Parijs: 6 tips om het Louvre te overleven

Ja, je kunt het Louvre overleven. Plan vooruit, bezoek laat en doe het rustig aan. Foto: T. Meyers

Het meest bezochte museum ter wereld heeft meer dan een paar meesterwerken. Met meer dan 35.000 kunstwerken die zes dagen per week worden tentoongesteld en een groot aantal bezoekers, is het Louvre niets minder dan verbazingwekkend en rustgevend. Het kan een van de meest frustrerende ervaringen in Parijs zijn, ook al is het een van de meest lonende.

Met een grote Egyptische collectie, enkele gigantische Franse doeken en een nieuwsgierig klein Italiaans meisje dat een hele muur in beslag neemt, kan het Louvre dagen duren om te waarderen. Maar wie heeft de tijd of het uithoudingsvermogen om alles te zien?

Verwant: Goedkope hotels in de buurt van het Louvre

6 Louvre-tips om tijd en energie te besparen

Als je het Louvre voor de eerste keer bezoekt, zijn hier enkele tips om je te helpen de ervaring te overleven en nog steeds glimlachend te vertrekken als de beroemdste bewoner van het museum…

1. Boek vooraf tickets

Hier is het ding: hoewel tickets 2 euro goedkoper zijn als ze in het museum worden gekocht, toegang is niet gegarandeerd – en je zult niet in staat zijn om naar binnen te komen vanwege overbevolking. Dus op deze dagen raden we aan om tijdig tickets te reserveren om zeker te zijn van toegang.

Tickets voor volwassenen kosten €17 als je van tevoren online boekt. Dinsdag gesloten.

2. Pak dienovereenkomstig in

Ook al wandel je niet door de Andes, wandelen door het Louvre is fysiek zwaar. Het meenemen van een kleine snack of een flesje water in je tas kan eventuele irritatie verzachten die kan ontstaan ​​bij het zoeken naar een uitgang, badkamer of rustplaats. Het kan in sommige delen van het Louvre ook heet worden, dus wees voorbereid om een ​​of twee lagen te verwijderen.

Verwant: 10 manieren om je voor te bereiden op een reis naar Parijs

Er is altijd drukte bij de beroemde Venus de Milo. Foto: Ming

3. Maak een spelplan

Pak een kaart en neem de tijd om te gaan zitten (nadruk op zitten) en te plannen. Het Louvre is groot. Extra groot. Doelloos ronddwalen kan leuk zijn als je geen agenda hebt, maar als je de belangrijkste attracties of specifieke vleugels wilt zien, plan dan eerst een ruwe route.

Er zijn online kaarten van het Louvre te vinden waarmee u uw route kunt plannen voordat u het museum binnengaat. Of je kunt een kaart krijgen als je binnenkomt en even de tijd nemen om een ​​actieplan te maken zodat je niet verdwaalt.

Anders zit je kniediep in de Egyptische vleugel totdat je je realiseert dat je de kronen van de koningen, de Venus van Milo en de beeldentuin wilt zien, zonder dat er een logische manier is om ze allemaal samen te binden.

4. Zie de Grote Drie terwijl je nog energie hebt

Bekijk eerst de hoogtepunten terwijl je nog de energie hebt om tegen de drukte te vechten, vooral als je met kinderen reist. De grote drie zijn de Mona Lisa, de Venus van Milo en het standbeeld van de gevleugelde overwinning dat op een van de grote trappen staat. Wanneer de borden de weg wijzen, zijn ze gemakkelijk te vinden, maar het voelt al goed om er meteen naartoe te gaan en vervolgens te ontsnappen naar minder bereisde galerijen.

Onthoud dat de Mona Lisa een klein schilderij is dat achter een kogelvrije behuizing is gemonteerd en wordt gescheiden door een fysieke barrière. Als je ervan droomt om de penseelstreken van dichtbij te analyseren, kun je waarschijnlijk beter thuis online naar hoge resolutie foto’s van het schilderij kijken.

Ga naar binnen via de Carrousel du Louvre om de rijen te vermijden. Foto: Guilhem

5. Ga naar binnen via de volgende ingang

Ken uw invoeropties. De meeste mensen betreden de glazen piramide op de binnenplaats van het Louvre, wat prima is als er geen rij staat. Maar een veiligere gok is om de Carrousel du Louvre, een ondergronds winkelcentrum, binnen te gaan in de richting van de omgekeerde glazen piramide (denk aan de Da Vinci Code) buiten de Apple Store. Bij deze ingang staat vaak geen bewakingslijn.

U kunt ook naar binnen via Rue Rivoli. Deze ingang leidt naar de Carrousel du Louvre, en als u uitstapt van metrolijn 1 (Palais Royal – Musée du Louvre), hoeft u slechts ongeveer een minuut te lopen om het Louvre binnen te gaan vanaf de Rue Rivoli.

Maar wacht, er is meer: ​​als je al een kaartje hebt (zie tip #1), mag je ook onderweg naar binnen Quai François Mitterrand. Bekijk voor actuele informatie deze geweldige interactieve kaart van de ingangen van het Louvre.

Verwant: 10 tips om als een local door de metro van Parijs te rijden

6. Overweeg een audiogids

Hoewel dit triest klinkt, wees gewaarschuwd: de meeste borden in het Louvre zijn in het Frans. Dus tenzij je Frans goed is, weet je misschien niet precies waar je naar kijkt. En met 35.000 kunstwerken en niet-gerelateerde verhalen kan het snel frustrerend worden voor jou en je reisgenoten. Een audiogids voor het Louvre kan een goede optie zijn. Het huren van deze audiogids kost €5.

7. Bewaar het voor later

Niemand heeft gezegd dat je meteen naar het Louvre moet. Als het een once-in-a-lifetime reis is die je naar Parijs brengt, kom dan zeker langs. Maar als je je volgende reis al aan het plannen bent, is er geen reden om je te haasten. Er is geen tekort aan dingen om te doen in Parijs, dus wacht tot je ervaart wat je echt wilt van Parijs, of wacht op een regenachtige dag om alle wonderen van dit voormalige paleis te waarderen.

Louvre museum
Rue de Rivoli, 75001 in het 1e arrondissement
Uren: van 9.00 tot 18.00 uur; dinsdag gesloten
Elke eerste zaterdag van de maand: het museum is open tot 21.45 uur, de toegang is gratis vanaf 18.00 uur
Ingang: €17 (online), €15 (in het museum)

Ook in onze gids: Heb je al een reis naar Parijs gepland? Ga naar onze Parijs-gids en lees hotelbeoordelingen. Onze redacteuren hebben budgethotels in de hele stad bezocht, bekeken en beoordeeld en de hotels aanbevolen die volgens ons de beste zijn. Bekijk buurttips en ontdek onze favoriete budgethotels in de Lichtstad.

Jouw Louvre survivaltips?

Heb je nog een tip om het Louvre te bezoeken zonder je verstand te verliezen? Vertel ons erover in onze opmerkingen hieronder.