Siam Amazing Park – Bangkok’s beste themapark?

Siam Amazing Park – Bangkok’s Beste Themapark?

Bangkok is een internationale metropool vol winkelcentra, bioscopen en Starbucks, maar een (volkomen onzin) veelgehoorde klacht over Bangkok is dat er vaak net te veel dingen zijn om in je Bangkok reisplan in te passen. Wel, ik ben hier om dat nog erger te maken. Siam Amazing Park is een weinig bekend (althans bij buitenlanders) themapark in Bangkok.

Dus als je een dag over hebt maak dan je weg naar Siam Amazing City, Bangkok’s (en Thailand’s) beste themapark. Maar voor je dat doet, laten we eerst eens kijken of het de moeite waard is, en de toegangsprijs

Waar ligt Siam Amazing Park

Siam Amazing Park ligt ver ten noorden van de stad. Als je in het centrum van de stad verblijft, of in de buurt van Khao San Road, reken dan op een taxi voor 30-45 minuten. Dat zou ruwweg $10USD moeten kosten. Niet slecht.

Hoeveel kosten kaartjes voor Siam Amazing Park?

Kaartjes zijn HIER verkrijgbaar. Het kost 900THB ($25). Het is gemakkelijker om vooraf online te kopen, maar het is niet goedkoper.

Siam Amazing Park plattegrond

Het Siam Amazing Park is behoorlijk groot! En er zijn verschillende delen van het park, dus bekijk hier de plattegrond van het SIam Amazing Park om je dag beter te kunnen plannen.

Het park is onderverdeeld in 6 zones. Het standaard ticket geeft je toegang tot alle attracties, onbeperkt. In elke sectie, ook in het waterpark.

  • Waterwereld: Het grootste waterpark in Azië!
  • Avonturenwereld: Normale attracties in themaparken
  • Gezinswereld: Voor gezinnen en niet-zo-kleine kinderen
  • Xtreme World: De grote attracties
  • Kleine Wereld: Voor jonge kinderen

Faciliteiten in Siam Amazing Park

Maak je geen zorgen, Siam Amazing Park heeft alles wat je nodig hebt! Van handdoekverhuur, tot strandstoelverhuur, douches en kleedkamers, en zelfs een badkledingwinkel voor het geval je je spullen voor het waterpark gedeelte van het park vergeten bent!

Het heeft ook LOADS aan restaurants en cafés, dus je hoeft geen snacks mee te nemen, tenzij je op je centen let.

Dreamworld of Siam Amazing Park? Wat is beter?

Je hebt misschien ook mensen horen praten over Dreamworld in Bangkok. Het tweede themapark van de stad. Dream world kost 600THB ($18) maar het is eerlijk gezegd het povere familielid. Dat is ondanks het feit dat DreamWorld alle lof schijnt te krijgen, maar ten onrechte.

Hun attracties zijn onder de maat en ik heb meer opwinding gehad bij het doen van mijn boodschappen op een dinsdagavond in Engeland dan gedurende mijn hele tijd in DreamWorld, dus blijf uit de buurt en ga in plaats daarvan naar Siam Amazing City. Of doe beide en oordeel zelf.

Mijn ervaring in Siam Amazing Park

Toen ik ging konden de toegangsprijzen nogal variëren, maar een dagpas, waarbij je het kaartje koopt en dan niet hoeft te betalen om op afzonderlijke attracties te gaan begon bij 800 baht op promotie met ID waaruit blijkt dat je jonger bent dan 25, daarna loopt het op tot maximaal 900 baht per volwassene ($30 USD), hoewel het zeldzaam is dat ze geen promotie op je van toepassing hebben. Verwacht ongeveer 600 baht ($20 USD) voor de prijs voor de hele dag als je geluk hebt.

En hoe was het? Was Siam Amazing City de taxirit en een dag van mijn tijd waard! Wel, ik ben een sucker voor een goed themapark. Alton Towers en Thorpe Park in het VK, Hershey park en Dorney Park in de VS. Ik kan er geen genoeg van krijgen dus mijn verwachtingen waren hoog gespannen.

Ik zou zeggen: vergeet niet dat dit geen westers themapark is, het is een beetje ruw rond de randen met een wat lakse algemene huishouding en het terrein is niet enorm groot, zodat de attracties vrij dicht op elkaar staan. Dat gezegd zijnde zijn de eigenlijke attracties geweldig en vergelijkbaar met wat je thuis gewend bent.

Bekijk de giant drop, Vortex, Boomerang, en de onvoorspelbaar goede Danceshake. Je zult niet teleurgesteld zijn.

Ik had hier een geweldig dagje uit en zou het zeker aanraden aan iedereen die een dag vrij heeft in Bangkok. Eten en drinken zijn niet buitensporig geprijsd zoals thuis, de mensen lopen rond met een enorme glimlach en de zon schijnt bijna altijd. En bovendien, pretparken zijn voor adrenalinejunkies, nietwaar! Wel, je krijgt waarschijnlijk geen veel betere adrenalinestoot dan van een achtbaan die je zelfs de dood in kan jagen!* Fijne reizen!

*Alleen een grapje 😛 Ze zien er misschien een beetje versleten uit, maar deze attracties zijn veilig als huizen, doe je gordel om en geniet!

Moet je gaan?

Ik zou niet naar Bangkok komen alleen om hierheen te gaan, zoals sommige mensen speciaal voor een themapark naar Orlando gaan. MAAR, als je in Thailand woont is het zeker een dag waard. Of als je semi-geobsedeerd bent door themaparken, en je bent op doorreis, dan ja zeker, waarom niet. Ik denk dat misschien een bezoek aan de drijvende markt van Damnoen Saduak, of de Mae Klong Treinmarkt bekender zijn, of een nacht in de stad Bangkok traditionelere manieren zijn om de tijd in Bangkok door te brengen. Maar heel veel mensen houden van themaparken, dus doe jij maar! Veel plezier!