Waar een kerstboom kopen in Thailand

Waar een kerstboom kopen in Thailand

Om een ​​lang verhaal kort te maken? Als je de beste kerstbomen van Thailand wilt kopen, een prachtige eersteklas mooie boom, dan laat deze blogpost het je weten.

Ahhhh, ik weet dat ik oud word als ik dit soort blogposts schrijf. Hoe dan ook, ik woon al meer dan 15 jaar vrij in Thailand, al die tijd op mijn ‘alle landen van de wereld’-reis en nu op mijn Explorers Grand Slam-reis.

Ik kocht 10 jaar geleden een appartement in Bangkok en heb onlangs mijn droomhuis in Chiang Mai, Thailand, geüpgraded en gebouwd. En dat is waar ik vandaag ben. Klaar voor onze eerste “echte” kerst in ons eerste huis!

Nadat ik bijna failliet ging met het bouwen van mijn droomhuis, besefte ik dat ik voor het eerst kerst wilde vieren. Jarenlange kerstinspanningen in mijn kleine appartement in Bangkok met nauwelijks een klatergoud in zicht. Nu droom ik met mijn grote open woonkamer van een echte kerst met echte versieringen. Stap 1. Waar een kerstboom kopen in Thailand?

Een kerstboom kopen in Bangkok

Nu woon ik in Noord-Thailand, maar het meeste normale werk in Thailand wordt gedaan in Bangkok. Dus hoewel ik probeerde een kerstboom te zoeken in Chiang Mai, waren er geen goede opties. Dus ik keek naar Bangkok. Maanden en maanden heb ik het geprobeerd. Online zoeken, echte kerstbomen zoeken, nepkerstbomen, importeren uit China of uit Europa. Niets goeds. Er waren enkele goedkope kerstboomopties in Thailand (ik heb ze hieronder opgesomd), maar ik wilde het om 3 redenen niet doen:

  1. Betaal goedkoop, betaal twee keer. Als iemand die arm is opgegroeid, weet ik dat dit waar is.
  2. Het is Kerstmis! Ik wil dat het magisch, mooi en sfeervol is. Dus ik wil een prachtige kerstboom!
  3. Als ik dit jaar een kwaliteitskerstboom in Thailand koop, gaat hij minstens 10 jaar mee, misschien langer. Dus laten we het doen.

De BESTE kerstboom in Thailand kopen; HOE!

Mijn vrouw ontdekte zelfs waar ze een kerstboom in Thailand kon kopen. Ik bedoel, we hadden onze iPhones die ons wekenlang belden om erover te praten, en uiteindelijk kreeg ze het met een Instagram-advertentie, en de rest is geschiedenis. Je bent misschien bij dit artikel gekomen via een Google-zoekopdracht voor het kopen van een kerstboom in Bangkok, Phuket of Chiang Mai, dus dat is oké, ik heb al het onderzoek voor je gedaan en de beste optie gevonden!

De beste plek om een ​​kerstboom te kopen in Phuket/Bangkok/Chiang Mai of waar dan ook in Thailand is Instagram-account: instagram.com/merryxmastree_th

Hoe u uw kerstboom in Thailand kunt bestellen

Mijn vrouw heeft de Merry xMas-jongens gevonden en ik heb ze een DM gestuurd via Instagram, je kunt ook de Line-app gebruiken (QR-code hieronder). Ze spreken vloeiend Thais en Engels, dus stuurde ik berichten in het Engels. En ze kwamen dezelfde dag nog bij me terug.

Ze hebben 3 opties voor kerstboomontwerpen om uit te kiezen en dan hebben ze ook 3 maten. De 3 opties zijn:

En 3 standaardmaten zijn 7.5ft (228cm), 10ft (305cm) en 12ft (365cm). Hoewel ze momenteel een kerstuitverkoop hebben op goedkopere bomen die ook 5 en 6,5 voet zijn, geweldig als je in een appartement woont in plaats van in een huis.

