Doe mee met mijn rondreis door Turkmenistan inclusief GATE OF HELL!

Doe mee met mijn rondreis door Turkmenistan inclusief GATE OF HELL!

Turkmenistan tour tijd! Sinds ik Turkmenistan voor het eerst bezocht en een zeer wankele YouTube-video maakte over de poorten van de hel, hebben mensen me gemaild met de vraag of ik daar eindelijk een onestep4ward-reis kon organiseren, dus bij deze. Turkmenistan is eigenlijk het 10e minst bezochte land ter wereld, met een gecompliceerde visumsituatie en een regering die niets geeft om toeristendollars. Historisch gezien was het dus niet de gemakkelijkste plaats om te bezoeken. Dit is waar ik binnenkom door mensen, dus stap aan boord en laten we samen gaan.

Waarom Turkmenistan bezoeken?

Zware reizigers hebben twee belangrijke redenen. Het is een van de minst bezochte landen ter wereld, wat al best cool is. En dan is Turkmenistan natuurlijk beroemd om zijn poorten naar de hel. En daar richt mijn tournee door Turkmenistan zich natuurlijk op. Maar dit is niet de enige reden om Turkmenistan te bezoeken. Ik heb 3 epische plaatsen om te bezoeken in dit geheimzinnige Centraal-Aziatische land.

 • De poorten van de hel
 • Ashgabat, de futuristische hoofdstad
 • Jangy Kala-kloof

Er zijn enkele andere plaatsen in het land die historisch zijn en ook culturele betekenis hebben. Maar mijn reizen gaan meer over gekke avonturen, dus ik heb deze reis aangepast om de 3 coolste plaatsen op te nemen en de kosten en tijd laag te houden. Ik weet dat veel mensen die met mij reizen dezelfde mening hebben, dus ik hoop dat het ook voor jullie allemaal werkt!

Wat zijn de poorten van de hel?

De Derweze-gaskrater, ook wel bekend als de deur naar de hel, is een aardgasveld in Turkmenistan dat in 1971 instortte in een ondergrondse grot, waardoor een grote krater ontstond met een diameter van ongeveer 70 meter en een diepte van 20 meter. In een poging om het vrijkomen van giftige gassen te voorkomen, staken Sovjetwetenschappers de krater in brand, in de hoop dat het gas binnen enkele weken zou opbranden. Het vuur brandt echter al meer dan 50 jaar continu, waardoor een indrukwekkend en griezelig schouwspel ontstaat dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Het gebied rond de krater is nu een populaire toeristische attractie en heeft de bijnaam “Gates of Hell” gekregen vanwege de helse vlammen die nooit uitgaan.

TOERISTISCHE GEGEVENS TURKMENISTAN

Van 19 oktober tot 23 oktober 2023.

5 dagen, 4 nachten.

TURKMENISTAN WEGPRIJS

$ 1.699.

 • De niet-restitueerbare aanbetaling om uw plek veilig te stellen is $ 170.
 • Volledige betaling is verschuldigd 60 dagen voorafgaand aan de reis (dwz 19 augustus).
 • Prijs is gebaseerd op delen per persoon (maak je geen zorgen, je kunt alleen komen, dan koppel ik je aan een vriend of vriendin)
 • Een toeslag beschikbaar voor $ 699 voor degenen die hun eigen kamer willen.

Wat zit erbij?

 • Uitnodigingsbrief voor visum en registratie.
 • Alle vervoer. A/C transportdiensten volgens programma en groep (auto, minivan, bus)
 • 4 WD-auto’s voor offroad-onderdelen. *4 WD auto’s met 4 passagiers
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Westerse gids (ik!)
 • Sitetickets bij Akhal Teke Horse Farm
 • Nachttreinkaartjes Ashgabat – Turkmenbashi
 • Binnenlands vliegticket: Turkmenbashi – Ashgabat
 • Alle accommodaties
 • Alle ontbijt
 • Alle activiteiten
 • Kamperen bij Hell’s Gate Crater

Wat is niet inbegrepen?

 • Visa consulaire kosten (kosten zijn afhankelijk van nationaliteit, betaald op de luchthaven bij aankomst, meestal rond de $ 50- $ 75)
 • Kosten van PCR-test, andere COVID-regels volgens Govt.
 • Foto-/videokosten, toegangskaarten vooraf niet inbegrepen
 • Extra maaltijden (verwacht $ 10 of meer per maaltijd)
 • Fooien, persoonlijke spullen en andere diensten die hierboven niet zijn vermeld
 • Extra nachten in het hotel (als u midden in de nacht aankomt, wilt u misschien van tevoren een extra nacht boeken).

WAT MET HET TURKMENISTAN VISA?

We hebben je! Turkmenistan bezoeken is geweldig, maar een visum voor Turkmenistan krijgen is dat niet. Maar je vermijdt al deze hoofdpijn door met mij op tournee door Turkmenistan te gaan. Mijn jongens zullen ons inchecken, de LOI (Letter of Invitation) regelen, al onze documenten klaarmaken en alles goed, we komen net aan op het vliegveld en betalen de vergoeding.

