De beste stranden in de buurt van Barcelona | EuroCheapo.com

Ik heb al vaak gezegd dat ik niet zwem in het opspattende water op de stranden van Barcelona. Ik breng veel tijd door aan de stadskust, maar zelden in badpak. Sommige van mijn vrienden zwemmen regelmatig in het Med-gebied van Barcelona en denken dat ik overdreven bezorgd ben.

ben ik Daarover gesproken, ik hou niet van zwemmen met plastic zakken en andere dingen die ik hier niet zal behandelen.

Dus als ik naar het strand ga om te zwemmen, verlaat ik Barcelona. Hier zijn enkele zwemplekken waar ik mijn duim in zou steken:

Sitges

Ik geef toe dat de stranden van Sitges tijdens de zomermaanden een beetje druk zijn, meestal met mannen (het is een homovakantie). Het kan moeilijk zijn om een ​​stukje zand te vinden om op te liggen. Koop een parasol en een stoel voor € 5-10 per dag en geniet ervan.

Sitges staat ook op mijn lijst omdat het dicht bij Barcelona ligt (45 minuten ten zuiden), gemakkelijk bereikbaar met de Renfe-trein, en eigenlijk gewoon een heel leuk stadje is. Er zijn tal van mogelijkheden om te dineren, bars, uitgaansgelegenheden en cafés. Het is een geweldige dag- of weekendtrip vanuit Barcelona. Lees hier meer.

Garraf

Ik keek naar de huizen hier en stelde me voor dat ik naar Garraf zou verhuizen, een klein dorpje een paar treinhaltes voor Sitges, genesteld in de bergen en uitkijkend over de Middellandse Zee.

Zucht. Het is zoet.

Helaas is het probleem met Garraf dat niet alle treinen stoppen in dit kleine strandstadje, dus pas op dat je een Renfe-trein neemt die naar alle haltes gaat, anders zou je er misschien naast kunnen zitten. Merk ook op dat Garraf niet alleen een dorp is, maar ook een regio. Het dorp heeft twee hoofdstranden, een groot en populairder en het andere veel kleiner aan de andere kant van de haven. Het duurt ongeveer 35 minuten om Garraf te bereiken vanaf het station Pssg de Gracia in Barcelona.

Sant Pol de Mar

Ongeveer een uur ten noorden van Barcelona, ​​​​in de wijk Maresme aan de Catalaanse kust, is Sant Pol net zo charmant als mediterrane vissersdorpjes.

Heeft het alle boetieks en cafés in Sitges? Nee, zelfs niet in de buurt. Het is stil, rustig en ik herinner me dat het zand bijzonder pluizig was (misschien ben ik dat wel). Een ideale dagtocht om te zwemmen, lezen, dutjes en picknicklunches.

Meer stranden in de buurt van Barcelona

Verder weg van Barcelona en alleen bereikbaar per bus en auto, raad ik de Costa Brava aan, vooral Cap de Creus, Tamariu en Begur. Ga naar het zuiden om enkele van de vele stranden van Tarragona te proberen. Tarragona, de stad, heeft ook een groot strand (Tarragona is per trein bereikbaar).

Ook in onze gids: Als je een reis naar Barcelona plant en op zoek bent naar een geweldige budgetplek om te verblijven, bekijk dan zeker onze aanbevelingen voor budgethotels. Onze redacteuren hebben onderzoek gedaan naar de beste aanbiedingen voor accommodatie in het historische centrum van de stad. Lees meer in onze Barcelona-gids.