DOE MEE MET MIJN IRAK REIS oktober 2023

DOE MEE MET MIJN IRAK REIS; oktober 2023

Bij mijn terugkeer organiseerde ik op veler verzoek nog een reis naar Irak. Dit keer in oktober 2023. Het is kort en krachtig. Ik heb goede contacten in Irak en kan van tevoren voor iedereen een visum regelen (ja ook voor Amerikanen!) zonder je paspoort op te sturen of naar de ambassade te gaan. Best cool toch? Dus als je een droom hebt om alle landen van de wereld te bezoeken of je wilt gewoon een plek zien waar de meeste toeristen nooit durven, doe dan mee. En bovendien, wie wil er niet in de badkuip van Saddam Hoessein zitten voor een snelle foto, toch?

Waarom Irak bezoeken?

Goede vraag. Voor mij persoonlijk waren het aanvankelijk twee dingen, het ene was om de echte kant te zien van een plek waarover ik in het nieuws heb gehoord sinds ik een kind was. Ik ben het beu om over Bagdad te horen en ik begrijp niet echt wat er aan de hand is. Dus ik wil het zelf even checken. Ten tweede had ik Erbil in Iraaks Koerdistan bezocht als onderdeel van mijn ‘elk land ter wereld’-ding, en ik wist dat het niet het ‘echte’ Irak was. Dus ik wilde het repareren.

Natuurlijk is Irak ook een prachtig land. Absoluut verkeerd begrepen, maar vol met zoveel geschiedenis, cultuur en warmte. Iraakse mensen zijn zo dankbaar om toeristen te zien, hun eten en tradities te delen. Het is echt een magische ervaring. En wetende dat je elk jaar een van de weinige toeristen bent, maakt het nog specialer.

Is het veilig om Irak te bezoeken?

Veiliger dan je denkt. Dat is waar. Het is niet nodig om met een beveiligingsdetail te reizen, Bagdad en Babylon bevinden zich in de “veilige” gebieden van Irak, die onder de volledige controle staan ​​van de nieuwe Iraakse regering.

Het is veel, veel veiliger dan mijn reis naar Mogadishu, Somalië, of die stomme keer dat ik mijn moeder meenam naar Afghanistan! Onze gidsen zijn lokale, vertrouwde professionals die samenwerken met alle grote internationale bedrijven wanneer ze mensen naar Bagdad sturen. U bent in veilige handen.

Ik heb mijn moeder ook voor de laatste keer meegenomen! Dat zou naar mijn mening moeten garanderen hoe veilig het is 🙂

IRAK REISDATA

4 dagen/3 nachten.

14-17 van 2023 Oktober.

KOSTEN VAN REIS NAAR IRAK

$ 2.299*

* $ 100 korting als je eerder met mij hebt gereisd (en het nog steeds hebt overleefd!)

Prijs op basis van delen per persoon. Maak je geen zorgen, je kunt reserveren en alleen komen, ik koppel mensen op geslacht. Bovendien, als je de voorkeur geeft aan je eigen kamer, is er een premium optie beschikbaar.

Wat zit erbij

 • Irak uitnodigingsbrief
 • Irak-visumassistentie (we krijgen uw visum in principe van tevoren en u krijgt het op de luchthaven)
 • Alle accommodaties
 • 4 Ontbijt
 • Lokale gids
 • Westerse gids (ik!)
 • Alle toegangsprijzen
 • Alle vervoer
 • Luchthaven transfers

Wat is niet inbegrepen

 • Internationale vluchten van en naar Bagdad, Irak (ik vloog vanuit Beiroet, kostte me ongeveer $ 150 enkele reis).
 • Reisverzekering (beveel DEZE jongens aan)
 • Tips voor lokale werknemers
 • Lunch en diner
 • Visumkosten voor Irak ($ ​​80 contant te betalen op de luchthaven)

DE REIS VAN IRAK

DAG 1:

Aankomst op de luchthaven van Bagdad waar mijn team ons zal ontmoeten en naar ons hotel zal brengen. We hebben een avondtour door het Karadda-gebied en een groepsdiner.

Ik vlieg vanuit Beiroet, Libanon. We kunnen elkaar daar allemaal ontmoeten en dezelfde vlucht nemen als je je daar prettiger bij voelt (en Beiroet is sowieso een erg coole stad!).

DAG 2:

Tijd om Bagdad grondig te verkennen! We stappen aan boord van onze privétransfer met onze mooie Iraakse gids en gaan naar het centrum van Bagdad voor een rondleiding door de stad. We gaan naar de kopermarkt, de drukke Almutanabi-straat, koel af in enkele oude Sheeshah-cafés. En maak een wandeling door de steegjes van Bagdad. Dat is het doel van reizen.

DAG 3:

Een van de oude wereldwonderen nodigt ons vandaag uit – de hangende tuinen van Babylon. We gaan zuidwaarts van Bagdad naar Hilla. Waar we de oude historische stad Babylon, de basis van de hangende tuinen, zullen verkennen. We kunnen ook het gesloopte paleis van Saddam Hussein verkennen. Een echt gezicht. We gaan terug naar Bagdad voor het diner en de overnachting daar.

DAG 4:

Onze vluchten vertrekken vandaag uit Bagdad, maar afhankelijk van uw persoonlijke vluchttijd zien we vanmorgen een ander deel van Irak en gaan we naar het nieuwe, moderne Bagdad. Waaronder de glimmende Bagdad Mall. Het is belangrijk om Bagdad te zien veranderen, met nieuwe hoop op een nieuwe toekomst. Ik vind deze dag spannend.

OPMERKING: ik zal een dag of twee voor de reis in Beiroet zijn. Ik vlieg dan vanuit Beiroet naar Bagdad. Als je wilt, kun je van tevoren meedoen (ik zal ook werken en sporten, dus er is misschien nog tijd voor een paar Libanese biertjes!).

HOE DOE JE MEE AAN DE IRAK-REIS!

Zoals altijd kunt u contact met mij opnemen en direct betalen als u dat wilt. Ik kan bankoverschrijvingen doen naar mijn Britse, Revolut- of Thaise rekeningen. Of PayPal.

Of u kunt klikken en betalen met creditcard HIER (24 februari).