Naar Luce in 2022

Een terugblik op de hoogtepunten en slechtste van Cheap Vacations 2022 met ons jaarlijkse reis- en blogoverzicht, inclusief Italiaanse eilanden, Schotse treinreizen, Malta, Zuid-Frankrijk en meer.

Nu we een nieuw jaar ingaan en voordat we plannen maken voor 2023, bekijk ik 2022 op de blog en onderweg. Ik schrijf deze jaaroverzichten sinds ik begon met bloggen in 2011, en ze zijn een beetje een reisdagboek dat me terugvoert naar avonturen, mensen en plaatsen uit vervlogen tijden.

En na drie dramatische jaren is het zo leuk om te zeggen dat 2022 voelde als een terugkeer naar “normaal” (of in ieder geval zo dichtbij als we waarschijnlijk zullen komen). Hoewel de pandemie nog niet voorbij is, was 2022 het jaar waarin de meeste reisbeperkingen werden opgeheven en mensen begonnen terug te keren naar de wereld. Dus wat had 2022 in petto voor deze reisblogger?

2022 op de blog

Nadat de reis- en reisblogindustrie de afgelopen twee jaar een beetje in de war was geraakt, maakte reizen deze zomer zeker een comeback en veel mensen stonden te popelen om de verloren tijd in te halen. En in tegenstelling tot vorig jaar, toen mensen vooral naar het Britse reisnieuws keken, heeft Europa dit jaar een hoge vlucht genomen, met name de inhoud over Italië, Griekenland en Spanje.

Hierdoor is de blog terug op het niveau van voor de pandemie en verder, met het hoogste aantal paginaweergaven en bezoekers. Iedereen heel erg bedankt voor het lezen. En mijn lokale site Explore the Cotswolds had een nog epischer jaar met een toename van 350% in verkeer in vergelijking met vorig jaar (toen het vrij nieuw was natuurlijk, maar het klinkt nog steeds goed!).

Achter de schermen heb ik een groot deel van de oude site-inhoud bijgewerkt (de oudste berichten zijn van 11 jaar geleden, waarvan sommige serieus aan vernieuwing toe waren) om ervoor te zorgen dat alles up-to-date en nauwkeurig is. Hoewel er nog 160 posts te gaan zijn, is dit een taak die ik tot 2023 en mogelijk daarna zal voortzetten.

Maar het grote nieuws van het jaar was dat ik erin slaagde een aantal grote reisdoelen af ​​te vinken en een Lonely Planet-bijdrager te worden door het hoofdstuk over Zuidoost-Engeland te schrijven voor hun nieuwe Experience Great Britain*-gids. Ik gebruik de Lonely Planet-boeken sinds ik meer dan 25 jaar geleden begon te reizen, dus het was een echte droom om ermee te werken en mijn naam gedrukt te zien.

2022 onderweg

2022 bracht me naar vier landen (Malta, Italië, Griekenland en twee reizen naar Frankrijk) met een duidelijk thema: terugkeren naar landen – en soms zelfs bestemmingen – waar ik in het verleden van heb genoten. Er is iets geruststellends aan het terugkeren naar een oude favoriet, en het feit dat de mijne zon heeft, een prachtig landschap en heerlijk eten en drinken helpt.

In de loop van het jaar heb ik acht vluchten gemaakt (een paar meer dan ik zou willen, en ik zal werken om dat terug te brengen tot zo weinig mogelijk in 2023), negen veerboten, één nachttrein, twee Eurostars en veel treinreizen . Verenigd Koninkrijk. Dus wat waren de beste dingen? Hier zijn mijn maandelijkse reishoogtepunten (samen met wat slechte verlichting) van 2022 Cheap Vacations.

Januari

Het jaar begon met een reis naar het mooie Log House Holidays – blokhutten aan het meer in de Cotswolds die eruitzien alsof ze in Canada zouden kunnen zijn. Het was mijn vierde reis daarheen en het was oorspronkelijk gepland voor juni 2020, maar liep verschillende keren vertraging op vanwege Covid. Aan de positieve kant viel de verplaatste datum samen met de verjaardag van mijn partner, dus we vierden het met wandelingen op het platteland, champagne in het bubbelbad en marshmallows op het vuur.

Februari

Februari bracht me terug naar Schotland met een paar winterse dagen om het gebied rond Lochness in de Hooglanden te verkennen. Ik nam mijn vriendin Jill mee en we proefden whisky bij Glen Ord Distillery, bezochten Beauly Priory en de ruïnes van Urquhart Castle, probeerden een e-bike en wandelden door de sneeuwbanken bij Suidhe Lookout, maar zagen het monster niet.

Maart

In maart ging ik terug naar Malta voor een broodnodige dosis zonneschijn. Ik was er al een paar jaar geleden geweest, dus ik had geen grote lijst met dingen die ik wilde doen, het ging meer om het verkennen van de straten van Valletta, een paar dagtochten rond het eiland, ontspannen in de zon en bezienswaardigheden bekijken . de gekke (en extreem luidruchtige) verkiezingsvieringen.

april

De Cotswold Way is een wandelroute van 165 kilometer tussen Chipping Campden en Bath. En mijn moeder, tante en neef begonnen het in 2020 te lopen als een pandemieproject. Het raakte een beetje op een zijspoor toen de wereld vorig jaar weer begon open te gaan en alles druk werd, maar we eindigden eindelijk de laatste twee etappes in april en eindigden in Bath Abbey.

