10 interessante feiten over Toronto

Toronto is een levendige en diverse stad die een unieke mix van culturen, keukens en bezienswaardigheden biedt. Het is de grootste stad van Canada, een centrum voor kunst, cultuur en zaken, met voor elk wat wils.

De stad herbergt vele musea, kunstgalerijen en theaters, waaronder het Royal Ontario Museum, de Art Gallery of Ontario en de Canadian Opera Company. Toronto staat ook bekend om zijn sportteams, waaronder de Toronto Raptors, Toronto Maple Leafs en Toronto Blue Jays.

Een van de dingen waardoor Toronto opvalt, is het multiculturalisme. De stad heeft een grote allochtone bevolking en is de thuisbasis van verschillende culturele gemeenschappen en je kunt er van alles vinden.

Deze diversiteit wordt weerspiegeld in de eetcultuur van de stad, die een verscheidenheid aan internationale gerechten biedt, van Indiase tot Ethiopische tot Koreaanse gerechten. Toronto, een stad die altijd in beweging is met levendige buurten, prachtige parken en een bruisend centrum, is een geweldige bestemming voor reizigers die de culturele hoofdstad van Canada willen verkennen.

Mijn belangrijkste aanbevelingen voor dingen om te doen in Toronto kunnen worden beperkt tot:

Ontbijt of brunch in het Old School Restaurant

Het restaurant staat bekend om de informele en lokale sfeer. Het brunchmenu bevat klassiekers zoals Eggs Benedict en wentelteefjes, maar ook meer unieke opties zoals shakshuka en huisgemaakte zalmgravlax. Old School biedt ook veganistische en glutenvrije opties voor mensen met dieetbeperkingen.

Als je in Toronto bent en je ochtend op de best mogelijke manier wilt beginnen, zorg er dan voor dat je een reservering maakt bij Old School voor een heerlijk ontbijt. Als je dat niet wilt, raad ik toch aan om uit eten te gaan. Elke andere donderdag hebben ze een gratis stand-up comedy-avond. Zorg ervoor dat je op de juiste donderdag gaat!

Persoonlijke favoriet: Finger Lickin Chicken & Waffles en Biscoff Milkshake.

Niagarawatervallen bezoeken

Laten we eerlijk zijn, ongeacht het aantal toeristen en hoe overschatte mensen die al zijn geweest het zeggen, Niagara Falls moet minstens één keer in je leven worden gezien.

Het is altijd een goed idee om verschillende reisopties te onderzoeken en beoordelingen te lezen voordat u boekt, om er zeker van te zijn dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. U heeft de volgende mogelijkheden om te bezoeken:

Met de auto: ongeveer 130 kilometer en duurt ongeveer 1,5-2,5 uur, afhankelijk van het verkeer of het aantal tussenstops. U kunt een auto huren, een taxi nemen of een privéchauffeur inhuren.

Met de bus: meerdere busmaatschappijen rijden dagelijks. De meest populaire is de Niagara Falls Tourism WEGO-bus, een hop-on hop-off-bus die stopt bij verschillende toeristische attracties in de stad. Andere busmaatschappijen die diensten aanbieden van Toronto naar Niagara Falls zijn Greyhound en Megabus.

Met de trein: De GO Transit-trein rijdt tussen Toronto en Niagara Falls. Deze dienst rijdt van juni tot september in het weekend en op feestdagen. Passagiers kunnen een trein nemen vanaf Toronto Union Station naar het VIA-treinstation Niagara Falls en vervolgens een shuttlebus of taxi naar de watervallen nemen.

Per helikopter: Helikoptervluchten van Niagara Falls kunnen gemiddeld $ 80 tot $ 300 CAD per kind en volwassene kosten voor een rit van 15-20 minuten over de watervallen. Dit type tour is duurder, maar biedt een uniek en onvergetelijk uitzicht op de watervallen.

CN-toren

De CN Tower is een 553 meter hoge uitkijktoren die de skyline van de stad domineert en een van de meest herkenbare herkenningspunten in Canada is. Je kunt de hogesnelheidslift naar de top van de toren nemen, waar het observatiedek een panoramisch uitzicht biedt over de stad en Lake Ontario.

De toren is niet alleen een belangrijke toeristische attractie, maar dient ook als het communicatie- en omroepcentrum van de stad. Erkend als een van de zeven wonderen van de moderne wereld, is het een belangrijk symbool van de identiteit en het wereldwijde belang van Toronto.

Het werd in 1976 voltooid door Canadian National Railways als communicatietoren en was destijds het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Het hield deze titel 34 jaar vast totdat het in 2010 werd ingehaald door de Burj Khalifa in Dubai. Het was ook de hoogste toren ter wereld totdat de Canton Tower werd gebouwd.

Toegangsprijzen voor de CN Tower variëren afhankelijk van het type ticket dat je hebt gekocht en of je toegang wilt tot het observatiedek, het restaurant of de EdgeWalk-ervaring. Ik stel voor dat u hun website bezoekt voor bijgewerkte prijzen.

Nu voor enkele geweldige feiten die ik over Toronto heb geleerd:

1. Toronto is de dichtstbevolkte stad van Canada en de vierde grootste stad van Noord-Amerika, met een bevolking van ongeveer 6,3 miljoen mensen.

2. De naam “Toronto” komt van het Mohawk-woord “tkaronto” wat betekent “waar de bomen in het water staan”.

3. De stad staat bekend om zijn diverse bevolking, waarbij meer dan de helft van de inwoners buiten Canada is geboren.

4. Toronto is de thuisbasis van de CN Tower, ooit met 553 meter het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld.

5. Toronto wordt vaak het “Hollywood van het noorden” genoemd vanwege de grote en bloeiende filmindustrie.

6. De Toronto-eilanden, gelegen nabij het centrum, zijn een keten van 15 eilanden die met elkaar zijn verbonden door bruggen en bereikbaar zijn per veerboot.

7. De stad heeft een sterke kunst- en cultuurscène met het hele jaar door veel musea, galerijen en festivals.

8. Toronto is de thuisbasis van de Hockey Hall of Fame, die de geschiedenis en cultuur van hockey viert.

9. De Toronto Zoo is een van de grootste ter wereld, met meer dan 5.000 dieren die ongeveer 500 soorten vertegenwoordigen.

10. De stad staat ook bekend om zijn uitgebreide parksysteem, met meer dan 100 parken die in totaal meer dan 8.000 hectare beslaan.