Zwemmen met varkens op de Bahama’s; 1e verjaardag cadeau

Zwemmen met varkens op de Bahama’s; Mijn eerste huwelijksverjaardag cadeau aan mijn vrouw!

Als je voor je werk de wereld rondreist, sta je onder grote druk als het gaat om belangrijke gelegenheden. En deze keer voelde ik de druk! Zwemmen met varkens op de Bahama’s was een gelukkige ontsnapping, dit is waarom.

10 jaar geleden, toen ik Jaa voor het eerst ontmoette, was ik kapot. Ik was een zwerver en backpacker die leefde van $ 20 per dag en droomde ervan mezelf naar elk land ter wereld te slepen. We hielden allebei van reizen en bespraken vaak onze reis-bucketlists. Dit waren de top 3:

Ideeën voor een 1e huwelijksverjaardag

Het was me gelukt om Jaa’s top 3 reisdromen af ​​te vinken, dus met onze eerste huwelijksverjaardag in aantocht moest ik iets speciaals bedenken om bij de vorige 3 te passen. We hadden onze huwelijksreis door Italië en Frankrijk doorgebracht, dus dat was daar ook.

Ik dacht aan IJsland, een rondreis door Schotland, misschien een romantische Europause door Praag, Boekarest, enz. en hoewel ik haar echt naar die plaatsen wil brengen, voldeden ze niet aan wat ik zocht. Toen herinner ik me dat ik met varkens zwom in Exum, Bahama’s. PERFECT!

Zwemmen met varkens in Exum, Bahama’s. wacht wat?

Ja, echte varkens. Wilde varkens. Zwemmen. Op het strand. op de Bahama’s. Dat is het eigenlijk!

Hogs zijn een groep gedomesticeerde varkens die leven op een klein eiland in de Exumas, een eilandketen in het centrale deel van de Bahama’s. Deze varkens zijn beroemd geworden vanwege hun liefde voor water en het is bekend dat ze naar buiten zwemmen om boten te begroeten die op het eiland aankomen.

Waarom zijn er varkens op een eiland in de Bahama’s?

Varkens zijn zeldzaam op tropische stranden, waardoor ze een populaire attractie en veelgestelde vraag zijn. Er zijn verschillende legendes rond de aanwezigheid van deze varkens, maar het echte verhaal is terug te voeren op Staniel Cay.

De varkens op Staniel Cay werden oorspronkelijk in hokken gehouden, maar door de kleine omvang van het eiland werd hun geur hinderlijk. De oplossing was om ze te verplaatsen naar het nabijgelegen verlaten eiland Big Major Cay. Al snel leerden de varkens dat het geluid van de boten voedsel betekende, en toen ze de motor van de boot hoorden, begonnen ze naar hen toe te zwemmen.

De unieke aanblik van de varkens die richting de boten zwemmen, werd opgemerkt door matrozen en zeilers, die foto’s maakten en online deelden. Het veroorzaakte een virale sensatie en veranderde de drijvende varkens in een populaire attractie in Exuma.

Dus hier is het waargebeurde verhaal van de drijvende varkens in de Bahama’s!

Waar kun je precies met varkens zwemmen?

Pig Beach (echte naam van het eiland is Big Major Cay, Exumas, direct naast Staniel Cay), Bahama’s. Je kunt een dagtocht maken vanuit Nassau, of naar en rond de Exuma’s gaan en van daaruit een kortere (en goedkopere) dagtocht maken.

Kun je vanuit Nassau een dagtocht maken om met varkens te zwemmen?

Ja, maar het is een vrij dure manier om het te doen.

Hoeveel kost het om met varkens te zwemmen op de Bahama’s?

Je kunt een dagtour boeken die je naar de Exuma’s brengt, naar Pig Beach waar je kunt zwemmen en de varkens kunt voeren, enz. Dat is $ 675 per persoon. U kunt het hier controleren. Dat was mijn oorspronkelijke plan. Maar er is ook een goedkopere manier.

De beste manier om Pig Beach te bezoeken? Van Staniel Cay.

Toen vond ik een betere manier. Ik zou me een paar dagen op Staniel Cay vestigen en van daaruit verder reizen. Per boot, niet per vliegtuig. Het is $ 300 per persoon, je kunt het hier zien. Dat is waarvoor ik me heb aangemeld om te doen met Jaa!

OPMERKING. Op beide tours kun je ook zwemmen met haaien, lokale leguanen zien, een gezonken vliegtuig zien en ontspannen op een afgelegen strand.

