Serveert Qatar Airways alcohol?

Serveert Qatar Airways alcohol?

Ik begrijp. Ik wil ook geen droge luchtvaartmaatschappij. Dus schenkt Qatar Airways alcohol? Of is het zoals Saudi Airways, Egypt Air en Kuwait Air? Nou, vrees niet mijn vrienden, Qatar Airways schenkt alcohol? Bovendien schenken ze geweldige alcohol. Ook in de economie. Zie waar ze voor zijn verderop in het artikel.

Serveert Qatar Airways alcohol?

Dit is een vraag die we vaak krijgen. Dat drinken in Doha streng gereguleerd is, is algemeen bekend, maar volgt Qatar Airways als internationale luchtvaartmaatschappij het voorbeeld van eigen land of zijn de drankjes van Qatar Airways vergelijkbaar met die van andere internationale luchtvaartmaatschappijen? In deze gids behandelen we zaken als of Qatar Airways alcohol aanbiedt in economy class of alleen in business class, de regels voor het schenken van alcohol tijdens de ramadan en meer.

Het korte antwoord is ja, Qatar Airways schenkt alcohol op haar vluchten. Qatar Airways is geen droge luchtvaartmaatschappij en Hamad International Airport staat ook alcohol toe. Daarom kunt u zowel op Qatar Airways-vluchten als op Hamad International Airport alcohol verwachten.

Het type alcohol en de frequentie van de service zijn echter afhankelijk van de klasse waarin u vliegt en de tijd van het jaar waarin u reist (daarover later meer). Het is belangrijk op te merken dat er regels zijn voor het gebruik van alcohol op Qatar Airways.

Alcohol op Qatar Airways:

Uitzonderingen Een van de belangrijkste uitzonderingen op de beschikbaarheid van alcohol op Qatar Airways is tijdens de ramadan. Tijdens deze heilige maand valt de luchthaven van Doha droog, net als het hele land Qatar. Er wordt echter nog steeds alcohol geserveerd op vluchten van Qatar Airways tijdens de ramadan, zij het op een discrete manier uit respect voor vastende passagiers.

Drinkregels van Qatar Airways Het is belangrijk dat u tijdens een vlucht nooit overmatig drinkt of bedwelmd raakt, aangezien dit oneerlijk is voor zowel de cockpitbemanning als de medepassagiers. Dit principe is zelfs nog belangrijker op vluchten van Qatar Airways. De reden hiervoor is dat het illegaal is om onder invloed van alcohol te zijn in Qatar.

Als u ervoor kiest om te drinken op een vlucht van Qatar Airways, zorg er dan voor dat u niet te veel alcohol consumeert, gebruik geen consumptie die gedragsveranderingen veroorzaakt en gebruik geen alcohol als u van plan bent om bij aankomst in Qatar te rijden. Qatar heeft een nultolerantiebeleid voor rijden onder invloed, waardoor het een ernstig misdrijf is.

Heeft Qatar Airways bars aan boord?

Als u reist op een vlucht van Qatar Airways die wordt uitgevoerd door een A380-vliegtuig, hebt u recht op het gebruik van de bar aan boord naast de reguliere drankenservice. De bar biedt een breed scala aan drankjes, waaronder bier, wijn en cocktails. Dit is alleen beschikbaar voor business class en first class flyers.

Serveert Qatar Airways alcohol in economy class?

Ja, Qatar Airways schenkt alcohol in Economy Class. Alcoholservice is zelfs in economy class gratis en wordt tijdens de reguliere maaltijden verstrekt. Daarnaast is er een ruime keuze aan frisdranken. Het cabinepersoneel biedt na de maaltijden regelmatig water, jus d’orange en thee en koffie aan.

Economy class dranken van Qatar Airways

Nu u weet dat er alcohol wordt geserveerd in Qatar Airways Economy Class, gaan we het hebben over de drankopties. Zoals verwacht op de meeste internationale vluchten, biedt Qatar Airways wijn (zowel rood als wit), bier en sterke drank aan in economy class. Gedistilleerde dranken die kunnen worden aangevraagd, zijn onder meer gin (meestal van het merk Beefeater), whisky (meestal Johnnie Walker), Smirnoff Vodka en cognac en Baileys op geselecteerde vluchten.

Serveert Qatar Airways alcohol in business class?

Ja, Qatar Airways biedt alcohol aan in business class. De lijst met beschikbare dranken, zowel alcoholisch als niet-alcoholisch, is uitgebreid. Passagiers worden bij het instappen meestal begroet met een glas champagne. Maar ook de traditionele citroenmuntdrank is populair bij passagiers. Alcoholische dranken zijn verkrijgbaar tijdens de maaltijden, maar aangezien de service on-demand is, kunnen passagiers op elk moment hun favoriete drankje aanvragen.

Welke drankjes bieden ze aan in Business Class van Qatar Airways?

Ja, Qatar Airways schenkt alcohol in business class en biedt een uitgebreide lijst van zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken.

Bij het instappen wordt u meestal begroet met een glas champagne. Ik moet echter toegeven dat mijn persoonlijke favoriete Qatar Airways-instapdrankje hun traditionele citroenmunt is.

Alcoholische dranken zijn verkrijgbaar tijdens de maaltijden en aangezien maaltijd- en drankservice op aanvraag wordt aangeboden, kunt u op elk moment een drankje naar keuze aanvragen.

Welke drankjes worden geserveerd in Business Class van Qatar Airways? Qatar Airways biedt een breed scala aan dranken in haar business class-cabines. De volgende alcoholische dranken zijn meestal verkrijgbaar:

  • Wijnen (rood, wit en rosé)
  • Bier
  • Champagne
  • Gin
  • Whisky
  • Haven
  • Cognac
  • Bailey
  • Wodka

Daarnaast biedt Qatar Airways Business Class cocktails, waaronder populaire opties als Gin and Tonics, Bloody Mary’s, Screwdrivers en Mimosa’s.

Veelgestelde vragen over alcohol op Qatar Airways:

Mag je alcohol meenemen naar Qatar?

Nee, u mag geen alcohol meenemen naar Qatar. Als u naar Qatar reist, wordt het afgeraden om belastingvrije alcohol te kopen. Bij binnenkomst in Qatar worden tassen gecontroleerd op alcohol en alcohol is ten strengste verboden.

Als u echter via Doha Airport reist en op uw bestemming alcohol is toegestaan, mag u met Qatar Airways met belastingvrije alcohol reizen.

Kan ik drinken op Doha Airport en schenkt Qatar Airways alcohol in economy class of op de luchthaven?

Ja, u kunt alcohol nuttigen op Doha Airport.

Is er alcohol in de lounges van de luchthaven van Doha?

Hoewel er beperkte gebieden zijn waar alcohol wordt geschonken aan economy-passagiers, kunnen loyaliteitsklanten van Qatar Airways en business class-passagiers genieten van alcohol in de Mourjan- en business class-lounges.

Mag ik tijdens de ramadan alcohol drinken in Qatar?

Hamad International Airport heeft een droge periode tijdens de heilige maand Ramadan.