Woon je in het buitenland? Hier zijn 7 redenen waarom je een levensverzekering moet kopen

Wonen in het buitenland? Hier zijn 7 Redenen waarom je een levensverzekering zou moeten kopen

Levensverzekering is voor sommigen van ons nooit een prettig onderwerp. Het is een beetje grimmig om erover te praten, en nadenken over onze sterfelijkheid en de mensen die we zullen achterlaten is echt eng. Maar als je afhankelijke personen hebt die financieel van je afhankelijk zijn, is het ook eng om te bedenken hoe ze zonder jouw financiële steun zullen leven. Dit is wanneer levensverzekeringen van pas komen. Levensverzekeringen helpen onze afhankelijke mensen financieel voorbereid te zijn als ze niet meer op de wereld zijn.

Dit geldt vooral voor mensen die in het buitenland wonen. De meeste mensen die in het buitenland wonen zijn alleen, wat eenzaam en eng is omdat ze niemand bij zich hebben als er iets gevaarlijks gebeurt. Dit maakt ze kwetsbaarder, zowel lichamelijk als geestelijk. Als je een van hen bent, weet je dat het niet gemakkelijk is, maar we moeten volhouden voor onze geliefden.

Het is ontmoedigend eraan te denken dat ze alleen achterblijven zonder jouw steun, en daarom is een levensverzekering in het buitenland van essentieel belang, vooral voor je gemoedsrust. Maar als je niet overtuigd bent, zijn hier redenen waarom je een levensverzekering in het buitenland zou moeten hebben.

Je hebt kinderen

Een levensverzekering is een goede manier om je gezin financieel veilig te houden, maar hoe werkt een levensverzekering? In essentie is het een financiële strategie om je gezin voorbereid te laten zijn op eventuele financiële problemen als je er niet meer bent, vooral als je afhankelijke kinderen hebt.

Dat gezegd hebbende, is het hebben van kinderen misschien wel de meest voorkomende reden waarom mensen die in het buitenland wonen een verzekering kopen. Heb je nog kinderen in je land, dan moeten we er als ouders voor zorgen dat hun onderwijs, huisvesting en andere levensbehoeften goed geregeld zijn, ook als we weg zijn. Bovendien is financieel zeker zijn voor de toekomst geen utopie, want dat kun je doen met een levensverzekering. Kortom, een levensverzekering kopen is een onbaatzuchtige daad van liefde voor onze kinderen, hoe grimmig het ook mag zijn.

Je hebt een financieel afhankelijke partner

Hoewel veel mensen tegenwoordig allebei werken, kunnen we niet ontkennen dat bij sommige echtparen slechts één persoon werkt en de ander niet uit vrije wil werkt of niet mee naar het buitenland mag om te werken.

Ook zijn er momenten waarop beiden werken, maar de ander meer verdient dan de ander, of beiden werken maar nog steeds financieel van elkaar afhankelijk zijn. Ongeacht de situatie zou het helpen om toch een levensverzekering te kopen. De algemene regel hier is dat hoe meer je verdient, hoe meer levensverzekering je moet kopen, vooral als je in het buitenland woont en je partner in je land achterblijft.

Je bedrijf eist het

Een van de redenen waarom expats een levensverzekering moeten kopen is wanneer hun bedrijf dat vereist. Dat is om verschillende redenen, maar de meest voorkomende is wanneer een bedrijf zwaar getroffen zal worden als er iets gebeurt met een waardevolle werknemer die in het buitenland woont.

Je hebt nalatenschapsbelasting

De meeste mensen die in het buitenland wonen hebben vaak geen belastingverplichtingen terwijl ze in een ander land zijn, of wonen in een land dat niet veel belastingverplichtingen kent. Maar zelfs als je in het buitenland woont, is iemand nog steeds niet vrijgesteld van het betalen van zijn belastingen in zijn thuisland, vooral van boedelbelasting. Dus als je in je thuisland nog steeds je belastingen betaalt en je wilt je familieleden niet lastig vallen om ze te betalen als je weg bent, dan is een levensverzekering de aangewezen weg.

Je bent voortdurend in beweging

Een draagbare levensverzekering bij je hebben is verstandig als je een zakenman of een werknemer bent die voortdurend onderweg is omdat je voor je werk regelmatig van adres moet veranderen. Je kunt natuurlijk telkens als je verhuist een nieuwe verzekering kopen, maar dat kan erg duur zijn. Gelukkig is er een draagbare levensverzekering die je kunt kopen en die je zonder problemen van het ene land naar het andere kunt meenemen.

Je werkgever kan zich geen levensverzekering voor je veroorloven

De meeste bedrijven hebben tegenwoordig groepsverzekeringen met meerdere inkomens voor levensverzekeringen. Maar sommige bedrijven rekenen hun ex-pat werknemers daar niet toe. Dit klinkt niet erg prettig, maar het is waar, want een levensverzekering kopen voor werknemers die in het buitenland werken is meestal duurder dan die voor de plaatselijke bevolking. Gelukkig zijn er een heleboel maatschappijen die internationale levensverzekeringen voor expats te koop aanbieden. Het kan soms duur zijn, maar je gezin is tenminste financieel veilig voor de toekomst.

Het expat levensplan van je werkgever is beperkt

Als je echter een bedrijf hebt dat expat levensverzekeringen aanbiedt, dan ben je een van de gelukkigen. Maar meestal bieden deze verzekeringen alleen een vast bedrag, dat niet genoeg is voor je verzekeringsbehoeften, zoals het dekken van je familieverplichtingen thuis. Dat gezegd hebbende, kun je dit opvullen door een apart levensverzekeringsplan te kopen om aan al je behoeften te voldoen. Er is zelfs een aanvullende levensverzekering als je geen nieuw levensverzekeringsplan wilt kopen.

Slotwoorden

In het buitenland wonen is spannend en eng tegelijk. Wat enger is, is wat er met ons gezin zal gebeuren als ons leven in de tijd dat we in het buitenland zijn plotseling wordt afgesneden. Het is misschien eng, maar we moeten volhouden voor ons gezin. En als je wilt dat hun toekomst financieel veilig gesteld wordt, dan is een internationale levensverzekering de aangewezen weg.