Wanneer kun je New York het beste bezoeken?

Wanneer is de beste reistijd om naar deze stad (New York) te gaan? Eenvoudig antwoord: net als Parijs zouden we zeggen dat er echt geen slecht moment is om de Big Apple te bezoeken.

Van de bruisende drukte en felle lichten van de feestdagen tot een verfrissende herfstwandeling door Central Park, New York City heeft iets te bieden, ongeacht de tijd van het jaar dat u bezoekt.

Ook voor budgetreizigers is het nog steeds belangrijk om na te denken over de timing voordat u datums in uw agenda zet.

Een selectie van NYC hotels voor zomer: Het Ridgehotel en HI NYC Hostel

Herfst: mooi weer

Hoe graag we ook van de zomer houden, in de herfst bereikt New York City zijn hoogtepunt. Net als het mooie groen van Central Park, is het een must-see in deze tijd van het jaar. De theater- en muziekscene is echt aan het opwarmen (vooral rond Times Square en het Theater District) met nieuwe Broadway-shows, museumexposities en concerten. En dan is er nog het weer. Aangezien de luchtvochtigheid in de zomer plaats maakt voor aangename temperaturen (denk aan een spijkerbroek en een trui), hoef je je geen zorgen te maken dat je doorweekt van het zweet rondloopt. Als u een goede hotelprijs vindt in september of oktober, boek deze dan nu!

Bovendien ben je dicht bij leuke stadstradities zoals de New York City Marathon, de Greenwich Village Halloween Parade en de Macy’s Thanksgiving Day Parade.

NYC hotelkeuzes voor de herfst: Carlton Arms Hotel en Leo House

Winter: kouder maar goedkoper

Brrrrr… denk er niet eens aan om in de winter naar New York te reizen, tenzij je meestal een gezwollen jas gaat dragen. Cheapos wil misschien ook in januari of februari komen, wanneer de hotelprijzen het laagst zijn. Hotels die in het hoogseizoen € 250 kosten, kunnen dalen tot € 100 of minder. En als er minder bezoekers zijn, zijn de straten en attracties veel rustiger. Als je het koud hebt, zijn er tal van gezellige plekken om te genieten van lekker eten of een warm drankje, zoals deze Ierse pubs.

De weken voorafgaand aan Kerstmis en Nieuwjaar zijn enorm populair, maar dat is niet voor niets, want de lichten en energie van de stad zijn moeilijk te weerstaan. Als u een hotelkamer kunt bemachtigen, kunt u de Rockefeller Center Tree en de beroemde vakantievensters op Fifth Avenue trotseren voor een onvergetelijke vakantie.

NYC hotelkeuzes voor de winter: Chelsea Inn en Pod 39.

Lente: De vroege vogel vangt de worm

Het hoogtepunt van het lenteseizoen is het kijken naar New Yorkers die uit hun wintercocons tevoorschijn komen. Bij het eerste teken van warm weer gaan mensen naar prachtige groene ruimtes zoals Washington Square Park of pakken een tafel op een terras om van de zon te genieten. Het weer kan onvoorspelbaar zijn – de ene dag koud en regenachtig en de andere dag prachtig – dus zorg dat je voorbereid bent met een paraplu in de hand.

De High Line groener zien worden is een geweldige manier om een ​​middag door te brengen. Ga naar de Bronx voor de Yankees of Queens achter de Mets en woon een honkbalwedstrijd in het begin van het seizoen bij wanneer kaartjes gemakkelijker (en goedkoper) te krijgen zijn. Het is gemakkelijker om in het vroege voorjaar een goed hoteltarief te vinden, voordat de prijzen beginnen te stijgen als we mei en juni naderen.

NYC hotelkeuzes voor de lente: Het Jane Hotel en Pod 51 Hotel

Datums om op te letten

Voordat u begint met het plannen van uw reis, moet u weten dat het in bepaalde periodes van het jaar bijna onmogelijk is om een ​​goede hoteldeal te vinden. Het vakantieseizoen in New York is altijd druk en duur, vooral op oudejaarsavond. In het verleden hebben we echter fatsoenlijke hotelprijzen gevonden rond Thanksgiving en Kerstmis. Houd ook de kalender in de gaten voor grote evenementen zoals het Tribeca Film Festival, New York Fashion Week en de US Open, wanneer de prijzen omhoog kunnen gaan. Een lijst met alle jaarlijkse evenementen is te vinden op de New York City Official Guide-website.

Wanneer ga je graag naar New York?

Als je een specifieke strategie hebt om geld te besparen of als je het gewoon tijdens een bepaald seizoen wilt bezoeken, deel dan je mening en ideeën in de reacties hieronder.