Vermijd deze 10 toeristenvallen in Griekenland voor een betere ervaring

Toeristenvallen bestaan ​​op populaire bestemmingen over de hele wereld, maar u hoeft er niet voor te trappen. Toeristenvallen in Griekenland kunnen verleidelijk zijn, maar ze kunnen een aardige cent kosten en tijd verspillen als je meer van dit prachtige land zou kunnen ontdekken.

Van Santorini buiten je reisschema houden tot het zien van het Parthenon zonder de drukte te raken, het is hier 10 toeristenvallen in Griekenland te vermijden tijdens uw bezoek (en betere dingen om te zien, te doen en te eten!).

1. Neem geen taxi vanaf het vliegveld

Neem vanaf de luchthaven van Athene bus X95 naar het Syntagmaplein/Plateia Syntagmatos voor slechts € 5,50 en neem vanaf daar een taxi naar elke willekeurige plek in Athene. Anders betaal je 40-55 euro voor een taxirit rechtstreeks van het vliegveld naar het centrum van Athene.

2. Stop met zoeken naar restaurants die je overal op sociale media ziet

Als je alle nieuwe, internationaal bekende plekken probeert te vinden waar de coole kinderen zich vermaken, zul je veel geld uitgeven om erbij te horen. Eet in plaats daarvan in een door een familie gerunde taverna, geniet van een fourno, of winkel op de lokale markt en geniet van uw maaltijd op een bankje in het midden van het plein. Hier zijn enkele van onze favoriete goedkope eetgelegenheden in Athene.

3. Zoek naar eenvoudige souvenirs

In plaats van goedkoop gemaakte “souvenirs” te kopen die niemand echt wil, koop je een ansichtkaart met een mooie afbeelding van het deel van Griekenland dat je bezoekt en stuur je die naar je dierbaren. Ze zullen blij zijn om iets in de post te ontvangen dat geen rekening is. Als je genoeg ruimte in je bagage hebt voordat het zijn gewichtslimiet bereikt, kun je ook lokaal geproduceerde glyko tou koutaliou (‘lepelsnoep’) kopen en mee naar huis nemen. Een voorproefje van Griekenland of een glimp van zijn schoonheid kost u minder dan in massa geproduceerde souvenirs en is een betere milieuvriendelijke optie, en uw voedselaankopen zullen de lokale economie ondersteunen.

4. Zie het Parthenon, maar zonder de drukte

Bekijk het Parthenon vanaf het café op het dak van Thisei. Als je Griekenland tijdens het hoogseizoen bezoekt, word je verdrongen door mensenmassa’s die proberen de perfecte selfie te maken voor het Parthenon. Sla die ervaring over en bewonder de verbluffende architectonische en historische structuur buiten de officiële omtrek. (Opmerking: Het is niet zo dat toegang tot het Parthenon duur is, het is alleen dat een bezoek van dichtbij misschien niet zo fascinerend is als koesteren in de schaduw van het Parthenon van een beetje verder weg.)

5. Bezoek de minder bekende eilanden boven Santorini of Mykonos

Santorini en Mycene er zijn echt magische delen van Griekenland. Maar proberen de toeristenvallen op die eilanden te vermijden, is hetzelfde als proberen de vochtigheid in Florida te vermijden. Sla deze twee hotspots over en bezoek een minder bekend eiland en/of bergdorp op het vasteland. Bijna elke vierkante centimeter van Griekenland is prachtig – geef niet toe aan Instagramwaardige foto’s van witte huizen met blauwe randen. Zoveel meer te zien en te beleven!

6. Rijd niet met tourbussen

Laat de tourbussen, de meest voorkomende toeristenval in Griekenland en vele andere plaatsen, aan andere reizigers over. Velen van hen houden in dat je stopt bij een ‘souvenirwinkel’ in de middle of nowhere, waar je een uur lang wordt gegijzeld, gedurende welke tijd je ongetwijfeld geld weggooit voor iets dat je niet nodig hebt, wat hoogstwaarschijnlijk niet het geval is. t zelfs daar. gemaakt in Griekenland.

7. BYOT (schil)

Ga niet op een ligstoel op het strand zitten, tenzij u bereid bent te betalen voor het voorrecht. Tegenwoordig kan dit privilege op sommige plaatsen oplopen tot 25 euro. Pak in plaats daarvan een strandlaken (of een sarong, wat er een is) en ga het zand op voor gratis strandtijd.

8. Betaal niet voor wifi

Vergeet het betalen voor wifi in uw hotel. Gratis Wi-Fi is beschikbaar in veel plateaus en andere openbare ruimtes, maar ook in musea en bibliotheken. Veel van onze favoriete hotels in Athene bieden zelfs gratis Wi-Fi aan.

9. Sla strandmaaltijden over

Eet voor of na een bezoek aan het strand. Een van de grootste toeristenvallen in Griekenland? Voedselprijzen op de stranden. Eten besteld op het strand kost je 20-30% meer dan hetzelfde heerlijke eten dat met liefde is bereid in een nabijgelegen taverne.

10. Sloot het uitzicht op de daken van het hotelketen

Ga niet mee in het al te populaire expat-idee dat je moet drinken in de bar op het dak van het Hilton Hotel in Athene om te pronken. Athene is een stad van heuvels – er zijn genoeg plekken om iets te drinken terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht over de stad.

Een van onze favorieten is gratis: Lykavittos. Als je het te warm of te moe hebt om de berg op te lopen, kun je de kabelbaan nemen voor € 7 enkele reis of € 10 retour. Maar als je de energie hebt, ga dan je geld sparen voor een kaartje voor het Benaki Museum of het Acropolis Museum, twee van de best samengestelde en georganiseerde musea in Athene.

Vermijd toeristenvallen in Griekenland

Wat zijn jouw favoriete verborgen juweeltjes in Griekenland? Laat het ons weten in de reacties hieronder!