Sri Panwa Recensie; Het beste hotel in Phuket

Mijn Sri Panwa Recensie; Het Beste Hotel in Phuket

Ik ben al 10 jaar blogger. En wat een reis is het geweest. Van een blut lerares Engels in Thailand, tot het bezoeken van elk land in de wereld. Het is een hoop stress, maar blogger zijn heeft zeker zijn voordelen. En mogen logeren in het beste hotel in Phuket was een van mijn vroege overwinningen! Mijn Sri Panwa recensie moet jullie helpen zien waarom. Ik ben sindsdien teruggegaan als betalende klant, zo goed was het!

Dus hoewel ik nog steeds een backpacker in hart en nieren ben (zoals mijn aanstaande reizen naar Zuid-Soedan en de Centraal Afrikaanse Republiek en Mauritanië kunnen getuigen), is het zo fijn om af en toe achterover te leunen en me te verheugen in wat weelde. Dus in Phuket deed ik precies dat. Met klokken aan.

Mijn Sri Panwa Beoordeling

Sri Panwa Hotel

Phuket is het grootste en populairste eiland van Thailand. En Phuket stad is een van de meest bezochte steden ter wereld. Maar wat Sri Panwa hotel bijzonder maakt is dat je, ondanks de vele mensen die er zijn, het gevoel hebt dat je het paradijs voor jezelf hebt.

Het hotel ligt op de uiterste zuidpunt van het eiland Phuket, op de ‘Panwa Kaap’. Het ligt op ongeveer 45 minuten met de taxi van het vliegveld. Dus hoewel dat iets verder is dan ideaal, is het elke minuut van de reis waard. Het is Phuket’s mooiste gebied, EN het brengt je weg van de gekte.

Ze hebben een heel schiereiland ingenomen waar ze tussen de weelderige Thaise jungle een reeks zwembadvilla’s hebben gebouwd. Ze hebben allemaal een episch uitzicht op de zonsondergang en rondom ramen van glas. Het is eerlijk gezegd waanzinnig.

Sri Panwa Kamers en 3Pool Villa’s

Ze hebben pool suites (hotelkamers die deel uitmaken van één groot gebouw) en ook 1 en 2 slaapkamer pool villa’s. Ik heb ook in de pool suite gelogeerd, en maak je geen zorgen het voelt niet aan als een gewoon hotel! Ook hier voelt het alsof je in een zwembadvilla bent, en het is enorm!

Maar voor mijn eerste verblijf verbleef ik in de iconische villa met 2 bedden. Mijn toenmalige vriendin (nu vrouw!) en ik werden naar onze villa begeleid door onze villa vertegenwoordiger (i.e. butler). Hij is toen onze go-to guy voor alles (ALLES!) wat we nodig hadden. We kregen zijn persoonlijke nummer en hij staat letterlijk op je wenken. Hulp bij het huren van een motor? Hij heeft je te pakken. Massage of restaurant reserveren? Yup. De beste plek voor een feestje? Hij weet het!

De villa binnenlopen was een echt kaakverpletterend moment. Zodra je de deur opendoet is het eerste wat je treft het waanzinnig mooie oceaanzicht, onbelemmerd en zich uitstrekkend over de hele kaap.

Ik kreeg eerst een rondleiding door de villa. Eerst de woonkamer (compleet met bose luidsprekers, gratis Ipod, relaxfauteuils en natuurlijk een uitgestrekt uitzicht op de oceaan met automatische gordijnen!).

Aan de voorkant van de zitkamer staan 2 ligbedden, weer met het meest majestueuze uitzicht. Ze staan prachtig opgestapeld naast de belangrijkste attractie van het hotel, het privé zwembad.

Rond de tweede kamer (de slaapkamer), ligt een u-vormig privé overloopzwembad. Diep genoeg om er in te duiken en ongeveer 12 m lang. De zwembadjongens komen het dagelijks schoonmaken, dus het is in verbazingwekkende staat.

Aan het eind van elk van de vertakkingen zijn jacuzzi stromen, zodat alle overgebleven stress die je in je lichaam hebt in enkele minuten kan worden weggeblazen. Hoewel, als je in het Sri Panwa hotel ook maar enige stress ervaart, dan doe je het zeker verkeerd.

De slaapkamer is een enorme ruimte, met een massief kingsize bed. Een andere flatscreen, vol met internationale zenders (ook het voetbal, bonus!) en natuurlijk weer een gratis iPod en surround sound systeem staan voor je klaar.

Als je het bed verlaat, en weer naar beneden stapt naar de l-vormige bank, word je geconfronteerd met het meest geweldige uitzicht, de massieve glazen wand opent naar het privé zwembad met de oceaan die recht naar je terug begint, wakker worden met zijn wordt nooit oud.

