Jordan Charity 100 km fietsen; DOE MEE!

Doe mee met mij en mijn moeder! Jordan 100 km liefdadigheidsfiets (Petra, Dode Zee, Wadi Rum)

Jordan staat in de beste tijden op de bucketlist van mensen, en als dat niet zo is, zou het dat ook moeten zijn. Glamping in bedoeïenententen in de Wadi Rum-woestijn, de trappen van Indiana Jones volgen in het oude Petra, een van de zeven wereldwonderen, en zwemmen in de Dode Zee. Allemaal best gaaf. Maar onze reis is nog cooler. Je werkt hard om deze ervaring te verdienen. En je doet iets goeds. Dus hoe klinkt een rit van 10 dagen met al het bovenstaande, maar met een fietstocht van 100 km met mij en mijn moeder? Laten we het samen doen!

Een idee

Jullie weten het al, maar ik neem mijn moeder vaak mee op wilde uitstapjes. Als je mijn verhaal kent, zal ik je niet vervelen met de details. Maar alleenstaande moeder, moeilijke tijden, maar mijn moeder steunde me altijd. Nu mijn leven is veranderd, is het een zegen om haar de wereld te kunnen laten zien. Toen werd bij haar de gevreesde ziekte van Parkinson vastgesteld. Maar we gebruikten het als katalysator om meer dingen te doen in plaats van verslagen te zitten. En het werden een paar liefdadigheidsritten om geld in te zamelen om een ​​geneesmiddel voor deze ziekte te vinden.

Dus hier zijn we in 2023. Mijn moeder is weer 2 jaar ouder en helaas heeft Parkinson er weer twee jaar last van. Maar we laten ons er niet door slaan. Dus staken we de koppen bij elkaar om na te denken over onze volgende inzamelingsactie. De bergen zijn buiten (“als ik die verdomde trap nog een keer beklim, Mark, vermoord ik je!” of zoiets na Mt.Fuji, hahaha). De run is voorbij na de Serengeti. Dus bleven we achter met boten of fietsen. Fietsen is het dus! Dit keer een fietstocht van 100 km, 2 dagen lang, van Petra naar Wadi Rum.

KOM MET ONS IN JORDANIË!

Daarom heb ik een leuke route gemaakt door de inzamelingscyclus. Ik ben een paar keer in Jordanië geweest en het is een land dat je in je leven moet bezoeken. Het gaat van de ene wereldberoemde plek naar de andere. Het is vriendelijk, het is SUPERveilig, de mensen zijn warm, het is gemakkelijk te bereiken en het eten is heerlijk. Wat is er niet om lief te hebben?

REIS

De reis duurt 10 dagen en 9 nachten. We brengen 6 nachten door in hotels en 3 nachten in een bedoeïenenkamp. Het is een comfortabele reis (afgezien van de fiets) de hele reis met zowel een lokale gids als mijzelf, in voor- en tegenspoed. Hieronder heb ik de reis van dag tot dag uitgesplitst. Je zult zien waarom Jordanië het favoriete land van de meeste mensen is om te bezoeken in het Midden-Oosten.

DAG 1:

Vlieg op elk moment naar Amman. Om 18:00 uur geef ik een briefing in de vergaderruimte van ons eerste hotel, daarna gaan we als groep samen eten en ons voorbereiden op de geweldige reis.

DAG 2:

We gaan op een tour van een halve dag door het oude Amman. De Romeinse tempel van Hercules, de oude citadel van Amman en het beroemde Romeinse heuvelamfitheater.

In de tweede helft van de dag stappen we in onze privébus en rijden we naar de Dode Zee. DE LAAGSTE PLEK OP AARDE! Ons hotel biedt directe toegang tot de Dode Zee, dus kijk hoe de modder jaren van je uiterlijk afneemt (ja, goed) en geniet van zwemmen in het zoute water.

DAG 3:

Als je wilt, kun je de ochtend weer doorbrengen in de wateren van de Dode Zee of genieten van de enige luie ochtend van de reis. Daarna gaan we naar Petra met een paar stops onderweg. We zullen samen dineren in de buurt van Petra, in het mooie stadje Wadi Musa, klaar voor de grote dag van morgen.

DAG 4:

PETER! Een van de zeven wereldwonderen! Vandaag is de dag. Eerlijk gezegd is vandaag een fysieke uitdaging op zich. Maar is het ooit de moeite waard. Voor de energieke onder ons, we staan ​​om 17.30 uur bij de ingang om de beste reishack ter wereld te zien, PETER AT YOUSELF!