De Cotswold Way was nog maar het begin van mijn verkenning van Cotswold dit jaar. Een lokale blog is een geweldig excuus geweest om erop uit te gaan en te zien wat er voor de deur staat – ik bracht in april een paar dagen door in Bourton-on-the-Water om de lokale wandelingen (en pubs) te verkennen. En we vierden ook het verlate vrijgezellenweekend van mijn zus met een paar dagen in Glastonbury en Wales.

in mei

Ik bracht veel tijd door in Edinburgh in het pre-Covid-tijdperk, maar ben sinds 2019 niet meer in de stad geweest. Dus nam ik in mei een groep vrienden een week mee om enkele van mijn favoriete plekken te zien, zoals Calton Hill, Museum of Scotland, Dean Village en Stockbridge.

We hebben ook nieuwe dingen geprobeerd met een diner bij de prachtige Gothic Witch by the Castle en een dagtocht naar Stirling Castle. Een van de minpunten van de reis was het thuiskomen met Covid nadat we het twee jaar lang hadden weten te vermijden, maar gelukkig werd niemand al te erg getroffen.

juni juli

Mijn grootste reis van het jaar was een eilandavontuur van twee weken in Zuid-Italië. We begonnen in Napels en namen de veerboot naar Procida, een klein eiland met kleurrijke vissershavens en zwarte zandstranden. Vervolgens reisde het naar het naburige eiland Ischia, een groter, bergachtig eiland dat bekend staat om zijn thermale baden en Castello Aragonese.

Uiteindelijk gingen we terug naar een van mijn oude favorieten, Sorrento, waar we een paar dagen verbleven en dagtochten maakten naar Pompeii en de kust van Amalfi. De reis versterkte hoeveel ik van Italië en zijn eten en drinken hou. Hoewel mijn beste tip zou zijn om de kust van Amalfi in juli niet te bezoeken als je niet van drukte en zinderende hitte houdt!

augustus

2018/2019 In 2016 rondde ik mijn master Sustainable Tourism af aan de Universiteit van Glasgow, maar door Covid hebben we nooit een diploma-uitreiking gehad. Dus in augustus kon ik eindelijk mijn toga aantrekken en mijn certificaat ophalen in de grote Bute Hall van de universiteit (wat een beetje vreemd was aangezien ik op hun Dumfries-campus studeerde en er maar één keer was geweest!).

Ik gebruikte het ook als excuus om in stijl naar Schotland te reizen in een van de tweepersoonskamers met eigen badkamer op de Caledonian Sleeper-nachttrein. We hielden vast aan het treinthema voor een reis met de Jacobite Steam Train (ook bekend als de Hogwarts Express) van Fort William naar Mallaig en brachten een paar dagen door met het verkennen van het gebied rond Fort William.

september

September was mijn drukste reismaand in jaren, beginnend met een treinreis naar het zuiden van Frankrijk voor een paar dagen in Cassis met mijn mama, papa en zus. We wandelden door het naburige Calenques National Park, zwommen in de zee, leerden Provençaalse zeep maken en keken vanaf ons balkon ’s avonds naar de boten in de haven.

Een paar dagen later ging ik terug naar Hydra in Griekenland. Ik werd vorig jaar verliefd op dit autovrije eiland en het was zo leuk om terug te zijn, een aantal van onze favoriete restaurants, bars en stranden opnieuw te bezoeken en nieuwe plekken te ontdekken (en vrienden te maken met veel nieuwe katten).

oktober en november

De rest van de herfst betrof lokale reizen. Ik maakte nog een Cotswold-verkenningsreis naar het mooie stadje Chipping Campden om enkele wandelingen uit te proberen (waarvan we er één moesten opgeven nadat het begon te regenen – verliefd worden op het VK in de herfst!). Verder was er het jaarlijkse Literary Festival in mijn geboortestad Cheltenham en dagtochten naar Castle Combe en Broadway in de Cotswolds om de mooiste herfstkleuren te zien.

December

Mijn laatste reis van het jaar was naar een andere oude favoriet – Parijs. Dit is een andere plaats waar ik vaak kwam, maar waar ik sinds de pandemie niet meer ben geweest. Dus bezocht ik de oude plekken in Saint-Germain en Montmartre opnieuw en ging ik voor een feestelijk thema met twinkelende lichtjes, kerstmarkten en (soms grillige en altijd over-the-top) etalages.

En dus tot 2023?

Een van de bijwerkingen van de pandemie lijkt te zijn dat ik eindelijk heb omarmd om spontaner te zijn en dingen niet te ver vooruit te plannen. Het enige dat ik tot nu toe heb bevestigd voor 2023 is een reis naar Mallorca in maart om het grote reisjubileum te vieren.

In 2003 gingen mijn vriend Nicky en ik op een episch avontuur van 18 maanden rond de wereld, waarbij we India, Zuidoost-Azië en Australië bezochten. In de afgelopen 20 jaar (waar is het gebleven?) hebben we een huis, baan, kinderen, huwelijk, scheiding en meer meegemaakt, maar we zijn nog steeds vrienden. En het jubileum is het perfecte excuus om het te vieren met nog een reis samen.

Er zullen dit voorjaar ook veel bezoeken aan Edinburgh zijn, aangezien ik aan een groot nieuw werkproject werk (daarover later meer). En zoals altijd voel ik me aangetrokken tot een bezoek aan Italië en Griekenland, waarbij Sicilië en het autovrije Griekse eiland Kastellorizo ​​bovenaan mijn verlanglijstje staan.

Maar het laatste nieuwe land dat ik bezocht was Finland begin 2019, dus misschien is het tijd voor iets nieuws? Hoe dan ook, ik kijk ernaar uit om vele reizen met jullie allemaal te delen – iedereen bedankt voor het volgen in 2022 en op een fantastisch 2023!