Het uitzicht vanuit de kamers

Ik ben op veel plaatsen geweest en heb in veel hotels gelogeerd, maar hier werd ik op mijn eerste ochtend wakker, vergat even waar ik was, en riep letterlijk ‘wauw’, toen ik het voor het eerst zag. Die reactie zal ik nooit vergeten. Ik zou zo ver willen gaan om te zeggen dat dit het mooiste uitzicht is dat een hotelkamer in de wereld kan hebben, je kunt het alleen evenaren, niet verbeteren.

Ook de ensuite bij de slaapkamer is een lust voor het oog, achter de buitendouche waar je in de Andaman zee kunt staren staat een dubbel jacuzzi bubbelbad. Daarachter is je eigen privé stoombad en natuurlijk nog meer douches en badkamers.

Verwacht niet veel van Phuket te zien!

Normaal houd ik ervan gebieden te verkennen, maar ik voel geen schaamte als ik zeg dat ik bijna 48 uur in Sri Panwa doorbracht zonder zelfs maar het resort te verlaten, en ik zou het in een hartslag weer doen. Dit is onvervalste luxe. Beste hotel ter wereld? Het staat zeker in de top 5 waar ik ooit verbleven heb.

Faciliteiten

Natuurlijk is dat alleen de villa. Het hotel heeft ook verbazingwekkende voorzieningen. Tennisbanen, 2 zwembaden, een (verrassend gemiddeld) ontbijt, en een heel, heel bijzondere spa.

Ik kon het niet laten de grootsheid van het geheel nog te vergroten, dus verwenden mijn gf en ik ons verder met een 90 minuten durende behandeling in de spa in het hotel. Je kunt natuurlijk ook buiten het resort goedkope massages krijgen. Maar eenmaal in de Sri Panwa spa zie je waarom je de meerprijs betaalt.

Ik heb altijd al eens een massage met hete stenen willen ervaren, dus wat is een betere plaats dan Sri Panwa, nietwaar! Juist! Wel, ik deed het, en ik denk dat ik een week later nog steeds ontspannen ben!

Ze bespreken met je eventuele blessures uit het verleden (veel, maar gelukkig had ik een reisverzekering, NOT!), eventuele plekken waar je de massage het prettigst vindt, hoe heet de stenen moeten zijn. Werkelijk, dit is service zoals ik nog nooit gezien heb. Dus 90 minuten kwamen en gingen in een oogwenk voorbij, maar wat een ervaring.

Mijn laatste avond hier werd doorgebracht met een heerlijk diner in het restaurant van het hotel. Een Thais fusion menu met echt redelijke prijzen, ik verwachtte een afschuwelijke rekening voor ons diner voor twee. Maar 2 gangen met een paar drankjes kwamen op ongeveer $50, gezien de omgeving is dat een waanzinnig goedkope prijs. En dan is er Baba’s Nest.

DON’T MISS Zonsondergang bij Baba’s Nest

Regelmatig vermeld in een van de top 10 bars in de wereld. Je kunt hier komen zonder op Sri Panwa te verblijven, maar je moet wel reserveren. Er zijn elke avond maar zo’n 12 plekken voor zonsondergang. En het wordt vaak het beste zonsondergangpunt in Thailand genoemd, deze plek is ergens echt bijzonder

Dit is het uitzicht vanuit Baba’s Nest, de boetiek bar waar Sri Panwa terecht trots op is. Er wordt geen eten aangeboden, alleen drankjes en die zijn niet goedkoop. Mijn cocktail kostte ongeveer $40. Biertjes lopen rond de $15 maar we moeten allemaal af en toe een uitspatting maken, en in plaats van $100 te verbranden aan een dronken, vergeetachtige avond in Patong in Phuket, overweeg je je beste kleren aan te trekken en jezelf hierheen te halen.

Dit is het soort plaats waar je nog jaren over zult praten, eerlijk gezegd. Het is letterlijk bijna adembenemend.

Ik wist dat ik ongeveer een maand of zo eerder zou komen, dus reserveerde ik de hoektafel – de beste plaats in het huis, met niemand tussen ons en het uitzicht op de zonsondergang. Verbazingwekkend.

Laatste gedachten over mijn Sri Panwa recensie

Mijn tijd in Sri Panwa, de spa, en Baba’s Nest was misschien wel de beste hotelervaring van mijn leven. Ik ben nu echter doodsbang, want hierna denk ik niet dat ik ooit nog indruk op mijn partner kan maken. Dit is het toppunt!

Dus was Sri Panwa het waard? De prijzen variëren van $300 in de uitverkoop tot $1500 in het hoogseizoen. Zelfs voor de hoge eindprijs is één nacht van pure gelukzaligheid de moeite waard? Ga ervoor. Het is echt een onvergetelijke ervaring. En vergeet niet je plekje bij Baba’s Nest te reserveren!