mv-rellis-img-7::before{padding-top:62.5%; }img#mv-rellis-img-7{display:block;}img#mv-rellis-img-8::before{padding-top:62.5%; }img#mv-trellis-img-8{display:block;}img#mv-rellis-img-9::before{padding-top:62.5%; }img#mv-rellis-img-9{display:block;}img#mv-rellis-img-10::before{padding-top:62.5%; }img#mv-rellis-img-10{display:block;}img#mv-trellis-img-11::before{padding-top:72.933549432739%; }img#mv-rellis-img-11{display:block;}img#mv-rellis-img-12::before{padding-top:62.5%; }img#mv-rellis-img-12{display:block;}img#mv-rellis-img-13::before{padding-top:62.5%; }img#mv-rellis-img-13{display:block;}

Ontdek de hoogtepunten en slechtste van 2021 in onze jaarlijkse blogreview als we terugkijken op de afgelopen 12 maanden op de weg en op de blog toen de wereld weer begon open te gaan.

De jaarlijkse reis- en blogronde is een jaarlijkse traditie – een terugblik op de plaatsen die we hebben bezocht en de beste momenten onderweg in de afgelopen 12 maanden. Ze gaan helemaal terug tot 2011, toen ik voor het eerst begon met bloggen en zijn een geweldige herinnering aan de avonturen, mensen en plaatsen die ik door de jaren heen heb meegemaakt. Of dat waren ze tenminste…

2020 leverde solide werk op en ik eindigde het jaar ongeveer zoals ik het het grootste deel doorbracht: thuis, afgesloten en niet verder rijdend dan ik kon lopen. Het was een moeilijk jaar voor de reisindustrie, inclusief bloggers, omdat plannen werden geannuleerd, blog-inkomsten daalden en beperkingen internationale reizen beperkten.

Dus ik moet zeggen dat mijn verwachtingen voor 2021 vrij laag waren, en hoewel er veel van dezelfde oude mix van frustrerende nieuwe varianten, lockdowns en steeds veranderende beperkingen was, gaf de introductie van het vaccin ons hoop dat dingen terug zouden kunnen komen op het goede spoor. binnenkort normaal of in ieder geval het ‘nieuwe normaal’, hoe dat er ook uitziet.

De reisindustrie bloeit echter als de grenzen opengaan en mensen weer reisplannen beginnen te maken (zelfs als ze volledig inwisselbaar, terugbetaalbaar en gewoon in een dagboek zijn opgeschreven!). Dus duimen voor hetzelfde in het komende jaar. Maar wat hield 2021 in voor deze reisblogger (die nog niet zoveel reist)?

2021 thuis

De Cotswolds verkennen

Een van de beste dingen van 2020 was een nieuw begrip van waar ik woon. Het begon met veel wandelingen in de heuvels rond mijn huis en toen de beperkingen werden versoepeld, ontwikkelde het zich tot dagtochten rond de Cotswolds. Daarmee kwam een ​​nieuw websiteproject om mijn liefde voor het gebied te delen – Explore the Cotswolds.

Dus hoewel ik niet ver kon lopen, maakte ik het beste van wat ik voor mijn deur had, kastelen en landhuizen bezoeken, prachtige steden en dorpen zoals Bibury, Tetbury en Stow-on-the-Wold, wandelingen en wijnproeverijen. En de nieuwe blog doet het goed, het verkeer groeit en het was geweldig om nieuwe plaatsen te ontdekken, dus er komt meer aan in 2022.

Grote blog-update

Luce werd 10 in 2021 en ze zag er een beetje moe uit, dus wat is een betere manier om een ​​mijlpaalverjaardag te vieren dan om iets te veranderen? De site kreeg nieuwe hosting, een nieuw thema en een bijgewerkte startpagina, waardoor het hopelijk sneller en gemakkelijker te navigeren is.

Het volgende is het project van het bijwerken van alle oude berichten op de site en het schrijven van nieuwe berichten. Nadat ik aan het begin van het jaar over het eiland Skye had gepost, verloor ik mijn schrijfvaardigheid weer en plaatste ik slechts 11 nieuwe berichten in 2021, het minste dat ik heb gedaan sinds ik met de site begon.

In plaats daarvan lag de nadruk op het bijwerken van oude inhoud en schrijven voor de Cotswold-blog, maar ik heb veel nieuwe reisberichten om te delen. Het blogverkeer is het afgelopen jaar mooi hersteld van die enge dieptepunten in 2020 en ik ben erg dankbaar dat ik dit nog steeds als werk kan doen en ik zet me in om de site in de toekomst zo veilig mogelijk te houden. .

Naast de blog heb ik mijn kennis over duurzaam toerisme vergroot door een training te volgen voor de Global Council for Sustainable Tourism. En ik heb een topgeheim boekproject in de maak dat ik binnenkort hoop aan te kondigen, dus houd deze ruimte in de gaten!

2021 onderweg

Luxe vakantie in Londen

Mijn laatste reis naar Londen was in maart 2020 toen ik net hoorde over Covid-19 en het was mijn eerste reis in 2021 toen we in het voorjaar uit de lockdown kwamen. De reis was georganiseerd door Celebrated Experiences en het was een luxe reis omdat mijn moeder en ik een paar dagen in een suite in het vijfsterrenhotel Milestone in Kensington hebben doorgebracht.

