Mount Vinson en de Zuidpool 2023/2024

Mount Vinson en de Zuidpool 2023/2024

Met als doel om als eerste elk land, de bijbehorende 7 toppen (Messner’s lijst) en de Noord- en Zuidpool te bezoeken, durf ik deze winter Mt Vinson op Antarctica te beklimmen, op voorwaarde dat ik met succes de Everest kan beklimmen. de eerste! Ik ga ook proberen de Zuidpool te raken terwijl ik daar ben.

Dit is niet “mijn reis” (zoals mijn reizen naar Irak, Mauritanië, Mali, Jordanië, enz.), dit is gewoon een reis waar ik aan meedeed. Maar jullie zijn van harte welkom om mee te rijden!

Meer over het beklimmen van de hoogste berg van Antarctica, Mount Vinson

Als je niets weet over de 7 Summits, de hoogste berg op elk continent, LEES DIT. Mount Vinson beklimmen is mijn finale vanaf 7.

Hoeveel kost het?

Veel van! Ik had $ 50.000 begroot. Oh!

Hoe lang duurt het?

De expeditie duurt meestal 12 of 13 dagen. Dus noem het 2 weken.

Hoe moeilijk is het?

Het is “slechts” ongeveer 5000m, dus de hoogte valt mee. Maar het is koud! Het is moeilijk. Dit betekent dat de meeste bedrijven het markeren als “extreem intens”. Kortom, wees in de beste vorm van je leven.

Meer over reizen naar de Zuidpool

Ik hoop 2 vliegen in 1 klap te slaan en de Zuidpool te raken terwijl ik in de buurt ben! Er zijn grofweg 3 opties. Vlieg, vlieg zij aan zij en ski een week naar de paal (bekend als “de laatste etappe”) of ski een heel continent! Op een dag zal ik de derde optie doen, maar voor nu is het te duur (tot $ 100.000, wauw). Dus ik ga voor de (nog steeds dure) goedkoopste optie. Invliegen.

Hoeveel kost het?

Zonder de vinson-stijging kan het ongeveer $ 70.000 zijn. Als we de klim en de paal bij elkaar optellen, ongeveer $ 90.000. Enorme besparingen.

Hoe lang duurt het?

Reken hiervoor 10 dagen extra.

Hoe moeilijk is het?

Als het maar een vlucht is, is het helemaal niet moeilijk.

Wil je me vergezellen? Geef me een bericht!

E-mail me (johnny op onestep4ward.com) of instagram (@onestep4ward) als je mee wilt doen met de hoogste berg van Antarctica, Mount Vinson, en/of naar de Zuidpool wilt gaan! Het is altijd beter om met iemand anders te lijden! hahaha