Voor langzamere mensen hebben we een normale dag die op een normaal tijdstip begint. Je bent vrij om Petra solo te verkennen en naar elke hoek en grot te rennen, of loop met onze lokale gids en leer over de cultuur en geschiedenis van deze magische plek.

Verwacht tot 35.000 stappen op je smartwatch, schoenen indien nodig!

DAG 5:

Oke dan. Hier zijn we. Heb je ooit 100 km gefietst? Dit is je laatste dag waarop je deze vraag met nee kunt beantwoorden!

We nemen ons eigen vervoer buiten de stad om de steile heuvels te vermijden (gymnastiekvrienden kunnen fietsen als ze dat willen). Dan starten we de cyclus. Vandaag zal 35-55 km zijn, afhankelijk van het weer en het verkeer. Van buiten Wadi Musa naar een klein woestijndorp genaamd Abbasiya.

Na de fietstocht rijden we het laatste uur of zo de woestijn in en vestigen we ons in ons prachtige bedoeïenenkamp. Diner in het kamp, ​​traditioneel Jordaans eten en tijd om je vermoeide botten te laten rusten.

DAG 6:

Fietsdag 2 ronde! We zijn de fietsgoden nog zo’n 50 km schuldig. Als we de sterkte van de groep beoordelen, gaan we ofwel terug naar waar we gisteren gebleven waren en vervolgen we de resterende 50 km terug naar Wadi Rum. Of we gaan naar de woestijn en rijden 50 km op een veel sexyer manier, rijdend in de woestijn! Hoe dan ook, we gaan 100 km rijden en deze donaties verdienen. Bedankt iedereen! We zitten die nacht in hetzelfde kamp, ​​dus ga weer zitten. Je bent vrij om de rest van de reis te genieten zonder de wolken van een fietstocht van 100 km!

DAG 7:

Vandaag is Wadi Rum in al zijn glorie. We rijden in een SUV en verkennen de woestijn. Van de huizen van Lawrence of Arabia tot de eeuwenoude duinen. Wadi Rum staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bereid je voor om je geest te laten blazen.

DAG 8:

Vandaag is het bijna alsof we een “normale” toerende band zijn. Schok, verschrikking. We ontbijten in de woestijn en nemen dan een privétransfer naar de badplaats Aqaba aan de Rode Zee. Het is sinds de 13e eeuw een ontsnapping aan hitte en zand voor culturen uit het Midden-Oosten.

Vandaag jongens, jullie hebben een aantal optionele activiteiten of zitten in ons 4* hotel, drinken cocktails en relaxen bij het zwembad. Als iemand een pauze kan rechtvaardigen, dan zijn wij het wel. Aqaba heeft ook iets meer bars dan enige andere stad in Jordanië, dus misschien een avondje uit om onze succesvolle cyclus te vieren? Waarom niet!

DAG 9:

Laatste dag. Lazy ontbijtbuffet gevolgd door optionele lunch. Vermoei jezelf echter niet, want we hebben een cruise bij zonsondergang om onze reis samen te voltooien. Jordan in stijl zien.

DAG 10:

Dat is het mensen. We kunnen uw plannen bespreken via e-mail en chat. We kunnen elk uur transfers terug naar Amman, de hoofdstad, faciliteren (het is een reis van 3,5 uur). Mam en ik doen het rond lunchtijd. Of je kunt meer tijd in Aqaba doorbrengen als je dat liever hebt. Misschien zelfs doorreizen naar Egypte, Israël of verder? Daar kunnen we later allemaal over praten.

DATUM

Van 27 september tot 6 oktober 2023

10 dagen / 9 nachten.

DE PRIJS

$ 2.599 (£ 2.149) per persoon op basis van tweepersoonskamer*

*Geen zorgen! U kunt boeken als u alleen bent. De meeste van mijn reizigers komen alleen en ik breng ze samen in tweepersoonskamers van hetzelfde geslacht. Een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en altijd een leuke groep!

