10 budgettips voor een bezoek aan Londen

Londen is duur! Het zou dwaas zijn om te proberen het tegendeel te beweren. Maar een bezoek mag uw bankrekening thuis niet vernietigen.

in 2023 in het begin zijn er twee belangrijke factoren aan het werk. Laten we beginnen met goed nieuws voor bezoekers. Het pond is op dit moment historisch vrij zwak, wat betekent dat de dagelijkse uitgaven in de stad, althans voorlopig, ongeveer vergelijkbaar zijn met de uitgaven in grote Amerikaanse steden en de meeste West-Europese steden.

Het slechte nieuws is dat de inflatie in het VK op dit moment erger is dan waar dan ook, dus de prijzen, met name van voedsel en andere consumptiegoederen die uit de Europese Economische Ruimte worden geïmporteerd, stijgen voortdurend.

Het spreekt voor zich dat budgetwapens de moeite waard zijn om in je arsenaal te hebben. Hier zijn 10 manieren om te besparen op reizen.

1. Koop een Oystercard voor bezoekers

De Visitor Oyster-kaart, een contactloze smartcard die alleen kan worden gekocht voordat u in Londen aankomt, is een geweldige manier om te besparen. Het bepaalt het goedkoopste tarief voor elk openbaar vervoer en kan onderweg worden opgewaardeerd. Het stelt ook het maximale aantal tickets per dag in; Als u bijvoorbeeld alleen met de bus reist, beperkt een Visitor Oyster-kaart van £ 20 de kosten tot £ 4,65 per dag.

De Visitor Oyster-kaart kan worden gebruikt op alle Transport for London (TfL)-diensten: metro-, bus-, tramlijnen, Docklands Light Railway, Thames Clipper-veerdiensten en de meeste London National Rail-treindiensten, waaronder Heathrow en Gatwick Express. treinen. Klanten kunnen een terugbetaling krijgen voor gedeeltelijk ongebruikte kaarten. De Visitor Oyster-kaart is de droom van een budgetreiziger, maar we laten ons niet misleiden: er zijn veel kleine lettertjes verbonden aan het gebruik ervan.

2. Neem de bus

Als je hebt besloten om langs de route te reizen, kies dan de bus boven de metro. Bussen zijn misschien langzamer dan de metro, maar ze zijn goedkoper. Ongeveer 95% van de Londenaren woont binnen een straal van 400 meter van een buslijn: bussen zijn echt de haarvaten van het Londense openbaar vervoer, ze penetreren – vooral ten zuiden van de Theems – op een manier die de metro niet doet. Bustarieven zijn nu inclusief een vol uur onbeperkt reizen.

Als je besluit om de metro te nemen, volg dan deze tips als een local.

3. Maak gebruik van de Boots lunch aanbieding

Gekke voedselprijsstijgingen hebben nietjes zoals Pret en Benugo veel goedkoper gemaakt dan in voorgaande jaren. Maar een maaltijddeal bij Boots is nog steeds een deal.

Boots is een keten van apotheken die in het hele VK te vinden is. De maaltijdaanbieding van Boots kost nu £ 4,99 voor een hoofdgerecht, snack en drankje – in Londen 2022 was dat natuurlijk £ 3,99. in het begin, maar het blijft uitstekend. transactie.

4. Koop voedingsproducten in supermarkten

Als u voedsel nog goedkoper wilt vinden, kunt u altijd maaltijden onderweg ophalen bij supermarkten. Ketens als Tesco, Sainsbury’s, Aldi en Lidl zijn goed voor ad hoc maaltijden; Zelfs de chique Waitrose biedt hier en daar kortingen.

5. Lopen

Londen, meestal een erg vlakke stad, is een ideale plek om te wandelen. (Hoe plat? Controleer je trappenteller op je telefoon: het is gemakkelijk om 20.000 stappen per dag te lopen in Londen en je zult merken dat je maar twee of drie trappen hebt beklommen!) Gebruik Google Maps of een andere aanpasbare kaart om de reistijd in te schatten – onthoud dat Londen enorm is.

6. Kampeer in de stad

Ja, verbazingwekkend genoeg kun je een tent opzetten in Londen! Crystal Palace Club Campsite in Zuid-Londen en Abbey Wood Club Campsite in Far South East London zijn veilige campings. Er zijn ook tenten in Aldenham Country Park in Elstree, Hertfordshire, net buiten de muren van Groot-Londen.

7. Dineer lokaal

Eet in lokale cafés en eetgelegenheden om het meeste waar voor je geld te krijgen. De meeste budgetrestaurants liggen buiten het centrum van Londen, hoewel je zelfs in het centrum kunt kopen. Pimlico’s Regency Café (17-19 Regency Street SW1P 4BY) heeft bijvoorbeeld een wekelijkse curry voor £ 6,20, een ontbijtset voor £ 5,50 en een vegetarische burger voor £ 2,60.

8. Ontdek gratis musea

De beroemdste musea van Londen zijn meestal gratis. Ja, je leest het goed. Permanente collecties zijn altijd gratis in het Design Museum, Museum of London, National Gallery, Natural History Museum, Science Museum, Tate Modern en Victoria & Albert en andere musea. Het London Transport Museum is gratis voor iedereen onder de 17 jaar.

9. Krijg gratis theaterkaartjes met korting

Hoe maak je theater met een beperkt budget? Ik vroeg mijn vriend Derek Craig, een fervent theaterbezoeker, om mee te wegen. Hij stelde Seat Fillers voor, die gratis tickets voor iedereen aanbieden of tickets voor alleen boekingskosten. Een andere manier om gratis (of sterk afgeprijsde) theaterkaartjes te krijgen is The Audience Club.

10. Boek goedkope hotels in Londen

Gebruik EuroCheapo om budgethotels in Londen te boeken, van onze favoriete budgethotels in het centrum van Londen tot de beste hostels in de stad. (Dacht je dat we niet op onze eigen hoorn zouden toeren?)

Klaar om een ​​reis te boeken? Zoek duizenden hotels in Londen.