De 20 kleinste landen ter wereld (en waarom u zou moeten bezoeken!)

30e kleinste landen ter wereld qua grootte

Ik heb 11 jaar lang elk land ter wereld bezocht (er zijn er 197 als je het vraagt!), wat betekende dat ik de grootste landen ter wereld en ook de kleinste landen ter wereld heb bezocht.

Hier is een lijst van de kleinste landen ter wereld op grootte, zowel in vierkante meters als in vierkante mijlen. Ik heb ook een reden toegevoegd waarom toeristen elk land kunnen bezoeken. Hoeveel ben je geslaagd?

20e kleinste land:

Bahrein (Inwoners: 1.501.635; Hoofdstad: Manama; Grootte: 778 km² / 300 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Bahrein is een populaire toeristenbestemming vanwege de rijke geschiedenis, prachtige architectuur en adembenemende natuur. Bezoekers kunnen oude tempels, traditionele markten en historische bezienswaardigheden zoals het fort van Bahrein en de Al-Fateh-moskee verkennen. en moderne wolkenkrabbers, en geniet van activiteiten zoals duiken, eilandhoppen, woestijnsafari’s.

19e kleinste land:

Tonga (Inwoners: 105.695; Hoofdstad: Nuku’alofa; Grootte: 747 km² / 288 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Tonga staat bekend om zijn prachtige stranden, helder water en tropisch klimaat, waardoor het een populaire bestemming is voor duiken, snorkelen en andere wateractiviteiten. Bezoekers kunnen ook culturele bezienswaardigheden verkennen, zoals oude graven, traditionele dorpen en ambachtelijke markten.

18e kleinste land:

Dominica (Inwoners: 71.986; Hoofdstad: Roseau; Grootte: 751 km² / 290 mi)

Waarom zouden toeristen komen? Dominica is een paradijs voor natuurliefhebbers met weelderige regenwouden, sprankelende watervallen en exotische dieren in het wild. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals wandelen, vogels kijken en rivierslangen, maar ook ontspannen op de zwarte zandstranden van het eiland.

17e kleinste land:

Palau (Inwoners: 18.094; Hoofdstad: Ngerulmuda; Grootte: 459 km² / 177 mi)

Waarom zouden toeristen komen? Palau is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars vanwege de ongerepte koraalriffen, onderwatergrotten en het overvloedige zeeleven. Bezoekers kunnen ook de weelderige regenwouden van het eiland, historische locaties uit de Tweede Wereldoorlog en traditionele dorpen verkennen.

16e kleinste land:

Seychellen (Inwoners: 98.462; Hoofdstad: Victoria; Grootte: 455 km² / 176 mi)

Waarom zouden toeristen komen? De Seychellen zijn een paradijs voor strandliefhebbers met witte zandstranden, turquoise wateren en wuivende palmbomen. Bezoekers kunnen ook genieten van activiteiten zoals snorkelen, duiken en vissen, en culturele bezienswaardigheden verkennen, zoals musea, kunstgalerijen en lokale markten.

15e kleinste land:

Micronesië (bevolking: 115.023; hoofdstad: Palikira; grootte: 702 km² / 271 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Micronesië is een afgelegen paradijs met ongerepte koraalriffen, kristalhelder water en exotisch zeeleven. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals snorkelen, duiken en eilandhoppen, maar ook culturele bezienswaardigheden verkennen, zoals traditionele dorpen, musea en ambachtelijke markten.

14e kleinste land:

Andorra (Inwoners: 77.142; Hoofdstad: Andorra la Vella; Grootte: 468 km² / 181 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Andorra is een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders met uitstekende skigebieden en een prachtig berglandschap. Bezoekers kunnen ook genieten van activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en belastingvrij winkelen.

13e kleinste land:

Saint Lucia (Inwoners: 182.790; Hoofdstad: Castries; Grootte: 616 km² / 238 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Saint Lucia is een paradijs voor natuurliefhebbers met weelderige regenwouden, exotische dieren in het wild en prachtige stranden. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals wandelen, tokkelen en het verkennen van de historische bezienswaardigheden en culturele bezienswaardigheden van het eiland.

12e kleinste land:

Grenada (Inwoners: 112.003; Hoofdstad: St. George; Grootte: 344 km² / 133 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Grenada staat bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid, waaronder weelderige regenwouden, glinsterende watervallen en kristalheldere stranden. Toeristen komen ook om te genieten van de unieke cultuur en keuken van het eiland.