Als het op levering aankomt, kan het allemaal rechtstreeks met het team worden beheerd. Ze verzenden door heel Thailand. Chiang Mai, Phuket, Pattaya, waar dan ook. Ik ontving mijn boom 3 of 4 dagen na bestelling. Super snel.

QR-code voor hun Line-app:

Hoeveel kost een kerstboom in Thailand?

Prijzen zijn verschillend. Ze beginnen meestal bij THB 21.900 ($ 600) maar gaan tot 61.900 ($ 1.700) voor ENORME commerciële bomen. Maar ze hebben ook een actie voor normale mensen voor Kerstmis en de prijzen beginnen vanaf 9900thb ($ 275). Gezien het feit dat deze dingen een leven lang meegaan, is het een briljante promotie.

Hieronder staan ​​​​de opties die voor hen beschikbaar zijn.

Wacht.. Viert Thailand Kerstmis?!

Hahaha, niet echt. Hoewel dit wordt gezegd, zijn er 390.000 christenen in Thailand, buitenlanders niet meegerekend. Het maakt dus 0,4% van de bevolking uit. Inclusief buitenlanders, misschien 1%. Max.

Maar de Thaise cultuur is warm en gastvrij. En Thais houden van gezelligheid. En feestdagen. Dus vieren ze het dankzij de westerse cultuur die de wereld doordringt. Cadeaus geven, feestjes, kerstkaarten, eten, etc. Vieren ze Jezus en anderen, nee, natuurlijk niet. Maar de kerstvakantie? Vast en zeker.

Goedkope kerstboomopties in Thailand

Ik ben altijd heel voorzichtig met mijn geld. Mijn hele leven predik ik verantwoord uitgeven. Maar Kerstmis is de tijd van het jaar waarin ik denk “HET IS KERST!”, dus koop ik de beste kerstboom van Thailand! Als je echter niet van kerst houdt of je budget wat krap is, dan raad ik je aan een kerstboom te kopen:

  • Lazada: Het is eigenlijk de Amazone van Thailand. Je kunt bomen van 1,8 meter oppikken voor ongeveer 4.500 THB ($ 130). Merk op dat ze bijna allemaal uit China worden geïmporteerd, dus soms duurt het wel een maand voordat ze aankomen, en de kwaliteit kan te wensen overlaten!
  • Meneer DIY: Goedkope bouwmarkt in Thailand. Nogmaals, bomen kunnen hier worden gekocht voor ongeveer 4500 THB. Ze zijn van plastic en een beetje goedkoop, maar alles bij elkaar genomen redelijk.
  • Winkelcentra? Als je nieuw bent in Thailand, weet je dat westerse ideeën en concepten voorbehouden zijn aan welvarende Thais. En ze zijn onderworpen aan ENORME invoerbelastingen. Dus als je naar een van de miljoenen winkelcentra in Thailand gaat en Central Department Store of iets dergelijks bezoekt, zul je kerstbomen te koop vinden, maar tegen buitensporige prijzen. Vermijd deze kans! Koop goedkoop online of als je het kunt betalen, ga dan voor kwaliteit van Merry Xmas!

Laatste gedachten over het kopen van een kerstboom in Thailand

Allereerst, VROLIJKE KERST IEDEREEN! Ik hoop dat je kerst geweldig is en gevuld met plezier, liefde en mooie herinneringen. Kerstmis is altijd een groot deel van mijn hart geweest, dus een uitstekende kerstboom krijgen in Thailand was het belangrijkste voor mij. Dus ik ben blij dat ik het heb gevonden.

Dit is natuurlijk niet nodig om een ​​geslaagde kerst te hebben, dus als je niet alles uit de kast hoeft te halen, hoop ik dat mijn goedkoopste suggesties jullie ook hebben geholpen. Hoe dan ook, geniet ervan!