Ik ben twee keer eerder afgewezen toen ik solo probeerde te solliciteren. Ik heb uiteindelijk een reis gehackt en geboekt en ben zonder problemen het land binnengekomen. Als groep zullen we ernaar streven hetzelfde te doen.

HOE KOM JE NAAR TURKMENISTAN OM DEEL TE NEMEN AAN TOURS?!

U bent altijd welkom om te landen en mijn team zal u op de luchthaven ontmoeten.

Vluchten naar Turkmenistan zijn zeer beperkt. En de weinige die er zijn, vallen in vreselijke tijden. De meesten van ons zullen waarschijnlijk door Istanbul vliegen en op een vreselijk uur landen, vergelijkbaar met mijn reizen in Mauritanië.

Maak je geen zorgen, er worden nog steeds pendeldiensten naar de luchthaven georganiseerd, zelfs als het midden in de nacht is!

MIJN REIS NAAR TURKMENISTAN

Dag 1 (18 oktober):

Strikt genomen begint de tour op dag 1, 19 oktober. Vanwege de aard van de vluchten denk ik echter dat iedereen laat op de 18e/vroege ochtend op de 19e aankomt. Ik vloog met een Turkse luchtvlucht vanuit Istanbul op de 18e, landde op de 19e van 02.10.

Dag 2 (19 oktober)

We hebben een ochtendbriefing en daarna een snelle ochtendtour door de stad Ashgabat voordat we verder gaan naar het hoofdevenement, de Darvaza-krater, ook wel de Gates of Hell genoemd!

250 km door de woestijn van Turkmenistan, de Central Karakum Sands, met onze privévoertuigen met vier wielen. We komen aan bij de oude Unguz-woestijnlijn waar we verschillende kraters zullen verkennen. Een vol water, een vol modder, dan gaan we voor zonsondergang naar de vurige krater. Voer een optreden uit, smokkel misschien een fles of 2 naar binnen om te delen en geniet van de zonsondergang op een van ’s werelds meest unieke bestemmingen, Hell’s Gate. We blijven hier de hele nacht dus neem warme kleding mee!

Dag 3

In de Brekkie-woestijn. Daarna rijden we terug naar Ashgabat, maar voordat we de stad bereiken, krijgen we de kans om een ​​van de oudste beroepen in Turkmenistan te ervaren: het fokken van paarden. Hier zullen we douchen na een nacht in de krater, lunchen en dan terug in de auto’s stappen om de meest epische moskee van het land te zien, de Turkmenbashi-moskee.

We gaan dan naar het treinstation voor een van mijn favoriete dingen om te doen in unieke landen, de nachttrein door het land naar Turkmenbashi.

Dag 4

We worden wakker in Turkmenbashi en maken een korte sightseeingtour waarbij u voor het eerst de Kaspische Zee kunt zien.

We springen dan terug in de 4WD-voertuigen en gaan naar Yangy Kala, het trotse antwoord van Centraal-Azië op de Grand Canyon. Deze kloof was de voormalige bodem van de Tethys-zee en creëerde gedurende miljoenen jaren het “ontwerp” van de huidige ongebruikelijke vormen en veelkleurige afbeeldingen. Voordat we teruggaan naar Turkmenbashi om de nacht door te brengen in ons resort aan de Kaspische Zee, laten we hier een beetje afkoelen en genieten van waar we zijn.

Dag 5

Terug naar de luchthaven mensen (God, we lijken op deze plaatsen te leven!). We vliegen terug naar Ashgabat, bezoeken het UNESCO-werelderfgoed Nis Fortress en checken weer in bij de hotels. We hebben de middag vrij om de stad te verkennen of bij te komen van een paar vastendagen! Dan hebben we vanavond een avondexcursie naar Ashgabat. Nacht in het hotel.

Dag 6 (23 oktober).

We zijn hier weg. Of waarschijnlijker dat we de dag ervoor allemaal om 2 uur ’s nachts zijn vertrokken! We nemen contact met je op over de plannen.

IS TURKMENISTAN VEILIG?

De kluis komt niet eens in de buurt. Ik ga de politicus mijden omdat vergunningen al moeilijk genoeg zijn om te krijgen, maar laten we aannemen dat iedereen zich aan de wet houdt in Turkmenistan en het daarbij laten. Zoals we in Ierland zeggen, “veilig als thuis”

HOE PLEKKEN TE RESERVEREN!

Je kunt me rechtstreeks DM’en op instagram.com/onestep4ward, me e-mailen op johnny ‘at’ onestep4ward.com of gewoon dit platform gebruiken om HIER direct je plek te reserveren.

Houd er rekening mee dat een niet-restitueerbare aanbetaling van 10% vereist is om uw plaats te bevestigen.

LAATSTE GEDACHTEN

Ik ben sinds 2016 niet meer teruggekeerd naar Turkmenistan. In feite is het al meer dan 3 jaar gesloten vanwege hun vrij strikte COVID-beperkingen. Deze maand werd aangekondigd dat het eind maart 2023 weer opengaat. Dus hier zijn we dan, we gaan als een van de eersten terugkeren naar dit geheime land. Tot ziens in Asjchabad!