Moet ik een excursie boeken om met de varkens te zwemmen?

Ja, je doet het.

De varkens bevinden zich op een afgelegen eiland en hebben een boot of watertaxi nodig om ze te bereiken. Het boeken van een rondleiding helpt ook lokale bedrijven en de lokale economie te ondersteunen, en zorgt voor een humane behandeling van varkens en de bescherming van hun leefgebieden. Daarnaast bieden tours extra activiteiten en attracties, zoals snorkelen, strandhoppen en het verkennen van de Exuma Cays.

Het is belangrijk om een ​​gerenommeerde touroperator te kiezen die dierenwelzijn voorop stelt en een goede reputatie heeft op het gebied van verantwoord toerisme. En nog beter, je kunt een lokale operator kiezen zoals de jongens met wie ik ga: Staniel Cay Vacations.

Kan ik eigenlijk varkens ZWEMMEN (en voeren)?

Je kunt maar beter geloven! Verwacht zelfs dat ze achter je aan komen voor eten!

Is het veilig?

Ja, maar het zijn wilde dieren, dus ook dat moeten we respecteren. Loop vrij rond, dus we mogen ze niet in beroering brengen.

Waar verblijf je als je met varkens wilt zwemmen?

Er zijn een miljoen en een plaatsen om te verblijven in Nassau en dan een dagtocht naar de varkens. Of, voor een meer authentieke Bahamaanse ervaring, verblijf naast de varkens op Staniel Cay. Dat is mijn plan. We verblijven in het Embrace Resort, het zijn dezelfde lokale eigenaren die de varkenstochten organiseren, dus het is perfect (en zeer betaalbaar volgens Bahamaanse normen, $ 250 per bed voor mij en mijn vrouw).

Beste tijd om de drijvende varkens te bezoeken

De beste tijd om de zwemmende varkens van de Bahama’s te bezoeken is van december tot april, wanneer het water warm is en de varkens het meest actief zijn. Tijdens de zomermaanden kan het water behoorlijk woelig worden, waardoor het moeilijk wordt voor varkens om erbij te komen.

Is zwemmen met varkens ethisch?

Ik ben vegetariër en schreeuw al jaren over dierenrechten. Dus het is iets waar ik veel onderzoek naar heb gedaan. En ik voel me op mijn gemak bij het zwemmen met varkens op de Bahama’s. Hier zijn mijn gedachten.

Zwemmen met varkens op de Bahama’s heeft tot discussie geleid over de ethische implicaties ervan. Sommige mensen beweren dat dit schadelijk kan zijn voor het welzijn van varkens, omdat het veranderingen in hun natuurlijke voeding en gedrag kan veroorzaken en hun afhankelijkheid van mensen kan vergroten.

Aan de andere kant beweren aanhangers van de activiteit dat het een duurzame bron van inkomsten kan zijn voor lokale gemeenschappen en dat de varkens goed worden verzorgd.

Het kan ook helpen:

  1. Economische ontwikkeling: De operatie vormt een bron van inkomsten voor lokale gemeenschappen en helpt de lokale economie een boost te geven.
  2. Toeristische attractie: De unieke Pig Bathing is een populaire toeristische attractie geworden, trekt bezoekers naar de Bahama’s en promoot de bestemming bij een breder publiek.
  3. Behoud: Door een duurzame bron van inkomsten te creëren, kan zwemmen met varkens een krachtige stimulans zijn voor het behoud van varkens en hun leefomgeving.
  4. Educatie: een evenement kan ook een educatieve gelegenheid zijn, waarbij bezoekers worden geïnformeerd over de lokale cultuur, geschiedenis en dieren in het wild.
  5. Betrokkenheid van de gemeenschap: een evenement kan ook lokale gemeenschappen en bezoekers samenbrengen, een gemeenschapsgevoel bevorderen en culturele uitwisseling bevorderen.

Laatste gedachten over zwemmen met varkens op de Bahama’s

Dus ik ga in juni. Direct na mijn Everest-expeditie. Het was zowel een verrassing voor Jaa als een verlate trouwdag, maar voor mij ook een manier om te ontspannen na bijna 2 maanden in de Himalaya. Ik kan niet wachten om daar te gaan zitten en te chillen, een biertje of 10 te drinken, dik te worden en dan te gaan spelen met deze prachtige varkens. Schrijf je in en tot in juni!