7 van de beste steden ter wereld om te bezoeken als je van lekker bier houdt

Als je een fervent bierliefhebber bent met een onverzadigbare dorst naar avontuur, de wereld rondreist terwijl je geniet van geweldige, gepassioneerd en creatief gebrouwen bieren, dan is dat wat je altijd wilt doen. Gelukkig zijn er veel iconische biersteden die je kunt bezoeken en genieten van een verscheidenheid aan bieren.

In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met ongelooflijke bestemmingen die de ultieme bierervaring bieden. Van Europa’s tijdloze brewpubs tot Amerika’s innovatieve microbrouwerijen, deze iconische bestemmingen zullen je waardering voor geweldig bier vergroten en je zelfs inspireren om er zelf een te beginnen.

1. Portland, Oregon

Portland, vaak Beervana genoemd, is de thuisbasis van vele brouwerijen van wereldklasse en een bloeiende ambachtelijke bierscene. De stad heeft ongeveer 75 verschillende brouwerijen, wat ongetwijfeld een verrassend aantal is gezien de grootte.

Onder deze etablissementen vindt u bekende namen zoals Deschutes Brewery, Great Notion Brewing en Cascade Brewing Barrel House. Als je ooit in de stad bent, neem dan zeker deel aan de vele geweldige bierfestivals die elk jaar plaatsvinden.

2. Melbourne, Australië

Australiërs houden van hun bier en Melbourne stelt niet teleur met zijn eclectische brouwcafés en bars. Met bruisende plekken zoals Tallboy & Moose of Hop Nation Brewing Co. is het duidelijk dat de ambachtelijke biertrend van de stad exponentieel groeit, waardoor bezoekers een sfeervolle ervaring krijgen.

Als je aan de Australische kust bent, woon dan evenementen zoals Good Beer Week of Melbourne BeerFest bij om het lokale enthousiasme voor ambachtelijke dranken te ervaren.

3. Praag, Tsjechië

Het is geen verrassing dat Praag op deze lijst staat van de meest populaire steden voor bierliefhebbers. Stap binnen in U Zlatého Tygra of U Medvídků om traditioneel Tsjechisch bier te proeven in combinatie met stevige lokale gerechten voor een gezonde eet- en bierervaring.

In de afgelopen jaren heeft Praag ook een instroom gezien van ambachtelijke brouwerijen en bars, zoals BeerGeek Bar en Pivovar Matuska, die de grenzen van brouwinnovatie verleggen.

4. San Diego, Californië

De zonnige stranden en relaxte sfeer van San Diego worden alleen aangevuld door een levendige ambachtelijke bierindustrie. Met meer dan 150 brouwerijen om uit te kiezen, is deze Californische badplaats nooit saai voor gekken.

Zorg ervoor dat u Ballast Point Brewing Company, AleSmith Brewing Company en Stone Brewing World Bistro & Gardens bezoekt, die allemaal de verschillende brouwsels en smaken aanbieden die de reputatie van San Diego in de bierwereld hebben opgebouwd.

5. Berlijn, Duitsland

Bekend om zijn rijke geschiedenis en levendige cultuur, biedt Berlijn ook een gevarieerde selectie bieren die indruk zullen maken op elke fervente bierfan. Enkele must-visit Berlijnse brouwerijen zijn BRLO Brwhouse en Vagabund Brauerei, twee lokale juweeltjes die gespecialiseerd zijn in bieren van hoge kwaliteit met creatieve wendingen.

Stone Brewing Tap Room en Eschenbräu zijn ook het vermelden waard; beide bieden een fantastische sfeer om te genieten van verfrissende tocht.

6. Tokio, Japan

Het zal je misschien verbazen hoeveel Tokio de ambachtelijke bierrevolutie heeft omarmd. Hoewel de stad nog steeds beroemd is om zijn sake en whisky’s, is er een reeks microbrouwerijen in opkomst, een bewijs van de toewijding van Japan aan kwaliteitsdranken.

Bezoek plaatsen zoals Hitachino Nest Brewing Lab of Baird Beer Taproom Harajuku voor een unieke Japanse bierstijl versmolten met wereldwijde invloeden die je smaakpapillen voor altijd dankbaar zullen zijn.

7. Dublin, Ierland

Geen lijst zou compleet zijn zonder Dublin te vermelden, de thuisbasis van Guinness en andere rijke stouts die de trotse brouwgeschiedenis van Ierland weerspiegelen.

Hier kunt u genieten van de eeuwenoude traditie van de restaurants The Stag’s Head of Mulligan’s, terwijl u geniet van de gastvrije charme van Ierse pubs. Ook de moeite waard om te ontdekken zijn trendy etablissementen zoals Rascals Brewing Company en Whiplash, die de geweldige evolutie van Dublins bierscène en de bereidheid om te experimenteren laten zien.

Ben je geïnspireerd om je eigen brouwerij te starten?

Terwijl je door deze geweldige biersteden reist, voel je misschien de brandende passie om je eigen brouwerij te beginnen en bij te dragen aan de bloeiende ambachtelijke bierindustrie.

Hoewel het starten van een microbrouwerij of brouwerij zeker een opwindende onderneming is, vereist het een zorgvuldige planning en beheer. Daarom wil je uitgebreid onderzoek doen naar het ontwikkelen van unieke brouwsels van hoge kwaliteit waarmee je je kunt onderscheiden van de concurrentie. Woon workshops bij, volg cursussen of overweeg zelfs om samen te werken met ervaren brouwers die onschatbare mentoring kunnen bieden.

Naast onderzoek wilt u investeren in belangrijke apparatuur, machines en software. Gelukkig voor aspirant-brouwers zoals jij, zijn er tegenwoordig veel brouwerijspecifieke softwareoplossingen beschikbaar om je te helpen je productieprocessen efficiënt te beheren. Deze tools zijn erg handig voor het stroomlijnen van voorraadbeheer, receptformulering, fermentatie-tracking en kwaliteitscontrole om uw brouwsucces te garanderen.

Conclusie

Hoewel we al zeven fantastische steden hebben opgesomd, zijn er talloze andere waar je ongelooflijke brouwerijen kunt vinden die wachten om ontdekt te worden. Welke route je avontuur ook neemt, onthoud dat elke stad unieke smaken, technieken en culturele ervaringen biedt.

Dus pak je paspoort, trek je meest comfortabele schoenen aan en maak je klaar om onvergetelijke herinneringen op te doen terwijl je ’s werelds beste bierbestemmingen verkent.