** Er is één supplement beschikbaar als je een eigen kamer wilt.

WAT ZIT ERBIJ:

 • Alle accommodaties 3* of hoger (behalve kamperen).
 • Voor ontbijt
 • Alle vervoer
 • Jordanië visum
 • Alle toegangsprijzen inclusief Petra
 • Jordanië reisgids
 • Westerse gids (ik!)
 • Luxe AC-bus
 • Fietsen (subcross 30 – 3×9 versnellingen), helmen, water, enz. voor een rit van 100 km
 • Ondersteuningsvoertuig voor een fiets
 • Uitgebreide Fietsgids
 • Fietslunch op de 5e en 6e dag
 • Bedoeïenendiner gedurende 3 nachten in Wadi Rum
 • Wadi Rum Jeeptour bij zonsondergang
 • Toegang tot de Dode Zee
 • Stadstour door Amman
 • Aqaba Sunset Boat Cruise

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Internationale gevechten (de reis begint officieel vanaf het moment dat mijn team je ophaalt op de luchthaven van Amman)
 • Extra eten en drinken
 • Eventuele persoonlijke uitgaven
 • Alle soorten tips en portages
 • Transfer terug naar Amman op of na dag 10. Ik kan u echter helpen het gemakkelijker te maken, maak u geen zorgen.

VERTEL ONS OVER DE CYCLUS! HOE MOEILIJK IS HET?

Haha, de vraag van een miljoen dollar! Allereerst zijn er geen e-bikes in Jordanië! Ze classificeren ze als scooters en hebben een vergunning nodig, dus schrap dat. Het was het eerste wat mijn moeder me vroeg!

Voordat ik verder ga, onthoud alsjeblieft dat ik dit heb ontworpen met mijn 74-jarige moeder in gedachten. Dus als zij het kan, kan ieder van jullie het!

Oké, het is een gewone fiets. Maar goed. Het is geen “racefiets” (het zijn de dunste fietsen met dunne banden die ze gebruiken in de Tour De France), maar het is ook geen grote, zware mountainbike. Ergens tussen de twee. Het is handig en het is ontworpen voor precies wat we doen.

PEDALEN: De pedalen zijn geen clip-on pedalen. Simpele pedalen.

OPPERVLAK: Sommige verhard, sommige off-road, sommige onverhard. Maar het is niet erg uitdagend, maak je geen zorgen.

OP NEER: BEIDE! Maar niets gek steil, en over het algemeen beginnen we hoger en eindigen we lager. Dus niet erg.

KAN IK EEN FIETS OVERSLAAN? Als je $ 500 of meer inzamelt, ja, dan kun je je aanmelden en de cyclus overslaan. Als je voor of zelfs tijdens de rit geblesseerd raakt, of als je moe bent, kun je secties uitzitten door in de ondersteuningsmachines te springen. Maak je geen zorgen. De reis is een uitdaging, maar we willen ook dat iedereen het naar zijn zin heeft. Ik weet dat sommigen van jullie mij volgen terwijl ik ultramarathons van 200 km loop of de Everest probeer te beklimmen enz. Ik beloof je dat dit niet een van die reizen is (hoewel mijn moeder er natuurlijk wel zo over denkt!).

STEUN? We hebben reserveonderdelen, monteur, reservebanden enz. Als je problemen hebt, helpen we je!

HOE ZETELS TE RESERVEREN

Zoals altijd kunt u contact met mij opnemen en direct betalen als u dat wilt. Ik kan bankoverschrijvingen doen naar mijn Britse, Revolut- of Thaise rekeningen. Of PayPal. Of u kunt HIER klikken en met creditcard betalen.

ONTWIKKELEN VAN MIDDELEN VOOR DE ZIEKTE VAN PARKINSON

Kortom, de droom is $ 20.000 (wat ongeveer £ 16.000 is voor mijn Britse mensen). Maar ik heb een bescheidener doel gesteld van $ 10.000 (£ 8.250), dus het is niet zo eng voor ons allemaal!

Als we 18 mensen meenemen, betekent dit dat we allemaal kunnen proberen om geld in te zamelen, te bedelen, te lenen en £ 400/$ 500 per persoon te stelen, we zijn er bijna. Ik weet zeker dat we dat kunnen. We hebben tijd, we hebben een geweldig doel en we hebben een coole maar uitdagende reis om te motiveren.

De reden

Heel eenvoudig, het doel is om te doneren om een ​​geneesmiddel voor de ziekte van Parkinson te vinden. De specifieke organisatie waarmee we samenwerken is Cure Parkinsons (https://cureparkinsons.org.uk). Ik zal hiernaar linken en het privé sturen naar iedereen die zich aanmeldt en dan kunnen we allemaal ons best doen om ons persoonlijke fondsenwervingsdoel van $ 500 per persoon te bereiken! Bedankt jongens!