Pisa vanuit Florence dagtrip; De gemakkelijkste manieren om het te doen.

Pisa vanuit Florence dagtrip; Hoe doe je het!

Pisa vanuit Florence. En terug in 1 dag. Gemakkelijk!

Ik maakte een epische overlandreis van Thailand, mijn nieuwe thuis, naar Ierland, mijn oude thuis. Zonder vluchten. Waarbij ik probeerde elk land in Europa te bezoeken! Ik kwam terecht in Florence, Italië, maar ik kon Italië niet bezoeken zonder de Scheve Toren van Pisa te bekijken.

Zoals ik al zei in mijn post over dingen die je in Florence kunt zien, is Pisa gemakkelijk bereikbaar als dagtocht vanuit je basis daar, wat zeker het beste plan is. Ik was van plan in Pisa te slapen, maar na aankomst zie je dat er behalve zijn zeer beroemde scheve toren niet veel anders is.

TLDR? Neem ofwel de trein van Florence naar Pisa en loop vanaf het station (goedkoper), of boek een rondleiding vanuit Florence (gemakkelijker).

Waar ligt Pisa vanuit Florence?

Pisa ligt helemaal niet ver van Florence. Het ligt ongeveer 90 km (60 mijl of zo) ten oosten van Florence. Je ziet het hieronder op een google kaart. Dus als je de Scheve Toren van Pisa wilt bezoeken, dan is een dagtocht van Florence naar Pisa zeker de beste optie.

Het heeft niet veel zin om echt in Pisa te verblijven en te slapen als het zo dicht bij Florence ligt. En Florence is o, zo mooi!

Dagtocht Opties om vanuit Florence in Pisa te komen:

Je hebt een paar mogelijkheden om van Pisa naar Florence te komen. Hier zijn je opties:

Moet Je Een Tour boeken naar Florence naar Pisa?

Goede vraag. Ik deed het zeker niet, maar nu ik ouder ben zou ik het waarschijnlijk wel doen. Als je je zorgen maakt over elke cent in je portemonnee, en je niets aantrekt van de geschiedenis van de Scheve Toren van Pisa, dan is zelfstandig reizen van Florence naar Pisa de beste keuze.

Maar ben je op een korte vakantie, wil je je tijd optimaal benutten, en wil je met een gids meer over de Scheve Toren te weten komen, dan is het zeker boeken van een rondleiding van Florence naar Pisa de beste optie.

TOP-TIP: De goedkoopste manier om een dagtrip van Florence naar Pisa te boeken is voor $43 met deze jongens. Van je hotel, naar de scheve toren (met rondleiding!), en terug naar je hotel!

De Beste Manier om Onafhankelijk van Florence naar Pisa te Reizen

Allereerst kost het boeken van een rondrit naar Pisa vanuit Florence maar $43 (35 euro), inclusief gids. Dat is dus vaak de beste keus en kost maar een halve dag.

Ten tweede is de slechtste manier. Taxi. Het kost ongeveer €180 ONE-WAY ($220USD). Maar het is supersnel, wel 1 uur, dus als geld geen bezwaar is. Klop jezelf uit. Voor de meeste mensen zou ik zeggen: vermijd deze optie.

Dan blijf je over met de bus of de trein. De trein kost ongeveer €9 enkele reis. De bus kost €7 enkele reis. Met dit in gedachten zou ik zeggen dat de trein beslist de betere optie is. Er is minder kans op annulering, je hebt niet te maken met verkeer en vertragingen, en het treinstation in Florence is gemakkelijker te bereiken. Dus ja, neem de trein van Florence naar Pisa als je zelfstandig reist. Ze doen er allebei ongeveer 80 minuten over.

Heel gemakkelijk mijn vrienden. Koop in het treinstation van Florence een enkeltje naar Pisa (ongeveer 7 euro ($9), en duurt ongeveer 80 minuten). Stempel je kaartje en spring aan boord.

Naar de Scheve Toren van Pisa vanuit het station van Pisa

Vanaf het treinstation van Pisa kun je naar de Scheve Toren van Pisa lopen. Het duurt ongeveer 20 minuten en het is een rechte lijn recht uit de hoofdingang van het treinstation van Pisa.

Alle reisgidsen wijzen je op Campi Dei Miracoli als een secundaire bezienswaardigheid, naast de toren. Het is een leuk Italiaans plein, maar niets dat je niet al honderd keer in heel Italië gezien hebt. Wel geweldige ijsverkopers.

Anyways, op naar het hoofdgebeuren. De Scheve Toren van Pisa. Als je vanaf het station loopt, ga je uiteindelijk als je er bijna op bent linksaf en daar zit hij scheef, omringd door duizend toeristen die doen alsof ze hem omhoog houden of omlaag duwen.

Toegang krijgen tot het terrein van de toren is helemaal gratis, al je cheesy foto’s zijn gratis.

Kun je de toren van Pisa OMHOOG gaan?

Als je binnen in de toren wilt komen kost dat ongeveer 17 euro ($21), groepen mogen maar 40 mensen tegelijk en er is beslist een wachtrij, waarschijnlijk meer dan een uur, zeker als je er in de zomer bent. Persoonlijk liet ik de binnenkant links liggen – de hele bedoeling van mijn aanwezigheid hier was de toren te zien overhellen, iets wat ik al sinds mijn jeugd had willen zien. Als je in de toren zit (in combinatie met de ticketprijs en de tijd die je verspilt met wachten) zie je niets!

De kathedraal naast de toren is ook mooi, en de 2 euro toegang zeker waard als je vers in Europa bent. Als je al eens op het Europese rugzakpad geweest bent, is het gewoon weer een ‘kerk’. Maar van buiten is ze verbluffend.

Je ogen worden echter voortdurend teruggetrokken naar de toren die ruim 4 m van de loodlijn blijft staan, best verbazingwekkend eigenlijk. En Italië heeft me weer een item van mijn bucket list geschonken. Op naar Lucca nu (dat je in één dagtocht vanuit Pisa kunt combineren, lees de post over Lucca voor details), happy travels!

LAATSTE GEDACHTEN OVER EEN DAGTRIP PISA

Het komt allemaal op budget aan, om eerlijk te zijn. Toen ik van Pisa naar Florence reisde, was ik een blutte backpacker. Nu, in mijn 30er jaren, heb ik een andere kijk op reizen. Nu hecht ik meer waarde aan tijd dan aan geld, en als ik wat tijd kan ‘kopen’ door iets meer uit te geven, is dat een goede optie.

Met dat in gedachten zou ik dit willen zeggen. Als je blut bent, stap dan op de trein. Het is leuk en gemakkelijk. Als je een strak schema hebt, boek dan een rondrit, en geniet ervan opgehaald en afgezet te worden. Zonder er ook maar een beetje bij na te hoeven denken! Hoe dan ook, vanuit Florence naar Pisa komen is vrij gemakkelijk, dus geniet ervan!