MALI TOUR, ALLEEN OP UITNODIGING, inclusief een privévlucht naar Timboektoe!

ALLEEN UITNODIGING MALI TOUR (inclusief Timboektoe!)

Eindelijk mijn Mali-tour. Alleen op uitnodiging. Goede mensen. Zoals velen van jullie weten ben ik al jaren bezig om eindelijk een reis naar Mali te organiseren. Geen oude reis naar Mali, een reis die de laatste grens van hardcore reizen in Timboektoe omvat!

MALI TOERISTISCHE DATA:

Ik heb ze goedgekeurd, maar ik zal ze niet online plaatsen. Om veiligheidsredenen gebeurt dit alleen privé via e-mail en WhatsApp.

MALI TOERISTISCHE REIS:

DAG 1;

Aankomst in Bamako. Afhankelijk van vluchttijden mini stadstour, daarna groepsdiner en borrel.

DAG 2:

Private Jet baby (eigenlijk meer als een 50 jaar oud propellervliegtuig gestolen van de Sovjets, maar werkt nog steeds)! Eigenlijk de reden waarom reizen zo verdomd duur is. Vandaag vliegen we voor een dag naar Timboektoe. Zie de beroemde Adobe-moskeeën, kijk naar een traditionele Toureag-dans, zie hoe een beroemde kalligraaf zijn magie uitwerkt, en dan zijn we weg voordat we een scène veroorzaken.

Vlucht naar Mopti. Hier nemen we de rivier de Bani voor een riviercruise en bezoeken we de lokale vismarkt.

DAG 3;

De tweede coolste plek op onze Mali-tour, Djenne. We bezoeken de Grote Moskee, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Lunch bij een lokale familie en dan door naar Sana om de modder vissershaven op te breken. Eindig in Segou waar we overnachtten.

DAG 4:

Na de brekkie gaan we naar SegouKoro, de voormalige hoofdstad van het Bambara-koninkrijk. Een riviercruise en een traditionele Malinese lunch, bezoek daarna de Bozo-vissers en verken hun unieke cultuur. Pak wat anti-misselijkheidstafels en kijk met ons mee hoe ze lokaal gierstbier maken! En dan een roadtrip en een overnachting in Sibiu.

DAG 5:

Vandaag verhuizen we naar het land van Manding, naar Sibiu. De thuisbasis van de Mandinka, een etnische groep die afstamt van het 13e-eeuwse Malinese rijk. De belangrijkste plek hier is de Kamayan-boog, een historische ontmoetingsplaats van soldaten, krijgers, Sovjets en kenners in de 13e eeuw.

We sluiten de dag af met een bezoek aan de offergraven en er wordt een Dogon dans georganiseerd in het dorpje Siby.

Rijd terug naar Bamako waar we aan boord gaan van een traditionele houten boot om het leven op de rivier de Niger, de op twee na langste rivier van Afrika, te ervaren; we bezoeken de zandhaven en tijdelijke vissersdorpen en kamperen voor de nacht.

DAG 6:

Het hangt natuurlijk allemaal af van je vluchttijden. Maar na het ontbijt wordt de dag gebruikt om Bamako te bezoeken: Nationaal Museum, poppenatelier, fetisjmarkt en ambachtelijke markt en monumenten. Daggebruik bij Auberge Amassakoul voor transfer naar de luchthaven is mogelijk.

Keer terug naar Bamako voor luchthaventransfer vanaf hier. Veilig en wel (hopelijk!).

MALI TOUR PRIJZEN:

Wees voorbereid. Vergunningen, “betalingen” aan ambtenaren, uitnodigingen, steekpenningen en natuurlijk een privé chartervlucht van en naar Timboektoe betekent dat een verblijf van een week in Mali ons het volgende kost:

$ 4.599. Oh! Ik weet.

Er zijn slechts 14 stoelen beschikbaar in het vliegtuig, aangezien er 16 in het vliegtuig passen. Ik en mijn provisie zijn natuurlijk 15e en 16e.

Wat zit erbij?

 • Alle accommodaties (van camping tot 2* en 3* plaatsen. Dit zijn geen Thaise inwoners, wees voorbereid!)
 • Alle ontbijt
 • Al het transport, inclusief een (blijkbaar dure) privécharter van en naar Timboektoe
 • Lokale, Engelssprekende gids
 • Westerse gids (ik!)
 • Alle vermelde activiteiten
 • Alle toegangsprijzen zijn aangegeven
 • Luchthaven transfers

Wat is niet inbegrepen?

 • Internationale vluchten van en naar Bamako
 • Reisverzekering (verplicht! Ik raad ook echt een ontvoeringsverzekering aan voor deze reis)
 • Lunch en diner
 • Tips voor lokale gidsen
 • Visumkosten (betaald bij de dichtstbijzijnde ambassade bij het aanvragen van een visum)

Mali-visum

Je moet deze reis verdienen, mensen. Mijn jongens zorgen voor onze registratie- en uitnodigingsbrieven en al het andere dat we nodig hebben. Maar dan moeten we nog naar de Malinese ambassade om het toeristenvisum te halen.

Voor mij in Bangkok voel ik ook jouw pijn. Er is geen ambassade in Thailand of Zuidoost-Azië. Ik moet terugvliegen naar Ierland/VK naar Londen of naar Delhi in India. U kunt uw dichtstbijzijnde ambassade vragen of ze postaanvragen toestaan, de meeste doen dat.

Is Mali veilig om te bezoeken?

Er is een reden waarom Mali een van de minst bezochte landen ter wereld is. De hoofdstad Bamako is veilig. Een deel van het westen en noorden is veilig. Timboektoe en dat district? Nee, het is niet veilig. Je gaat volledig bewust van dit feit mee op deze reis. Als de vlucht aan de grond zit en mislukt, betaal ik jullie alles terug wat ik krijg. Het is een risico dat we nemen met deze reizen, net als onze reis naar de Centraal-Afrikaanse Republiek en Zuid-Soedan vorig jaar. En wat een epische reis bleek het te zijn!

Ik zal alle voorzorgsmaatregelen nemen om de veiligheid te vergroten en mijn houders gebruiken, die een voormalige werknemer meerdere keren heeft gebruikt tijdens reizen naar Mali.

Hoe kun je deelnemen aan mijn Mali-tour?

Helaas mensen met uitnodigingen.

Vanwege veiligheidsrisico’s wordt dit aangeboden aan mensen die eerder met mij hebben gereisd of die online hebben gecommuniceerd met hun echte identiteit. Ik weet dat er een enorme vraag is naar deze reis, maar stuur me een e-mail om aan de lijst te worden toegevoegd. Ik zal er begin volgend jaar nog een doen als we het voor elkaar krijgen!