Sneeuwwandelen in het Rwenzori-gebergte: mijn ervaring.

We begonnen onze reis met een transfer van Entebbe naar de stad Kasese waar Rwenzori Expeditions ons een overnachting had geboekt in het Sandton hotel op Bed and Breakfast. Tijdens de overdracht met de door het bedrijf aangestelde chauffeur-gids Moses, besprak hij veel dingen die ons het gevoel gaven dat we de primaten in Kibale en de gorilla’s hadden gemist, dus stelden we voor om een ​​verlenging toe te voegen om de berggorilla’s te bezoeken. het beroemde Bwindi Impenetrable National Park voor gorillatrekkingen.

De reis van Entebbe International Airport naar Kasese met een tussenstop in Fort Portal City (de schoonste stad van Oeganda) duurde ongeveer 8 uur. Een woord van dank aan Moses, die ons voorzichtig op weg wist te leiden.

Bij aankomst in het Sandton hotel kregen we gezelschap van Ronald, onze grondofficier.

Een aanbetaling is vereist,

Halima, reserveringsmedewerker bij Primate Safari Experiences, vroeg via het online betalingsplatform van het bedrijf om een ​​aanbetaling van $100 per persoon. Dit waren de boekingskosten en we moesten het saldo bij aankomst bij de kassier betalen. (Aanbevolen flexibel boekingsbeleid geadverteerd op hun website!) Ik geef ze een bonus voor deze betalingspraktijk!

Laat me je na het boekingsproces begeleiden op een bergbeklimmingstocht in het Rwenzori Mountains National Park.

Rwenzori Mountains National Park ligt in het zuidwesten van Oeganda en staat bekend om de gletsjers en besneeuwde toppen van de Rwenzori Mountains. Geen enkele reiziger heeft er ooit aan gedacht om het Rwenzori-gebergte te bezoeken zonder de gedachte aan het veroveren van Margherita Peak, gelegen op Mount Stanley, gelegen op de grens van Oeganda en de Democratische Republiek Congo.

Het Rwenzori-gebergte is het op twee na hoogste gebergte van Afrika, na de Kilimanjaro en Mount Kenya, hoewel de tocht naar het Rwenzori-gebergte enigszins moeilijk is in vergelijking met de tocht naar de Kilimanjaro in Tanzania.

Onze gekozen route:

Elke reiziger die van plan is het Rwenzori-gebergte te bezoeken, moet weten dat er drie routes zijn; Kilembe Trail, Central Circuit en Bukuungu Trail. Voor ons hebben we gekozen voor de centrale keten.

Het centrale circuit van Rwenzori die is gelegen nabij de Mihunga-poort aan de voet van het Rwenzori Mountains National Park. Het is de oudste route die door de eerste ontdekkingsreizigers werd gebruikt om Rwenzoris te bezoeken en was de enige tot 2009 toen een tweede route werd aangelegd in samenwerking met de Uganda Wildlife Authority en Rwenzori Trekking Services.

Een snel feitje over gletsjers en wandelen

Het Rwenzori-gebergte bestaat uit 6 verschillende bergen, waaronder Stanley, Speke, Baker, Emin, Gesi en Saviola. Mount Stanley op 5.762 voet, de thuisbasis van Margherita Peak en gelegen aan de grens tussen Oeganda en Congo, is het op twee na hoogste punt van Afrika. Mount Baker, Abruzzi, is vernoemd naar Samuel Baker, de Britse ontdekkingsreiziger die Lake Albert ontdekte in het Rwenzori-gebergte in het noordoosten van Rwenzori in 1864. Tijdens onze wandeling 9-daagse unieke klim in Rwenzoriwe wandelden Mt Stanley, Mt Baker en Mt Speke omdat onze focus was om de Rwenzor-gletsjer te zien.

Budgetopties voor Rwenzori-bergtochten.

Het boekingsteam van Rwenzori Expeditions raadde een verscheidenheid aan bergtochten aan, van de meest eenvoudige tot de meest luxueuze, en we kozen voor de 9-daagse Unique Rwenzori Tour die alleen Mt Baker, Mt Stanley en Mt Speke omvatte. $ 1.780 voor een persoon.

De kortste reis is een 6-daagse bergbeklimmingsreis die werd teruggebracht tot ongeveer $ 950, en Margherita Peak is $ 1.407 inclusief uitrusting, toegang tot het park voor een 7-daagse trektocht naar Rwenzori. Al deze tarieven zijn voor klimmers die de Rwenzori Central Route gebruiken, een betrouwbare route die wordt aanbevolen voor beginners om de top van Mt Stanley te bereiken.

Dan over het unieke Bukuungu-pad; 10-daagse trektocht in Rwenzori kost $ 2450 voor een 10-daags avontuur in Rwenzoris en je gebruikt aarden tenten, kamperen in de wildernis. Verwacht geen luxe lodges zoals de Kilembe trails en Rwenzori central tracks, je zult je eigen tenten moeten opzetten voor dagelijkse overnachtingen en het kan soms te koud zijn! Het was duur en leek veel ervaring te vereisen voor reizigers zoals wij.

Kilembe-trektochten; ze zijn een beetje duur in vergelijking met de prijzen van Rwenzori Central Circuits, aangezien het bedrijf de neiging heeft om te citeren, behalve voor parkingangen die apart in rekening worden gebracht. De prijs is inclusief Rwenzori trekking permits, eten, hutten en Rwenzori trekking uitrusting die we apart huurden voor $100 per persoon.

Wees niet in Rwenzor

Tijdens onze briefing met de landmanager informeerde Ronald ons over de dingen die we niet mochten doen tijdens de wandeling.

  • Rijd niet alleen.
  • Loop niet te snel.
  • Ga niet naar verboden gebieden.
  • Laat geen plastic of ander afval achter op het wandelpad.
  • Blijf opgewonden om de hoge bergen om je heen te zien.

Afhankelijk van uw interesse en redenen om het Rwenzori Mountains National Park te bezoeken, zijn er verschillende safari-activiteiten beschikbaar, van natuurwandelingen door de lagere vegetatiebedekking, de top van Margherita Peak, vogels kijken en gemeenschapswandelingen buiten het park.

Als je in goede conditie bent, mis dan de Margherita Peak-sneeuwwandeling om 4 uur ’s ochtends niet.