Wat is de Explorers Grand Slam

Wat is de Explorers Grand Slam (ook bekend als Adventurer’s Grand Slam)?

Avontuur betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. En in verschillende stadia van ons leven. En vooral ons vertrouwen in waartoe we in staat zijn. Toen ik opgroeide in een welvarend eenoudergezin, kon ik de vraag niet eens doorgronden wat de Research Grand Slam (soms bekend als Avonturiers Grand Slam). Gewoon wegvliegen vanuit Ierland was toen een avontuur voor mij. Maar er gebeurt iets met je. Op een gegeven moment kies je ervoor om uit deze beperkte mindset te breken. Er kan iets gebeuren waardoor je referentiekader voor altijd verandert.

Op zoek naar een avontuur

Ik kan niet beslissen welk moment in het leven het voor mij was. Elk land bezoeken klinkt voor de hand liggend, maar eerlijk gezegd liet het me op een donkere plek achter. Ik besefte dat het niet zo moeilijk is. Of gevaarlijk. Meer logistiek, dure beproeving. Iedereen zou het kunnen doen als hij zijn leven ervoor zou geven.

Dus ging ik op zoek naar een ECHT avontuur. Ultramarathons lopen, langlaufen en de Seven Summits beklimmen. Ik liep zelfs een marathon op de Noordpool en roeide de Atlantische Oceaan over. Ik kwam eindelijk bij de Explorers Grand Slam. Dat is pas een echt avontuur. Een die toewijding, opoffering, tijd, moeite en lijden vereist. Schrijf me in!

Maar wat IS Explorer’s Grand Slam precies?

Goed Goed. Je wilde mijn levensverhaal niet. Ik begrijp! Ik schrijf hier in een gemotiveerde stroom van bewustzijn, sorry maar laat me ter zake komen. De Explorer’s Grand Slam is een avontuurlijk doel om de Noordpool, de Zuidpool en elk van de Seven Summits (het hoogste punt op elk van de 7 continenten) te bereiken.

Er zijn enkele verschillen in de Researcher Grand Slam, meestal in termen van hoe je bij de polen komt. Per helikopter, de laatste graad skiën of skiën vanaf de kust tot aan de paal. Het is hardcore. En iets wat ik graag zou willen doen als/wanneer ik genoeg geld heb. Voor nu, laat me met alle mogelijke middelen naar de Polen gaan!

Hoeveel mensen hebben de Explorer Grand Slam voltooid?

Tot op heden hebben 73 mensen in de geschiedenis het Explorer Grand Slam-toernooi voltooid.

Wie wist als eerste de Explorer Grand Slam te voltooien?

David Hempleman Adams was de eerste persoon ooit die de Adventurer Grand Slam voltooide in 1998.

Wat is de Grand Slam van True Explorer?

Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de Grand Slam van True Explorer zowel de Pillars als de Seven Peaks, evenals alle 14 bergtoppen van meer dan 8.000 m (26.000 ft) ter wereld.

Hoeveel mensen hebben elk land bezocht EN de grand slam van de ontdekkingsreiziger voltooid???

Zijn niet. 1 kwam in de buurt. Maar ik hoop de eerste te zijn die het ooit doet. Eeek.

Mijn vooruitgang:

Ik heb de Noordpool bereikt en 5 van de 7 toppen beklommen. Dus volgend jaar moet ik de Everest beklimmen en dan de hoogste berg van Antarctica in Vinson en de Zuidpool. Afhankelijk van financiën en succes/mislukking op Everest in april, zou ik dit 2023/2024 kunnen voltooien. winter van het jaar.