Als voormalig Londenaar hou ik altijd van een excuus om terug te komen, maar dit was Londen met een verschil. Er waren bijna geen buitenlandse toeristen, de stad was vreemd leeg. Maar het was een unieke kans om Londen te zien zonder de drukte, met een uitstekende vrouwengeschiedenistour door Westminster, een cocktailcursus en thee en cake in de tuinen van Buckingham Palace.

Op cruises met beroemdheden gaan

Na deze voorzichtige terugkeer om door Londen te reizen, ging mijn volgende reis niet door nadat ik een e-mail ontving van Celebrity Cruises met de vraag of ik in augustus met hen mee wilde op een cruise naar Kroatië en de Griekse eilanden. Cruisen is een van de onderdelen van de reisindustrie die de afgelopen 18 maanden de grootste klap heeft gekregen, omdat afvaarten zijn vertraagd en schepen zijn opgebroken. Maar tegen de zomer kwam de cruise-industrie weer in beweging.

Het was een grote stap om het VK bijna twee jaar niet te verlaten (ironisch genoeg was mijn laatste overzeese reis een cruise in Alaska) naar het vertrek, en ik had zeker een paar ‘kan ik? zou moeten?’ momenten. Maar de getroffen veiligheidsmaatregelen – al het personeel en volwassen passagiers werden gecontroleerd en dubbel gecontroleerd, minder aantallen, extra schoonmaak – stelden ons gerust.

Ik geef toe aan meer dan een paar vlinders toen ik de vlucht raakte. En drievoudige documentcontroles, pre-booking tests en behandeld worden buiten de EU in de post-Brexit paspoortwachtrij was een nieuwe ervaring. Maar toen dat negatieve testresultaat binnenkwam en we aan boord gingen van de Celebrity Apex, smolt alle stress die ik me niet had gerealiseerd weg.

Wakker worden op een nieuwe plek, de zon op je huid voelen, de geur van de zee en de geluiden van verschillende talen, het was allemaal bijzonder magisch na zo lang opgesloten te hebben gezeten. Deze reis was een echte rondreis langs prachtige mediterrane bestemmingen – Dubrovnik, Rhodos, Mykonos, Santorini – en een feest van eten en nieuwe bezienswaardigheden met een geweldige mediagroep die, net als het cruisepersoneel aan boord, oprecht opgewonden leek om weer aan het werk te gaan.

Terug naar Griekenland

Na met succes te hebben onderhandeld over de cheques, het papierwerk en de steeds veranderende beperkingen om één keer in Griekenland te komen, waarom zou je het dan niet twee keer doen? In oktober ging ik terug naar Griekenland naar Hydra, een prachtig autovrij eiland op slechts twee uur varen met de veerboot van Athene.

Het is een van de favoriete plekken van mijn partner in de wereld en hij heeft me erover verteld sinds we elkaar ontmoetten – ik stel me voor dat ik in de helderblauwe zee zwem of naar de boten in de haven kijk met een glas wijn en het helpt me de verveling te verslaan. En de realiteit stelde niet teleur. Hydra’s nabijheid tot Athene maakt het populair bij dagjesmensen, maar we brachten 11 dagen op het eiland door en leerden onze weg echt kennen.

Er was veel zwemmen in de zee, drankjes bij zonsondergang, wandelingen langs de kust, Griekse salades, ’s middags lezen en zwerfkatten aaien – de hele Griekse eilandervaring. We hebben ook de beste stranden van het eiland bekeken en in zoveel mogelijk restaurants gegeten.

Het ging niet helemaal volgens plan – ik kreeg een tetanusinjectie nadat ik verstrikt was geraakt in het midden van een kattengevecht, onze veerboot terug naar Athene werd geannuleerd vanwege een gekke storm en we eindigden over rotsen te klauteren nadat we waren verdwaald. lopen. Maar slechte dingen maken altijd de beste verhalen. En terugkeren naar Hydra kan een jaarlijkse traditie worden.

En dus tot 2022?

Ik maak echter niet al te veel reisplannen voor de lange termijn voor volgend jaar, omdat er misschien een nieuwe optie op de loer ligt. Maar ik heb zeker meer vertrouwen in het reispotentieel van dit jaar dan vorig jaar. En ik hoop echt dat het de arme reisindustrie en al diegenen die afhankelijk zijn van toerisme, ten goede zal komen.

Het jaar is al goed begonnen met een paar dagen op een van mijn favoriete plekken, Log House Holidays, een klein stukje Canada in de Cotswolds met met bomen omzoomde blokhutten aan het meer en je eigen bubbelbad. Ook voor de lente staat een reis naar Inverness en Loch Ness in Schotland op het programma, evenals een terugkeer naar het mooie Malta.

En wie weet? Ik zou graag nog een keer terug willen naar Griekenland of Italië of naar Canada of de Caraïben. Een van de bijwerkingen van de pandemie lijkt te zijn dat mijn reiswensenlijst is veranderd van een lijst met nieuwe en exotische verre bestemmingen (Oman, Belize, Namibië) in een solide lijst met oude favorieten die ik wil terugkeren om te zien meer van. van

Dit wordt dus weer een jaar waarin prioriteit wordt gegeven aan de vreugde van de kleine dingen, het bezoeken van de plaatsen waar ik van hou en het bijpraten met familie en vrienden die ik heb gemist – een van de grootste lessen van de pandemie. En volgend jaar zijn we allemaal vrij om weer zoveel te verkennen als we willen. Bedankt aan iedereen die in 2021 heeft gevolgd en een geweldig 2022 gewenst!