Reistips voor eilandhoppen in het Caribisch gebied

Caribisch gebied

Van adembenemende stranden met sprankelend azuurblauw water en zacht wit zand tot kleurrijke carnavals, levendige muziek en gebieden met buitengewoon natuurschoon, het tropische klimaat van de Caribische eilanden is iets wat elke reiziger zou moeten ervaren. Of je nu de perfecte huwelijksreis in de Turks- en Caicos-eilanden plant of gewoon tot rust wilt komen in Trinidad en Tobago, haal het meeste uit je verblijf in dit deel van de wereld door elk paradijselijk eiland in je op te nemen.

Ongeacht of je gaat backpacken of van plan bent te verblijven in een van de bungalows boven water in het Caribisch gebied, je hebt de luxe dat je de omliggende eilanden kunt verkennen dankzij hun nabijheid. Dit maakt het ook relatief gemakkelijk en goedkoop om door het Caribisch gebied te eilandhoppen en in dit artikel hebben we een van de beste manieren geschetst om dit tijdens je reis te doen.

Guadeloupe Eilanden

Deze archipel van vijf belangrijke Franse Caribische eilanden ligt in de Kleine Antillen en zijn allemaal gemakkelijk per veerboot of vliegtuig van elkaar te bereiken. De hoofdeilanden Basse-Terre en Grande Terre bieden bezoekers een relatief onontdekte charme vergeleken met veel van de andere populairdere bestemmingen in het Caribisch gebied. Deze twee hoofdeilanden, die een vlindervorm op zee vormen, zijn bereikbaar via een korte brug die ze met elkaar verbindt.

De natuurlijke wonderen van deze eilanden zijn iets om te aanschouwen en is een van de redenen dat UNESCO ze heeft aangewezen als Biosfeerreservaat. Van de Écrevisses waterval en de actieve vulkaan van La Soufrière tot het zwarte zandstrand van Plage des Bananiers en de leguanen die het eiland Petite-Terre bewonen, de eilanden van Guadeloupe hebben elk hun eigen karakter en diversiteit.

De eilanden van Guadeloupe bieden ook een perfecte toegang tot veel van de grotere en bekendere eilanden in het Caribisch gebied, zoals St Lucia, Dominica, Martinique Montserrat, St Kitts en Nevis, Antigua en Barbuda.

ABC-eilanden

Bekend als de “ABC-eilanden” zijn Aruba, Bonaire en Curaçao de drie eilanden aan de meest westelijke rand van de Benedenwindse Antillen in de Caribische Zee. In tegenstelling tot de Franstalige Guadeloupe-eilanden is de moedertaal hier een op het Portugees gebaseerd Creools dat Papiamento heet.

Aruba is een van de populairste toeristische bestemmingen in deze regio en heeft enkele van de beste stranden van het Caribisch gebied. Samen met het prachtige, witte zand en het turquoise water zijn er veel grote strandresorts, restaurants, bars en hoge hotels. Bonaire is veel minder commercieel dan Aruba en staat bekend als een duurzaam eiland met veel natuurparken en reservaten. Dit eco-eiland staat ook bekend om enkele van de mooiste duikplekken ter wereld. Curaçao is het grootste van de drie eilanden en is sterk beïnvloed door de Nederlandse architectuur, waardoor de term ‘Klein Amsterdam’ is ontstaan. Naast prachtige riffen en baaien om in te snorkelen en te duiken, heeft Curaçao een rijke en levendige kunstscene en vele unieke bars en restaurants om uit te kiezen.

Omdat elk van de ABC-eilanden iets unieks te bieden heeft, zijn ze zeker de moeite waard om de tijd te nemen om ze te bezoeken. Vergeet niet je bezoek aan het Caribisch gebied te plannen wanneer het weer het meest gastvrij is. De lente of het begin van de zomer is de meest aanbevolen tijd om het orkaanseizoen te vermijden.

Gebruik de tips in dit artikel om je te helpen de perfecte eiland-hoproute te plannen bij een bezoek aan het Caribisch gebied.