Beheer uw financiën als een digitale nomade

Beheer uw financiën als een digitale nomade: tips voor budgettering en geld besparen

Ik begon mijn blog in 2009, ik werd een digitale nomade voordat de term bestond en het was de beste beslissing van mijn leven. Maar ik was toen in de twintig. Comfortabel en zorgeloos, geen zorgen ter wereld. Ik ben nu in mijn (erg!) 30 en het leven komt snel op je af. Ik bouwde mijn droomhuis in Thailand, trouwde in Chiang Mai en wilde bouwen aan mijn toekomst. Dus hoewel ik technisch gezien misschien nog steeds een digitale nomade ben, woon ik meestal in Thailand. Dat gezegd hebbende, moet ik een digitale nomade zijn als het gaat om geldbeheer. Ik heb ook financiën als freelancer om de financiën bij te houden als freelancer of digitale nomade. Hier zijn enkele tips die ik gebruik om mijn financiën te beheren:

Creëer een noodfonds

Zorg ervoor dat u, voordat u aan uw reis begint, minimaal drie tot zes maanden levensonderhoud heeft. Zo voorkom je dat je in de schulden komt of halverwege vast komt te zitten. Dit is vooral belangrijk als u net begint aan uw ondernemersreis. Je hoort het misschien niet graag, maar je hebt het nodig als ruggensteun. Als u naar Zuidoost-Azië verhuist, is ongeveer $ 6.000 genoeg om u door de eerste 6 maanden te helpen. Verlaat het huis niet zonder, tenzij u al geld online verdient. Als dat betekent 2 banen thuis werken en bij je ouders wonen, doe het dan.

BETAAL JEZELF; Wees geen weekendmiljonair

Dit is het belangrijkste geldadvies dat ik je kan geven voor het beheren van je geld als digitale nomade. Dus ik zit hier als een multimiljonair, terwijl veel van mijn vrienden die hetzelfde bedrag verdienden als ik, in de dertig zijn. Wanneer u uw eerste $ 1.000 online verdient, heeft u dat geld nodig om te leven. Misschien is zelfs $ 2k of $ 3k hetzelfde. Maar alleen omdat u $ 10.000 per maand of $ 20.000 per maand begint te zien, betekent nog niet dat u $ 20.000 per maand moet uitgeven! Een flitsend leven leiden als het goed gaat, betekent dat je een leven vol mislukkingen zult leiden als het slecht gaat. En het zal slecht worden.

Ik geef ongeveer 3000 dollar per maand uit (exclusief expedities naar Everest, Zuidpool, enz.). Mijn uitgaven zijn in 10 jaar tijd van ongeveer $ 1.000 naar $ 3.000 gegaan. Het is ok. Lifestyle crawling is de dood van digitaal nomadisme. Die jongens op instagram die flessen openen in Dubai? Lambo huren? Over 5 jaar staan ​​ze in de schappen. Wees slim. Betaal wat je nodig hebt. Bewaar de rest voor uw bedrijf en de toekomst.

Sparen en beleggen

Zodra ik mijn eerste $ 100.000 op de bank had, kocht ik een klein appartement met 2 slaapkamers in Bangkok, hypotheekvrij, 28 jaar oud. Hoe mijn blogcarrière, SEO-spel, enz. ook verliepen, ik zou altijd een dak boven mijn hoofd hebben, geen huur, geen hypotheek. Sindsdien heb ik ook goed verdiend. Het werd geïnvesteerd in verschillende investeringen – meer onroerend goed, Bangkok, Londen, Chiang Mai, opnieuw Londen en dan eindelijk mijn droomvilla in Thailand, weer hypotheekvrij. Hoe? Geen levensstijlgriep. Ik betaal mezelf maandelijks ‘salaris’ en de rest beleg ik. Zodra u $ 2k of meer verdient in Zuidoost-Azië, kunt u meer dan 50% besparen op al het andere dat u verdient. Doe het.

Oh, en investeren in je eigen bedrijf? Zeker, zeker, doe het. Maar ga niet all-in. Investeer, red u ook. Hoe vergroot all-in gaan je kansen om $ 100 miljoen waard te zijn? 1% misschien. Als u niet all-in gaat, voorkomt u natuurlijk dat u ooit $ 100 miljoen wint, maar het garandeert bijna dat u op 30-jarige leeftijd miljonair bent. Breng het naar de bank.

Wat investeren? Als je geen idee hebt, gooi het dan in een indextracker, want de S&P500 is perfect. Denk er niet te lang over na. En sta zo snel mogelijk op de vastgoedladder. Oh, en verkoop nooit een eigendom dat u koopt. Bewaar de oude bij het upgraden. Sparen en sparen. Maar het bouwt echte rijkdom op.

Internationale rekeningen openen

Bewaar uw geld in verschillende valuta’s om u te beschermen tegen inflatie. Gebruik services zoals Revolut of Wise om betalingen in meerdere valuta’s te verzenden en te ontvangen.

Bovendien kunt u bij het factureren van klanten als freelancer en het innen van geld facturen in verschillende valuta uitgeven.

Open ten slotte een rekening in het land waar u woont. Voor mij is dat Thailand. Hoe meer accounts, hoe meer landen, hoe beter. Geloof me.

Maak een begroting

De meeste mensen hebben het nodig. Ik persoonlijk niet. Arm opgroeien heeft me getekend. Ik zal nooit meer teruggaan. Dus ik weet mijn nettowaarde elke dag van de week tot op de dichtstbijzijnde $ 1k. Ik ken het saldo van elke rekening en ben altijd voorzichtig met mijn geld. Als je echt dezelfde bent, sla deze dan over.

Zo niet, plan dan uw uitgaven van tevoren en wijs er geld voor toe. Als je niet zeker weet hoeveel je nodig hebt, vermenigvuldig dan de huurprijs met drie om een ​​idee te krijgen van de kosten van levensonderhoud. Wijs voorlopige bedragen toe voor elk deel van de uitgaven dat u gedurende de maand zult uitgeven.

Volg elke dollar

Door elke dollar die u uitgeeft bij te houden, kunt u zien waaraan u uitgeeft, wat uw prioriteiten zijn en waar u moet bezuinigen. Open een eenvoudige Google-pagina en sla deze onderweg op. Na een paar weken wordt het een tweede natuur. Lidmaatschap sportschool, Netflix, hulu (en Apple TV, HBO, etc.), reisverzekering. SCHRIJF ALLES OP. Het is meer dan je denkt. Maar het is beter om te weten.

Betaal uw schulden af

Werk 2 banen, werk 3 indien nodig. Het leven van een digitale nomade is geweldig. Er is geen faillissement. Als je een creditcardschuld hebt, ben je nog niet klaar om je echte leven te verlaten. Stel het uit tot je het hebt afbetaald. Consolideer uw schuld. Tel het op en stop er elke cent in totdat het op is. Gewoon.

Onthoud dat rijkdom niet zonder opoffering komt. Maar door deze tips te volgen, kunt u uw geld effectief beheren en genieten van uw leven als digitale nomade zonder financiële stress. Vergeet niet om klein te beginnen en een gewoonte van sparen op te bouwen om uw financiële toekomst veilig te stellen.