11. kleinste land:

Malta (Inwoners: 514.564; Hoofdstad: Valletta; Grootte: 316 km² / 122 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Malta is een populaire toeristenbestemming vanwege het prachtige mediterrane klimaat, de verbluffende architectuur en de rijke geschiedenis. Het eiland staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, uitstekende keuken en mogelijkheden voor watersporten en andere buitenactiviteiten.

10. kleinste land:

Saint Vincent en de Grenadines (Inwoners: 110.589; Hoofdstad: Kingstown; Grootte: 389 km² / 150 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Met zijn prachtige stranden, kristalhelder water en weelderige vegetatie is Saint Vincent en de Grenadines een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een tropisch paradijs.

9. kleinste land:

Maldiven (Inwoners: 548.403; Hoofdstad: Malé; Grootte: 298 km² / 115 mi)

Waarom zouden toeristen komen? De Malediven staat bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid, waaronder witte zandstranden, turquoise wateren en koraalriffen vol met zeeleven. Het is ook een populaire bestemming voor pasgetrouwden en mensen die op zoek zijn naar een luxe tropisch toevluchtsoord.

8. kleinste land:

Saint Kitts en Nevis (52.823 inwoners; hoofdstad: Basseterre; oppervlakte: 261 km² / 101 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? Saint Kitts en Nevis is een populaire bestemming voor wie op zoek is naar een mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. De eilanden bieden een verscheidenheid aan attracties, van historische bezienswaardigheden en musea tot wandelpaden en prachtige stranden.

7. kleinste land:

Marshalleilanden (bevolking: 58.791; hoofdstad: Majuro; grootte: 181 km² / 70 mi²)

Waarom zouden toeristen komen? De Marshalleilanden bieden een unieke mix van natuurlijke schoonheid en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Toeristen kunnen historische bezienswaardigheden zoals het wrak van de USS Saratoga verkennen of genieten van de prachtige stranden en het onderwaterleven.

6. kleinste land:

Liechtenstein (bevolking: 38.111; hoofdstad: Vaduz; oppervlakte: 160 km² / 62 mi)

Waarom zouden toeristen komen? Ondanks zijn kleine omvang heeft Liechtenstein toeristen veel te bieden, waaronder een adembenemend berglandschap, wandelpaden en historische bezienswaardigheden zoals het kasteel van Vaduz. Het land staat ook bekend om zijn uitstekende musea en galerijen die kunst en culturele artefacten tentoonstellen.

5. kleinste land:

San Marino (34.232 inwoners; hoofdstad: San Marino; oppervlakte: 61 km² / 24 mi²)

Toeristen zouden San Marino bezoeken vanwege de pittoreske heuveltoppen, de historische architectuur en de charmante oude stad, evenals de mogelijkheden om belastingvrij te winkelen.

4. kleinste land:

Tuvalu (Inwoners: 11.931; Hoofdstad: Funafuti; Grootte: 26 km² / 10 mi²)

Toeristen zullen Tuvalu bezoeken vanwege de ongerepte natuurlijke schoonheid, waaronder witte zandstranden, kristalhelder water en divers zeeleven.

3e kleinste land ter wereld:

Nauru (Inwoners: 10.824; Hoofdstad: Jarena; Grootte: 21 km² / 8 mi²)

Toeristen zullen Nauru bezoeken om de pittoreske stranden, snorkel- en duikmogelijkheden te zien en om meer te weten te komen over de unieke geschiedenis en cultuur.

Het op één na kleinste land ter wereld

Monaco (Inwoners: 39.242; Hoofdstad: Monaco; Grootte: 2,02 km² / 0,78 mi²)

Toeristen zullen Monaco bezoeken om te genieten van de luxueuze levensstijl, inclusief het beroemde Monte Carlo Casino, de jachthaven en uitstekende winkels en eetgelegenheden.

Het kleinste land ter wereld:

Vaticaanstad (Inwoners: 825; Hoofdstad: Vaticaanstad; Grootte: 0,44 km² / 0,17 mi)

Toeristen zullen het Vaticaan bezoeken om de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel te zien, de thuisbasis van de beroemde plafondfresco’s van Michelangelo.

Mijn laatste gedachten over de kleinste landen ter wereld

Kleine landen betekenen niet dat ze niet de moeite waard zijn om te bezoeken. Dominica is bijvoorbeeld veel cooler dan veel andere Caribische landen. Monaco, Andorra, Liechtenstein zijn prachtig (en in één dag te zien). Maar toch vind ik de lijst met minst bezochte landen (of minst bezochte steden) interessanter dan de kleinste landen ter wereld. Maar nogmaals, ik hou van dit soort dingen!